Nuffnang ads

Jiran Terbaik ♥ S U T E R A K A S I H ♥

Sunday, October 17, 2010

Sunday, 17th October 2010, J5124, Desa Jaya

Salam ..

Wah .. dah berhabuk dah dalam blog ni .. berjuta sarang muncul dah .. uhuhuh .. lama gile tak buka en .. heheh .. busy gile kot ..

Dah 4th year dah .. kononnye dah 4th yer, tak byk kelas dalam jadual, free laa, tp sangkaan itu meleset sebab busy gilos ...

So, ari ni tergerak nak dtg tgk blog ni, sebab semalam pergi kursus utk set up laman web desasiswa Jaya, aku handle bahagian gambar2 je .. jumpa mamat Johan Jonah yang tunjuk aku satu software yang best .. dgn ability belajar secara cepat dgn memerhatikan sahaja, aku tau software tuh best dan leh edit aku ye blog ni.. nanti cuti, nak buat blog baru. Maka, sampai laa ke saat ini, yang mana, aku nak tgk2 sket ap dah jadi dalam ni..

Banyak update menda yg nak cite sebenar ye .. uhuh .. cite yg sempat je laa ek ..

1. Masalah duit
Aku tak tau mcm mane terjadi, aku ada masalah duit ... duit yang aku simpan sejak 1st yer, abes banyak masa time LI (aku beli ape ek?). Plus, masa raya ari tuh, duit aku abes dalam 500-600 hanya baju sahaja. Adui .. tak termasuk menda lain ye, contoh mcm jam dan menda2 kecil yang lain. dan sekrang, aku sgt2 sengkek dan sgt berjimat. Pergi kedai makan luar pon, mintak nasi putih lauk je. No nasi goreng dah. Haa, satu lg penyumbang duit aku yang abes cepat ni adalah LAPTOP BARU.

2. Toshiba Satellite L645 (intel CORE i3)
Owh yes .. 1 Oktober, berlaku ye tragedi oktober yang berlaku ye pembelian laptop baru ini. Minggu sebelum tuh, laptop kesayanganku, Compaq Presario rosak. Menurut analysis kedai, motherboard yang rosak. It goes without saying, I have to buy new 1. This the only laptop that I could have with extra RM 500 from my dearest. For now, I kinda like it.

3. Broadband Celcom Youth Package
Yup.. kerana dah 4th year, internet itu penting. Tak berani mengambil risiko dengan internet USM yang kadang2 boleh hilang sekelip mata, aku beli laa broadband ni. Yang bagus ye, dalam keadaan biasa, pakej ini berharga RM 98 sebulan, tp aku dapat RM 50 je .. uhuh .. untung r ..

4. Detox foot patch
Baru pakai 2 hari. Tak tau result die mcm mana. Masih meneruskan experiment

5. Yang lain
Baru dapat tau, aku sangat suka baju yang wangi, lepas kering .. best2 .. suka2 ..

6. Plant Design
Gile ah subject ni.. subjek ni yang membuatkan satu batch 4th yer chemical eng gile .. work load yang superb banyak. Sampai, skul kimia yang takde kaitan dgn software AUTOCAD pun, aku sendiri yang dah jd agak pakar.

7. Final Year Project (FYP)
Aku ingat menda ni common. Tapi bila borak dgn kawan2 time raya ari tuh, ada juga yang tak tau menda ni ape. Ni adalah projek akhir utk pelajar tahun akhir yang kene buat sorang2. Jadi, dapat under prof yang agak top dekat skul. Memang superb busy, nak jumpa kene wat appoinment dulu k. Tp, nasib baik projek dia agak boleh difahami sebab penah buat RA time 2nd year dulu. So, apply knowledge sama je laa ek. Planning akan buat pada waktu cuti ni, n abeskan segala part experiment pada time tuh. uhuh

Dah sekian saja di sini
Dah tu je. Banyak keje nak buat ni. Nanti tunggu je, wajah baru blog ni.

Sekian. Salam

2 ngomelan:

Izyan Nazihah Nor Azman said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

"5. Yang lain
Baru dapat tau, aku sangat suka baju yang wangi, lepas kering .. best2 .. suka2 .."

hahahahahahahahahahha..apekah?
balik lepak jom.

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

best woo ... baju yg lepas kering2 n panas2 tuh sgt best ..

close button
ShoutMix chat widget
Twitter Bird Gadget