Nuffnang ads

Jiran Terbaik ♥ S U T E R A K A S I H ♥

Thursday, October 29, 2009

Kata dia

Salam ..

Di suatu tengah hari ..
Aku taip

Study atau wat keje ??
atau pg meeting ??
Sem depan amek subjek EUT 302: Meeting .. (senang sket kot)

Si Dia reply

study .. wat keje .. meeting..

jawapan die..

hahahaha

DATING!!~


So, masing2 bz nak buat keje .. byk keje mahu disettel kan .. uhuhuh

PS : sian dia kene pulu wat keje ... u can do it ... go go go !!

The End

Tuesday, October 27, 2009

List

Salam

-Baktisiswa Perdana
-MPDJ-Baju aktiviti, kursus Laman Web, SUKAD, TOT, Kem Kepimpinan
-Chem-E-Car
-Mohon Tempat Latihan Industri
- Exam

Eh nape exam dalam list last skali .. adui ... workoholic sangat ni .. cuba laa percayakan kerja2 itu kepada orang lain ... kata saya kepada aku ...

Esok Dr. Afta balek .. get ready to get BOOM BASSSS TICKKKK !!!!!!!!!!! (Gigil-gigil nieh)

Monday, October 26, 2009

1 Gambar utk 1000 Perkataan #1

Haa ..

Orang kata, 1 gambar leh menceritakan 1000 perkataan .. kalo 2 gambar, 2000 perkataan .. kalo 3 gambar, 3000 perkataan .. kalo 4 gambar, 4000 perktaan .. kalo gambar ade 5, 5000 perkataan .. kalo 6000 perkataan, ade 6 gambar yg terpampang .. kalo 7 gambar, 1000 darab ngan 7 perkataan .. kalo 8 kali dengan 1000 perkataan, ade 1+1+2+2+1+1 gambar .. kalo bilangan gambar ade 9, ade laa perkataan sampai 9000 kot ..

Dan, kalo ade 9.5 gambar, ade laa juga 9500 perkataan .. (tengah study td .. nantok plak)

Jadi gambar ye adalah ..



Jeng3 .. ni laa gambar ye ... hehe

Kepada yg sedang 'tido'; rehat baik2 ye ... esok, jgn sampai main badminton jatuh2 lagi ..

Sunday, October 25, 2009

Perut Buncit ..


Salam ..

Haa, apekah penyebab perut buncit ???


Sebab ye makan byk !!!!! HAHAHAHAH


Kami makan kat Seoul Garden kat Juru Auto City ... uhuhuhu

Dah lama dah nak plan makan kat sini, tapi masing-masing asek busy je ... maka, selepas sebulan daripada hari yg kami decide nak makan di sini, akhir ye dpt juga merasa makan di sini ...


Apa yang menarik ?? Huish .. byk2 ..

- menda yang disediakan adalah bahan2 mentah .. contoh ye, daging ayam yang berempahkan black pepper .. uhuhu
- bile dah mentah, maka, masak sendiri kat meja ... ade laa, tempat masak yg kecik tp, cukup laa ruang utk 5 org ..
- air leh refill byk2 kali
- makanan pon, leh tambah banyak2 sampai korg tersandar kat kerusi ... hahaha
- bahan mentah yang ade - ayam yg bermacam rempah .. ikan bermacam rempah, sotong, sayur utk direbuh, bahan mentah yg sesuai direbus, salad, buah-buahan, ais krim, mee, bihun, mee sanggul .. dan bermacam2 lagi ... uhuhhahaha

Ni haa, gambar tgh makan

fuh, tgk gambar ni, rasa cam nak mkn lg ... hahah .. owh ye, pasal bayaran, hem sekepala RM 28 kot .. n kalo utk air yg leh refill tuh, tmbh RM 4 lg .. n yg ade sup tom yam tengah2 tu, RM 4 juga .. uhuhuh

Haa, kedai makan ni sesuai utk org yg kuat makan ... serius, org yg tak kuat mkn, tak digalakkan pergi (macam aku yg tak kuat mkn berbanding rakan2 yg lain) .. tapi kalo nak try utk pengalaman, boleh je kan ... satu sebab tak digalakkan tuh adalah, tak leh tinggalkan sisa makanan yang tak dimakan yg melebihi 100gram ... kalo tak charge RM4 .. uhuhu..

So, amacam ... try r .. best ..

(tengah study tadi, tibe2 nantok plak ... post2 laa kejap .. hahaha)

Owh sebelum terlupa, selamat ber'exam' kepada semua yg akan ade paper ... bagi yg 'akak2' final yer yg tak de paper, buat keje2 yg sepatut ye sampai siap ye .. hehe

Saturday, October 24, 2009

Final Class Session of semester 1 ..

Salam

Fuuh .. finally all of us can take a deep breath, the class for semester 1 session is over .. uhuhuh .. .. because of our school is quite 'skema', our class is on friday .. not like other school, they already finished their class earlier of d week .. uhuhuh

The final subject is, Process Dynamic And Control ... yup .. the most complicated course of the semester, and it has the extended 'version' incoming semester .. uhuhuh .. if i get an 'A', maybe i would consider to take it, 'Advance Control' .. haha ... if not an A, not a chance .. ahaha

So this final session started at 8.30 am (is 9 am actually) till 1 pm .. fuh, IT IS A PRESENTATION .. uhuhuh .. some picture of it ..

Read this post for further info .. Essemen Yang SUSAH

Dr Suhairi (left) and Dr Nurashid (the profesional in this subject .. he had several conference throughtout the world regrading this field)


Me, Raja, Bob n Syahmi .. picture of the last session !!

Dr MHU present too? (talking with DL) .. funny thins is, he came exactly when I were about to start presenting ..


Raveena .. watching 'The Proposal' through my laptop ..after our group presentation end .. I wonder why she keep on smiling for 15 minutes of the movie ..


Last part of this post
Some appreciation to my control group .. They being so supportive throughout the project .. a lot of thing that we got through .. with this project, I haven't sleep for a night ... uhuuhu .. that's a new for me .. and the unique is the '1 Malaysia' value present in my group .. hahah .. thank you to 3 of you ..

Front : Tan Bin Bin, Me, Back : Raveena Chithra A/P Vettivellu, Nur Amirah Bt Mohd Ali

The End

Thursday, October 22, 2009

Happy Birthday IBU

Salam

Ibu, ibu
Engkaulah Ratu Hatiku

Bila ku berduka
Engkau Hiburkan selalu

Ibu, ibu
Engkaulah Ratu Hatiku

Hee .. selamat hari jadi ibu yang ke er ... brape ek .. amek kalkulator dulu ... mak saya lahir 21 oktober 1964 .. heee ...

Ibu saya cerita, masa ibu saya mengandungkan saya, ibu saya bekerja di Selangor dan berulang alik dari Seremban .. fuh .. patut laa saya kuat jalan ..n masa ibu saya mengandungkan saya juga, ibu saya suka makan nasi ayam .. hee, dan sebab itu juga laa saya sangat suka nasi ayam .. ehehe

Ibu saya adalah yg paling special dalam hati saya .. ibu saya adalah orang yg cepat risau dan ibu saya juga seorg tukang masak yang hebat ... ibu saya leh sediakan makanan open houz utk 50 org dan ibu saya masak sorang tau ... hebat tak ??

hee, Hepi Birthday Ibu ...

Lepas tu ..

Lepas bangun g Kelas

Lepas tu pejabat Jaya

Lepas tu sempat laa jog sket

Lepas tu meeting

Lepas tu tido

Lepas tu kelas

Lepas tu test

Lepas tu meeting

lepas tu pejabat Jaya

lepas tu ...

Haish ... macam2 benda
Banyak sgt sampai rasa down plak
Tak bersemangat ...

Saturday, October 17, 2009

Update ..

DEMAM ..

---------------------------------


Lepas tu baik dah ..


---------------------------------


DEMAM BALEK ........

Tuesday, October 13, 2009

Update baru ..

Salam ..

Esok ade kuiz, jap lg baru nak baca .. baru balek dr rehersal kat dewan ..

Rehersal English Idol Nite ... my english teacher ask me to be 'The Stage Manager' .. tak nak mulanya, tp kene paksa juga

Minta tolong Ain dan Wani utk handle menda nie ... trima kasih kat diorg ... diorg nie mmg sgt supportive ... bertuah betul kami semua ade kawan cam mereka berdua ..

ok, study utk kuiz environment plak ..

Friday, October 9, 2009

owh lupa

ops siap lupa nak bgtau ..

dah beli hp baru dah ...


NOKIA 5730 EXPRESS MUSIC ... uhuhuh ..

selama sebulan berpuasa pinjam hp ayah .. akhir ye beli juga hp baru ..


the end

Quick Update

Salam ...

Sori guys ... tak sempat dah nak berblog2 nie .. macam2 berlaku .. rumate pon dah keseorangan selalu di bilik ... sian DarkLight ..

Update 1st,

Bulan pose ..
adui byk menda nak cerita .. tapi small2 detailed semua dah tak ingat ... mcm2 aktiviti time bulan pose tuh .. dgn berbuka di hotel laa .. berbuka di rumah lecturer .. sahur kat McD la .. berbuka kat kampung .. main mercun kat kampung DarkLight dan macam2 lg laa ... so, tak dapat laa nak kongsi semua dlm ni ,..


Update 2nd

Raya ..
wah .. tahun ni raya dapat RM 14 inggit .. syok woo ... still dapat duit raya .. so, skrang kat kampung belah ayah dah meriah dah ... dah lg ramai yg kecik2 ... n mcm biasa yang baya kita plak takde ,.. tak pe r, layan budak kecik pon ok je ... ayah beli kereta viva baru.. viva elite .. uhuhuh .. so balek kampung dua kereta (masing2 dah gemuk, tak muat satu kete) ...
Raya g umah member, tahun ni byk jumpa member form 3 balek ... uhuhu ... masing2 dah lain dah ... n best fren time form 3 dah sambung degree kat UTM ..

Update 3rd
dunia baru
yup .. dah masuk dunia baru .. dunia yg sebelum ini mmg mahu dijauhkan, dan akhir ye kene juga ... kene laa jd ydp .. ni laa faktor pyumbang aku takde kat bilik n rumate aku rasa mcm takde rumate ... uhuhhahaha .. dan tak sempat update sbb menda gini laa .. adui ..

update 4th
Sumthin special or sum1 special ... jeng3 ...

The end .. jumpa 4 minggu lagi ye ... kpd rakan2 blog, truskan dunia blogging anda, walaupun aku tak dpt nak bc cerita2 dari anda ,.. taa ~~
close button
ShoutMix chat widget