Nuffnang ads

Jiran Terbaik ♥ S U T E R A K A S I H ♥

Tuesday, August 25, 2009

Terlanjur Cinta ..

Salam

Lirik Lagu Terlanjur Cinta - Rossa ft Pasha


Waktu bergulir lambat merantai langkah perjalanan kita
Berjuta cerita terukir dalam menjadi sebuah dilema
Mengertikah engkau perasaanku tak terhapuskan

Malam menangis tetes embum basahi mata hatiku
Mencoba bertahan diatas puing-puing
Cinta yang telah rapuh
Apa yang ku genggam tak untuk aku lepaskan

Aku terlanjur cinta kepadamu
Dan tlah ku berikan seluruh hatiku
Tapi mengapa baru kini kau pertanyakan cintaku

Aku pun tak mengerti yang terjadi
Apa salah dan kurang ku padamu
Kini terlambat sudah untuk dipersalahkan
Karna sekali cinta aku tetap cinta

Mencoba bertahan diatas puing-puing
Cinta yang telah rapuh
Apa yang ku genggam tak mudah untuk aku lepaskan

Aku terlanjur cinta kepadamu
Dan tlah ku berikan seluruh hatiku
Tapi mengapa baru kini kau pertanyakan
Kau pertanyakan cintaku

Kini terlambat sudah untuk dipersalahkan
Karna sekali cinta
Karna sekali cinta aku tetap cinta

Balik dari solat Terawikh, terdengar plak lagu nie .. (teruk betui iPai ni , bukan nak zikir ke hape.. haish) .. lagu ni best kan ?? (mula dah .. die dah mula dah).. hehhe .. tibe2 teringat plak zaman muda2 dulu kan (bak kate org tuh, aku skrang mcm bdk master, so ..).. lelaki ngurat wanita bdk perempuan ... dan perempuan plak perasan dingurat .. heheh .. (ape yg ko merepek ni iPai) ..

Senang utk kita katakan cinta kepada jantina berlawanan kita .. kalau susah pon, senang saja kita jatuh hati dengan seseorang yg dinamakan perempuan .. (kalo perempuan, sebaliknya laa) .. tapikan, nape laa susah sgt kita nak jatuh cinta pada pencipta kita ... haish .. runsing dah .. umur dah dekat dua abad dekad, tak sampai tahap tuh lg .. aku sendiri pon tergapai gapai mencari cara untuk mencapai tahap itu ...

Bayangkalah, pada tahap itu, kite rasa susah ati ,ingat Dia .. kita kenyang ,ingat Dia .. kita terhantuk, dlm hati 'Aish, kekasih Agungku sedang sedarkan aku pasal sumthing ni' .. Dan pada tahap itu, kite tak kan rasa sesuatu yg berat dlm hati kita .. lapang sentiasa ...

Di bulan Ramadhan ini, usaha laa baik2 utk latihan kita ... Moga semua dpt manfaat dr bulan yg mulia ini .. (eh esok ade test.. baru nak baca .. adeh ..)

Saturday, August 22, 2009

Selamat Berpuasa semua !!

Salam ...

Kepada semua pembaca blog saya ini, saya ingin mengucapkan, SELAMAT MENYAMBUT RAMDAHAN dan SELAMAT BERPUASA ... Moga Ramadhan kini akan lebih baik dari Ramadhan lepas dan kita semua mendapat manfaatnya ..

Dan, di kesempatan ini, saya ingin memohon maaf jika ada salah dan silap .. kalau ada yang tak puas hati dengan saya, boleh jumpa dan settle baik2 ...

Maaf kerana banyak update nak dibuat pada post tapi tak sempat .. sebab dah start busy dengan kelas, assignment dan test (tadi tengah wat assignment, leh melencong taip menda ni) dan juga aktiviti kampus. Sekarang dah lain, dah ade jawatan berat, jadi keutamaan telah bertukar .. post yg tak sempat nak post 1, post yg tak nyempat post 2

Dan minta maaf tag2 yg diberikan .. nanti saya jawab eh ... masa terhad sket skrang .. tag belum jawab 1, tag belum jawab 2

Apa2 pon, mari kita berubah ke arah yang lebih baik .. nah kad cantik utk korang semua




Itu saja utk kali ini .. jumpa lagi yee

Wednesday, August 12, 2009

And The Award Goes to ....

Salam ..

Ok .. 1st time dapat award ... agaknya macam tag juga .. cuma tag kene jawab soklan2 yg mcm soklan peksa ... yg award nie jawab mcm jawab soklan tutorial .. muahaha

Soklan 1st .. 5 fakta menarik tntg pemberi award ini..
Pemberi award ini adalah KAK salwa ... mari kite berkenalan dengan KAK salwa meh ..

KAK salwa
1-bakal jadi partner kayak, (kalo aku dapat kayak) utk Program Kayak Merdeka, Sabtu ini
2-Tahan lasak aka brutal.. yang sememangnya susah nak jumpa perempuan yg lasak
3-budak sc Comp,Kampus Induk
4-Kuliahmate matrixmate aku (paham ek ?)
5-Duk sorang2, dan susah nak tgk die ckp ngan org yg die tak kenal ..
(maksudnya belum tgk perangai gile2 die lg kot)


Setiap blogger harus menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya ...


1-Suka bershopping .. dan cara bershopping; nampak menda yg unik sket je, sambar dan bayar

2-Anak sulung yang berpura2 dan berlakon seperti bukan anak sulung ..

3-Saya suka pg jogging dan bermain basket ball

4-Hampir setiap minggu saya pergi ke kedai untuk beli susu 1L dan habeskan ia sebelum 3 jam berakhir (sebelum tido) .. bagus untuk penghadaman ..

5-Dulu Sains hayat n now kampus engineering ... (bapak suh jd doktor .. saya tak mau)

6-Came from all boyz school for 2 years

7-Suka try menda2 yang baru ... menda2 yang seronok je kot ..

8-Nak dekat sembuh dr trauma ber'couple' sejak 3 tahun dahulu .. muahhahah

9-Kadang2 mudah tensen dengan menda2 yang simple .. (angin tak btui .. tapi cepat let go)

10-Suka pergi tgk wayang dengan 'Geng Bas Sekolah' (sem ni mcm bz, maka, aktiviti GBS agak merundum ye)

Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya,dan describe tentang mereka ..

This award goes tuh ...

1- mrsEan ~ kenal sejak tadika .. read more ..

2-missSheeqa ~ kawan satu sek rendah dan merupakan kawan baik mrsEan ... Sumber verbal kalo ibu saya komplen saya tak balek rumah ..

3-DarkLight ~ my rumate for this sidang ... Dah lama die tak post blog ..

3-missSweetPearl ~ dalam banyak2 orang kan, die ni laa plg susah nak tau die ade masalah atau tak ... senyum je ..

4-NcikAzim ~ kawan kat matrix lu .. suka kongsi masalah menjadi ketua praktikum dan blaja bio sama2 kat 'blik study'

5-missPijat ~ kenal pada suatu malam tahun lepas dan sesuka hati menggunakan iPodnya ..

6-missShahidah ~ budak UM, kenal kat matrix ... lepas klua matrix baru kitorg rapat .. uhuh .. suka cara die fikir ..

7-NcikHafizi ~ ex-MCKK ... uhuh .. kat matrix tak rapat sangat .. kenal2 gitu je .. pun sama rapat lepas klua matrix ...

8-mrBlueCrystalDude ~ senior skul ...

9-mrAloqmalai ~ senior skul gak ..

10- mrDee ~ senior skul ..

Tuesday, August 11, 2009

Bila otak mengong ku, mulai menguasai diri ..

Salam ..

Macam-macam la aku lalui hari ini ...

Dengan Sofi goda aku supaya tak puasa .. heheh

Dengan, janji ngan orang kat satu waktu, aku datang lewat .. keh3 .. Cik Ain dan Cik Wani serta KAK Salwa tunggu 1jam lebeh ... Sowi n cowi ye ... tak sengaja ..

Dengan, pergi tutor Control dan macam BIASA tak abis nak jawab soklan yg diberi on-d-spot ITU ... gile ah ... 'ah' pon tak gile macam nie .. uhuhuhuh .. dan journal paper Control kene tukar yang baru lg .... gile ah .. (sian 'ah' nie .. asek gile je)

Dengan kulit muka aku dah mcm tompok2 panau ... TIDAK !!! jatuh bursa saham Kuala Lumpur hari ini. Penurunan sebanyak 3 ria 4 duit ... (cuba try teka nilai brape ringgit tuh ?? ngeh2 ..) .. Bau pelembap Aloe Vera buat aku bersin .. so, kalo nampak aku versin, bukan H1N1 tau .. haha

Dengan, ape lg ekh ?? haa, aku dah beli kertas A4 baru tau .. (tak tau nape excited sgt nak bgtau .. ngeh3) .. aku beli Indah Kiat Yellow Paper tau .. kuning sgt ... lepas tu en, aku beli kertas mahjong test pad yg narrow lines .. warna kuning gak ... best tau kertas tuh .. kertas itu buat ku bahagia

Lepas tuh kan, aku jumpa satu gambar ni tau .. aku tgk gambar ni aku tersenyum .. senyum lebar ... ngeh3 ... buka photoshop ... godek2 .... jeng3 ....


"Haa, agak-agak ekau laa, sapo laa Miss X tuh ..?? Ke ekau ado nak rekemen kat eden ni haa .. Kalo ado, bawa mari kat eden ni haa ... boleh ela eden konei2 .. mano tau, kot2 jodoh eden ngan dio ko .. eden sonang ajo ... eden tak do lah nak demand bona2 nak yang cantik2 ajo .. sodap mato memandang, eden set ajo .."


.. The End ..


Mood ku dikala ini

E eh .. katil saya memanggil saya tido laa .. hehe


Sunday, August 9, 2009

Essemen Yang 'SUSAH'

Salam ..


Ini adalah buku rujukan utama bagi subjek Process Dynamic and Control ... uhuhu .. kitorg semua baru je dapat satu essemen yang dasat lagi menakutkan daripada Dr. Nurashid ... menurut senior2 yang dah 4th year, diorg kate, essemen nie laa yg paling susah gila babas punya ... terbabas part mane, aku tak tau lagi, sbb, baru je masuk 2nd week buat essemen nie ...

Dalam byk2 essemen yang kitorg penah dpt, yang nie laa plg lain dr yg lain ... Continuous Assignment yang perlu di update setiap minggu mengikut syllabus ... dasat seh ... 1st part pon dah susah ... cari journal yang sesuai tak jumpa2 ... bila dah jumpa, tak tau plak sama ade journal tuh sesuai ke tak ... haiya ... susah2 ... ape2 pon redah je ... ehhehe

Tibe2 en, terpikir jap, macam klaka plak .. klaka sbb ape ek ? sbb, skrang tgh duk susah2 nak buat essemen dalam bidang engineering ... dulu, masa kat matrix tak pernah terpikir pon pasal nak jd engineer ... uhuhaahah ... sbb dulu kat matrix, amik HAYAT LOH ...

Dan masa kat matrix tuh, aku tak tau kenapa aku amek hayat ... ahahah ... yang aku tau, hayat blaja biologi, fizikal blaja fizik ... uhuhuh ... rupa2 ye, bapak aku nak aku jadi doktor ... masa sem 2, baru aku tau yang ayah aku plan suh aku jadi doktor .. dan aku plak ?? aku tak moh jadi doktor, sbb, tgk student medic mcm skema gile je ... 24 jam kene dgn buku ... aku dah laa study ikut mood .. hahahaah

Long story cut short, sekarang Chem Engineering ... uhuhuhuh ... Pilihan no. 5 dalam list UPU (no.1 hingga no. 4 Farmasi lain2 U .. hahah) ... hehehe ... dan rasa cam, ok kot ... rasa ye kalo aku dapat course lain, aku tak leh rase ape yg aku rase skrang ... TAKDIR DAN REZEKI .. ALHADULILLAH ..

tgh kesakitan di muka selepas berkayak seharian ... rasa mcm kene cakar, kene cucuk ... sape2 ade tips tak ...

Friday, August 7, 2009

Arena Sultan Itsa Oqey Itsa Wright

Salam ...

Dung Dung Dung Dungg (bunyikan 19x)...[ini bunyi gendang tau]


"Seri Paduka Yang Mulia, Sultan Itsa Oqey Itsa Wright, Sultan Jus Dwo Wit, ingin mencari panglima-panglima muda untuk dijadikan pegawai-pegawai keselataman elit baginda. Dengan itu, baginda menjemput sekelian rakyat jelata untuk datang dan bertanding. Bagi sesiapa yang berjaya menambat hati Sultan Itsa Oqey Itsa Wright, akan mendapat kurnia terhebat daripada baginda"


Pada hari kejadian,


Wahai sekelian rakyat jelata negeri Jus Dwo Wit. Pada hari ini kita akan menyaksikan satu pertandingan yang akan disertai oleh bakal-bakal panglima yang gagah lagi perkasa. Mereka semua nampaknya sudah bersedia untuk menunjukkan kehebatan masing-masing.

Clap clap clap [Ini bunyi tepukan plak] beserta sorakan .. !!

Pada hari ini, bakal panglima ini akan menjalani ujian ketepatan dan kekuatan ..

UJIAN MEMANAH !!!

Clap clap clap [Ini bunyi tepukan lagi] beserta sorakan .. !!


Peserta-peserta yang akan merebut jawatan pegawai elit ini adalah

Peserta pertama [Jeng .. Jeng .. Jeng]
Panglima Ning





Peserta kedua [Pon .. pon .. Pata .. Pon ..]
Hang Citam




Peserta ketiga [ten ten ten ten ten .. bunyi trumpet]
Jeneral Dark Light (Tuan punya hand phone ni)




.
..
....
..


Selepas beberapa minit
...
..
.
....
...
Selepas beberapa gelak ketawa




Maka pemenangnya ...


[Pon .. pon .. pata ..pon]
Hang Citam ..


Dengan catatan mata,
Round 1 - 36 (Tempat kedua)
Round 2 - 60 (Tempat Pertama)
Round 3 - 55 (Tempat Pertama)




"Maka dengan ini, diisytiharkan bahawa, Hang Citam akan menjadi Ketua Pegawai Keselamatan Elit Sultan Itsa Oqey Itsa Wright. Tahniah diucapkan"


Apakah komen Hang Citam? Ikuti temubual Esklusif bersama Berita SOKMO,'Sentiasa terhangat daripada SOKMO'


"Patik berasa bersyukur dengan berkat usaha dan izin-Nya, patik dipilih untuk menabur bakti kepada Sultan Itsa Oqey Itsa Wright. Sebelum ini, patik tidak pernah mencuba untuk memanah, tetapi syukur, patik dapat membuat dengan baik sekali. Patik akan berusaha menjalankan tugas dengan baik. Doakan saya ye"




The End

Thursday, August 6, 2009

Hargai apa yang anda ada sekarang ..

Salam,

6 Ogos 2009, jam menunjukkan 3.05 petang dan aku sedang menghala keluar daripada Pusat Pengajian Kejuruteraan Kimia, setelah tamatnya perbincangan Kumpulan Subjek Control ...

On d way keluar, aku nampak seorang pak cik sedang mengangkat plastik hitam (sampah daripada skul kimia) ke dalam lori, yang lori ye bukan laa lori sampah, tapi lori angkut barang ...

Aku lalu tepi lori itu dan aku ternampak seorang kanak-kanak lelaki yang berusia dalam lingkungan 3-4 tahun ... kanak-kanak itu menemani bapanya bekerja ..

Tiba-tiba hati aku runtun ketika melihat kanak-kanak itu... kerana mungkin dia terpaksa menemani bapanya .. mungkin bukan kemahuannya untuk menemani bapanya ... dan mungkin juga tidak dapat menjalankan aktiviti seperti kanak-kanak lain ...

Dan hati aku bertambah runtun, bila membayangkan apabila kanak-kanak itu, apabila besar, menjadi beban masyarakat .... membuat perkara-perkara yang menjatuhkan maruah keluarganya .... Menyusahkan ibu dan bapanya ...

Bagaimanakah hati seorang bapa, yang bertungkus-lumus untuk mendapatkan duit untuk kanak-kanak tersebut ... apakah yang dia rasa, apabila harapan untuk melihat anaknya berjaya, menjadi impian semata-mata ... khayalan semata-mata ...

Terdetik dalam hati,mendoakan kanak-kanak tersebut ...
'Ya Tuhanku, Yang Maha Esa dan Maha Pemurah, Kau jadikanlah kanak-kanak lelaki itu, apabila besar, menjadi insan yang berbakti kepada ibu dan bapanya. Amin'

Hargailah apa yang kita ada sekarang, kerana tidak semua orang dapat merasa apa yang kita dapat ...

Sunday, August 2, 2009

H1N1's Holiday !!!

Salam ...

Hye everyone. Engineering Campus USM had been declared to have the H1N1's holiday. LOL. So, wanna know what I have been through yesterday ? Check it out ...



After sending my bro, Apis to the LCCT (he's going back to Kelantan for his new accademic session start today, Sunday), my family and I, went to Putrajaya. My mom said that, there was some orked's expo. uhuhuh. Nasib baik Apis dah balik, kalau tak, berhimpit dalam kereta. Masing-masing dah la macam gajah. hahah



It is Festival Bunga dan Taman Putrajaya 2009 ...

Interesting facts : All flower in there are real flower.









My parents picture with the the tower of flower ..










My sister and my lil brother ..








Lepak-lepak and resting ..









Gula-gula kapas ...









My mom shopping orket ...


"Mahalnya kat sini", she says















Outdoor garden ...

















New way of planting your flower ..


Plus, you can use this method if you had small space for your garden .. heheh













All hand made ... This going be my dream garden ... uhuhuh


Really green ...

















Lots of roses !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Got pink, white, orange purple ... and all these are living thing !!!


Fascinating isn't it ?











And finally, my favorite picture of all



Me with tone of red flower (Don't know the name of the flower ..LOL .. all I know is, it is beautiful)


H1N1's holiday ... I have no plan for this holiday .. forgot to bring my books and can't finish my assignment .. then, just sit back and rilex ... lol



(Ok .. actually, I'm going to post bout my activity last weekend .. But I'm too lazy to post it .. uhu .. so just read this post ... LOL)
close button
ShoutMix chat widget