Nuffnang ads

Jiran Terbaik ♥ S U T E R A K A S I H ♥

Saturday, May 22, 2010

Update Terkini - 22nd May 2010



Salam

Fuh .. dah lama tak update blog kan ?? Apa kabar anda semua ?? heheh ...so sem 2, tahun ketiga saya dah pun habis .. tergesa2 dengan exam, trus pergi praktikal .. fuh2 ... penat2 ... minggu ni pun dah masuk minggu ketiga praktikal ..
"Kat mane ek praktikal ?"
"Praktikal kat KL je"
"Stay kat mane?"
"Duk kat Putrajaya, Percint 17"
"wah jauh, naik tren laa ni?"
"Yup, naik tren, ERL, Star LRT n Putra LRT"
"Wah banyak tuh"
"Yup, naik tren kul 7pg, sampai kul 8pg, tak sempat brekfes, masuk ofis trus .. haha"
"Pergh, penat tuh"
"Yup, 1 jam diri dalam tren je .. uhuhuh"
"Kat Putrajaya tuh, duk dengan family ke?"
"Eh tak laa .. kenalan, adik pon praktikal duk umah sewa yang sama"

Hem, plan asalnya nak mengelak sangat untuk praktikal di bandar tapi akhirnya dapat kat bandar juga.. hemm, tips tu .... yang kita tak suka, tu yang kita dapat tau .. tak pela, karang kalo takde, mane lg kita nak dpt kan ?? So, ini workstation saya ;


Pkul 7,hari Jumaat .. Konon2 overtime laa .. uhuh .. workstation lain pon dah gelap .. lampu ni nyala pun sebab pohon sekeruti onkan .. uhuu

Kat tempat praktikal, diorang bagi workstation, so kira mmg bagus r .. komputer pon ade, tapi leh access LAN connection aja ... kat umah sewa pon,takde tenet .. so, balik umah kat Seremban je laa yang dapat access (kat umah laa ni)..

Tak kesah laa kan .. janji semua ye takde masalah lagi .. so, kat tempat praktikal ni, kat ofis, maka, ilmu2 yang belajar, semua ye bukan menda yang belajar kat Universiti .. uhuh ..lantak je laa .. tak salah belajar .. orang kate, aset mahu belajar ni lagi bagus daripada kita duk membebel nape tak bg keje engineer .. kat ofis tuh, rasa ye semua engineer juga .. siap, chemical engineering daripada Tokyo lg, pun elok je wat keje .. life must go on.. u take it, or leave it .. uhuhu ..

Disebabkan di USM, saya sangat2 jarang balik umah, dah duduk dekat ni, kene laa jaga hati ibu k.. balik selalu ... (haa, korang ingat senang nak jadi anak sulung ni) .. tapi betul laa kan, bile lagi nak jaga hati ibu ..yang korang2 masih ada ibu ni, jaga laa dengan baik2 ..

So, menjelang hujung minggu pertama, ingatkan nak wat suprise dengan membawa diri ke sana.. tapi tidak kesempatan .. maka, menghantar (meminta bantuan rakan2, terima kasih Cik Put kerana tolong flying kan kek itu .. hehe) .. maaf kerna tak dapat wat sesuatu yang lebih baik .. tggu next yer ye ? hee .. So, selamat hari lahir yang ke-22 .. moga panjang umur dan dimurahkan rezeki .. n nyesal juga laa apa yang tertulis di atas kek tuh .. sgt poyos !!

Di book oleh Rasyiqah dan Izyan .. lama sungguh tak jumpa mereka !!! seronok2 !!! saya melangsaikan hutang saya kepada mereka (saya pun tak ingat, apa sebab saya hutang tuh ... hahah) maka, MAKAN KENNY ROGGERS

Hujung minggu kedua plak, sudah dibook oleh rakan2 matrik .. fuh .. lama gile tak dpt jumpa diorg ni .. daripada hari tuh plan2, akhirnya dapat jumpa juga .. terima kasih kepada En. Hanif kerna gagah mengajak kami semua, dan terima kasih kepada Hanif, Alia, Rab, Shahida dan Aimi kerana hadir .. kami ke ITEX, Inovation International Exhibition (maksud itu saya hentam ye), di Convention Centre KLCC . Dalam booth USM, jumpa dekan kesanyangan Kej Kimia, Prof Latif, opss, mungkin bekas dekan .. hee .. dan Aimi ni masuk pertandingan ITEX ni yang membawa final projeknya dan berjaya mendapat tempat Emas dalam .. tahniah Aimi ..

Lepas tuh kan, g date jap ..ops .. heheh ..

Huu, berada di rumah, tergerak di hati saya untuk menjadi guru tusyen kepada adik saya yang last ituh, Ahmad Nasrulhaq .. setakat yang saya perhatikan, dia cepat pick up (konon macam abang dia juga la) tapi, sangat2 malas .. jadi, saya menjadi cikgu tusyen privet kat dia (time ni pon tengah mentutor die laa ni) .. saya ajar math, bagi soklan2 ala2 superb gile, sampai mengong die dibuatnya .. n tgh duk pk apakah cara terbaik nak ajar subjek membaca kat die ..

Cadangan yang saya fikirkan, setiap 30 minit buat math, n satu jam berikutnya buat subjek baca .. uhuhu .. so, bg balance kira2 n baca .. just tak leh cover banyak laa ... English plak, suh dia baca story book kuat2 ... uhuuuhuh .. cite Mickey Mouse then, I ask him to tell me the story again with his own word, verbally .. tegas ke saya ?? hehehe ... risau2 .. saya yang tak pandai english ni dan, adik2 saya lagi rendah englishnya .. kene push .. semua kene push .. fuh2 .. push, sampai terberanak .. LOL

24 May, adik saya ni exam .. uhuh .. tak tau laa cam ne kalo dengan last minit study macam ni .. hahah .. (macam kita semua kat U juga laa kan?) takpe2 .. janji usaha .. yang bagusnya diri die juga kan ..

So, sampai di sini saje lah .. mahu fokus membasuh adik dengan mata pelajarannya ..

Kepada rakan2, praktikal baik2 ye .. jangan malas2 ..

Kepada MGA, minta maaf kalo anda selalu jauh di mata .. doa2 yek ..

k, hingga berjumpa lagi .. salam ..

Nah, ni gambar dari kota .. uhuh .. (poyo yang amats)

3 ngomelan:

Dark Light said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

apo kono eh jang? pesal ayat2 ko poyo2 je nih? adakah life kat opis tu amat tinggi pressurenya??

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

naufal, bukan Inovation International Exhibition la.. Inovation and Invention Technology Exhibitioon.. huu.. btw trimas~

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

darklight ~ takde laa pressure, tp environment yg bagus utk trus bekerja dgn lebih keras.

aimi kot atau raja kot ~ wah trima kasih kerana betulkan ..

close button
ShoutMix chat widget
Twitter Bird Gadget