Nuffnang ads

Jiran Terbaik ♥ S U T E R A K A S I H ♥

Wednesday, January 16, 2013

Cakap

Susahkan nak cakap?

Bila time yang perlu cakap, sepatah pun tak klua

Bila time perlu kurang cakap, terlebih cakap pula.

Tak tentu masa, tak kene tempat

Jadi bila masanya kene tempat, kena masa

Setiap masa adalah tak kene tempat dan tak kena masa

Cakap dengan kata 'tegur'

Ia jadi kene ikut tempat dan ikut masa

Settle

(Aku dapat rasakan aku sudah lain dari dulu dana akan berubah dengan lebih extreme. Terima kasih environment kerana menjadikan aku sekarang)

Sunday, January 13, 2013

Umrah lagi

Alhamdullilah.

Dapat pergi lagi.

Kali ini disertakan dengan ekspidisi ke Jabal Nur.

Yang terletaknya Gua Hira'.

Naik teksi sorang 10 riyal ke Jabal Nur.

Dan pendakian ini mengambil masa 45 minit ke sejam, bergantung kepada kelajuan pendakian.

Harap sesapa yang nak naik, kaki kene kuat. Naik dan turun yang mencabar.

Pergi pagi pun elok. Sejuk sikit.

Banyak kawasan Mekah sedang renovate.

Hotel yang aku duduk dulu pon dah di musnahkan dah.

Akan datang mesti lain lagi

Insha Allah dapat datang lagi.

Gambar 1 - Gambar kat area hotel
Gambar 2 - Gambar Gua Hira'
Gambar 3 - Daripada puncak Jabal Nur berlatar Menara jam Mekah

Wednesday, January 9, 2013

Akhir 2012 - awal 2013

Sepanjang tempoh itu ada satu peristiwa berlaku yang memeningkan kepala aku.

Aku diberi tugas untuk bekerja dalam 2 projek berbeza dengan plant berbeza.

Plant SD dan Plant IZ.

Aku bukan specialist. Aku diarahkan menyempurnakan 2 projek ini.

Plant SD tak tahu. Plant IZ memaksa. Syarikat K campak aku ke sana ke sini.

Mana ada kerja duduk dua plant bergilir untuk siapkan projek.

Kalau boleh buat pun kualiti takde.

Dah tu, tak paham2 lagi nak paksa orang juga.

Aku malas nak argue kalau aku respond tak nak dengar.

Macam lembu mungkin?

Aku tak marah. Tapi aku minta penilaian logikal.

Aku tau terdesak. Tapi dah banyak kali terdesaknya dan tak amik iktibar.

Kali ini mungkin aku yang kene. Esok lusa orang lain plak.

Please laa. Ubah laa.

No pain, no gain.

Tak invest, macam mana nak maju.

Tambah orang baru. Walaupun takde projek. Training siap2. Senang.

Duit kepuk2 pun tak nak guna.

Tu yang malas nak cakap panjang2.

Dan kesimpulannya macam lembu.

Mooooooo.

close button
ShoutMix chat widget