Nuffnang ads

Jiran Terbaik ♥ S U T E R A K A S I H ♥

Monday, December 24, 2012

17 December 2012

Tanggal 17 December 2012, genap setahun aku berada di Sadaf.

Perancangan sebelum ini; Mahukan pengalaman berada di plant lain. Lain plant, luas pengalaman, luas pandangan.

Namun apakan daya, client lebih demanding untuk mahukan aku berada di Sadaf.

Berserah, mungkin itu yang terbaik buat aku.

Dengan bantuan Allah dan ketentuanNya, masih dapat bekerja tanpa masalah yang besar.

Dikurniakan juga 5 orang anak buah yang sangat supportive. Mudah diuruskan dengan orang yang mahu bekerja keras.

Terbaru;
Aku diarahkan untuk mengurus dua projek/plant dalam masa yang sama. Moga Allah beri kekuatan kepada aku.

Poning kepala.

Dah macam jaga dua bini. (Ops, sori dear. Ni just nak guna term je)

Sampai kene cancelkan trip pergi umrah.

Hari ni datang keje plant A. Esok datang keje plant B.

Kalau client plant A tahu, mahu haru biru nanti.

Inilah hidup seorang contractor. Digunakan secara habis habisan.

Fuh fuh. 9 bulan lagi.....

Sunday, December 16, 2012

Program Bersamamu

Salam

Tanggal 15 Desember 2012, presiden Kelab Rakyat Malaysia Jubail (KRMJ), Haji Khazin bersama dengan keluarga dan 2 orang AJK KRMJ, membuat lawatan mengejut ke rumah ketiga pekerja Saudi K-Kem. Rumah yang didiami selama 36 orang ini, sangat terkejut dengan lawatan tersebut namun menyambut tetamu terhormat itu sebaiknya.

 Haji Khazin, kanan berjubah hitam

Dalam lawatan ini, isteri Haji Khazin telah membawa sajian tengah hari untuk santapan rakan Saudi K-Kem. Sambil menjamu selera, sambil beramah mesra. Dapat makan menu asam pedas.

Dari pandangan mata mereka, terpancar sinar mata kasihan terhadap gaya kehidupan kami di sini. Maka selayaknya ia memang patut dipanggil Program Bersamamu.

Terima kasih kepada AJK yang datang. Terasa terharu dan dihargai.

Saturday, December 1, 2012

Small Gathering dengan En Abdullah

Salam

Alhamdulillah dilanjutkan umur dan dipanjangkan nikmat untuk hari ini. Mengambil sedikit masa untuk update mengenai small gathering yang di-hostkan oleh En. Abdullah Hassan.

Kebiasaannya geng-geng syarikat kami sangat segan apabila dijemput ke mana-mana gathering yang dianjurkan oleh komuniti rakyat Malaysia yang bermurah hati. Alasannya, segan hendak berkenalan dan beramah mesra bersama kumpulan besar kerana status yang berbeza. Kebanyakkan rakyat Malaysia di sini datang dengan jawatan besar dan sudah tentu gaji yang besar. Kami berasa sangat segan dan kerdil sekali.


Takdir yang ditentukan Allah tidak dapat diubah, diketemukan kami dengan 2 keluarga yang baik hati ni, keluarga En. Abdullah Hassan dan En Azwadi. Aktiviti kami lebih berkisar dengan makan (Menu: Nasi Ayam, Mee goreng dll). Selesai solat Maghrib kami berkenalan secara bergilir-gilir. Kami berpeluang mendengar cerita En Abdullah, En Azwadi dan isteri mereka dengan pengalaman cabaran kerja pertama mereka. Sesungguhnya mereka juga menghadapi cabaran yang besar semasa kerja pertama mereka. Dan Alhamdulillah rezeki mereka murah yang sampai ke tahap sekarang dapat membantu orang lain dan memberi semangat dan nasihat kepada kami.

Moga rezeki mereka murah serta terus dapat membantu orang lain yang memerlukan. InsyaALLAH aku mahu menjadi sehingga ke tahap mereka, membantu yang lain.

close button
ShoutMix chat widget