Nuffnang ads

Jiran Terbaik ♥ S U T E R A K A S I H ♥

Sunday, November 15, 2009

7 Wonders Of USM Engineering Campus #1

Salam ..

Ok, hari ni nak tunjuk antara 7 Wonders yang ada kat kampus kejuruteraan (pada hal tak kira pon ada 7 atau tak) ... uhuuuh ... prepare to be amaze, as you will not believe in what you seen ..

Ok, menda-menda ni, aku takleh nak namakan, cuma boleh cerita je laa ... untuk sementara aku yg org pertama bgtau menda ni, kita namakan 'Ruangan Dwifungsi' (nak ngomel aku bg nama tak sedap pon, silakan)

'Ruangan Dwifungsi'
'Bifunctional Square'




Ok.. gambar menunjukan semua kawasan yang terletak berhadapan Perpuskataan, hadapan Pusat Islam, belakang Jabatan Pendaftar dan juga mengadap Kompleks Dewan Kuliah ..

Ruangan ini terdapat air pancut di tengah-tangah ye ..

Kalo nak jiwang2 kat cni, hemm ok kot, cuma kene tahan kerengga laa .. ouch ..

Jadi apa kelebihan ye ?? ape wonders ye ??

Wonders ye berlaku apabila, hujan lebat melanda USM Kampus Kejuruteraan .. hahahha.. jadinya begini ;




Menjadi sebuah kolam ... kui3 ... Wonders tak ?? wonders tak ??

Friday, November 13, 2009

Over 'REACTION'


Salam ..

Yeah ... Reaction's paper is finally over... and seriuously, it is preaty damn hard to finish it .. for me, I need 1 hour more to finish it all .. aiyaa .. I HATE when I do much of thinking while answering paper ... That's why it call ' The Horrifying REACTION' .. marks? don't wanna to think of it, and surely I lost lot of marks because of time ...

Picture of yesterday and today ...


Studying ..


And 1 paper more to go ..

'THE MIGHTY PROCESS CONTROL'
Next Tuesday !!!


Thursday, November 12, 2009

Separation Process Completed

Salam

Jeng3 ... Just finished the 3rd paper, Separation Process ... huwaaa ... Conclusion, I think I can answered all of the question with 30 minutes extra time .. so, I lost bout 10 marks from it .. another 10 marks for definition and explaination part ... uhuhuh ...

So, wanna know what happen last nite ?? (while studying for today's paper)

My own note .. neat (puji diri sendiri plak ..)

This is my roomate ;

initial state


Final state (that just take roughly 15 minutes to reach this state)

Ok, then there someone is preparing in the last minute;

'pulun'ing ..

Then, it start to rain .. gosh, all my pillow calling me (desperately) to go to bed ..

Rain and start to flood ..

So, 10 minutes before I went to bed, we have some short activites, to occupy ourselves and release the tense .. ahhaha


origamy of small ship .. hehehe .. eh sampan laa ..


Next I would like tell you guys bout this;



this cat have been around since early this week ... I have seen my neighbour playing with it and even bathed it .. hahah ... isn't it cute ??


And bout this picture .. try download it and tell what do you see at the plate number .. and, don't ever try to snap picture while driving ok ??
Ok, that's all for now .. going back to library for tomorrow's paper ...

The Horrifying REACTION !!!!

Tata ..

Monday, November 9, 2009

Apa yang saya buat di library ??

Salam

Perpuskataan .. dalam eenglishnya library ... apakah fungsi library ? fungsinya adalah menyimpan buku di suatu tempat yang sejuk supaya buku itu tahan lama (definisi dari segi USM kampus Kejuruteraan) dan menyediakan tempat yang tenang untuk belajar ... uhuuhuh

Bagi aku, library ni aku guna bila ada masa senggang .. duk di library, baca newspaper dan pura-pura baca novel ... dan selalunya pula, tak pernah ada masa senggang .. hahah .. maka, tidak ke library pun .. Selain itu, masa minggu persediaan peperiksaan, library adalah tempat paling sesuai aku belajar ..

Mengapa library ?? sama juga persoalannya jika saya tanya kenapa anda suka bermalasan untuk berjalan tetapi anda perlu berjalan (angkat kening sebelah kanan, sambil buat muka pelik - tak paham) .. abaikan .. jadi, library menyediakan tempat yg paling sesuai untuk aku study .. yer selama 14 minggu tak paham apa yang pensyarah ajar, dan maka di saat ini laah dan di tempat ini lah saya akan memahamkan segala apa yang diajar oleh pensyarah ..

Pelik tapi benar .. di bilik, saya tak boleh study sebab ada bini no 1 (Laptop) .. sangat nakal dan menggoda saya untuk bermesra dengannya .. bini no (takde nombor - katil) mengajak untuk baring-baring seketika .. uhuhhu .. Maka, library laa tempat yg bini2 tak leh sampai ... kecuali bini no 2 (handphone) ... kui3 ...

Setiap sem aku datang ke library, ada je menda baru yang wujud ... uhuhu ... untuk sem ini, menda yg baru adalah, Komputer OPAC (nak search buku - siap boleh search facebook skali .. ops kantoi) dah upgrade ... kat floor bawah ada wide screen tayang National Geographic .. dan, ada PC touch screen (best woo men menda tu)..

Maka, sapa2 yang tak pernah datang ke library, sila-sila laa datang ... ade tingkat atas tanah, tingkat 1, tingkat 2 dan tingkat 3 .. saya selalu study tingkat 3 sbb tgkat ni adalah tingkat yg plg tak sejuk ... heheeh

Meh tengok gambar time bosan2 kat library ..


Kalau anda hebat cuba baca tajuk buku itu ye ..



Buku ke-4 atau ke-5 yang dipinjam daripada library sejak 1st year .. muahaha


Buku yang menarik ... sekolah yang saya '.....' dulu


Geng study sem ni ..


Sunday, November 8, 2009

Nak post ape ek ??

Salam ..

Fuh lama dah tak post .. baru habes study part Dr. Shariff Hussein (Pensyarah Paling popular Dalam award Chemical Night 2009 - pensyarah foreigner yg bleh cakap bahasa melayu dengan fasih .. uhuhu)

So, exam ... buat pertama kali ye, exam kali ini adalah lain daripada exam yg sebelum nie .. kalo sebelum nie, rilex-rilex, cool-cool je study time study week .. tapi exam kali ini, rasa gerun sentiasa ... (hmm agaknya sebab trauma sem lepas kot .. nak cam ne dah rezeki kita kan)

Jadi, tak tau apa akan terjadi dengan sem ini .. tak nak berharap, nanti jatuh dari tempat tinggi susah ... jadi rilex2 sudah tapi, 'usaha mesti 120%' (pinjam ayat Mrs. Hasni - Redaksi SASER 2005)

hmm .. pulun je laa .. setiap orang ada matlamat ye sendiri dan masing2 ada masalah dan rintangan yang dihadapi ... mungkin, rintangan ini kita rasa seperti tidak sanggup nak tempuhi maka ramai yang ambil jalan mudah untuk tinggalkan ia .. org itu silap kerana, dengan perbuatan itu, ia akan membuatkan lebeh parah ..

Apa yang perlu anda buat ? Usaha ... usaha itulah cara terbaik, pilihan terbaik dan jalan terbaik .. susah macam mana pon, usahakan saja .. berjaya atau tidak lain kira .. dari situ, kita akan kenal diri kita sape .. dan ia akan dijadikan aset dan harta pada diri sendiri ..

(stat merapu dah tuh)

Ok itu saja .. nyte2 ... semoga berjaya semua .. kepada 3rd chem eng, pulun ... kepada 4th yr, jeles gile korg abes awal .. tak aci .. patut ye bg paper korg last2 week .. baru adil .. kepada yg lain2, jalani rintangan anda dengan sikap tabah dan sabar .. InsyaALLAH..

Salam

P/S (kepada berkenaan): Buat kerja baik2 tau..
close button
ShoutMix chat widget