Nuffnang ads

Jiran Terbaik ♥ S U T E R A K A S I H ♥

Thursday, January 21, 2010

Coret-coret, taip-taip [Fokus:Silap dan Salah]

Salam

Pergh .. hari ni lab abes kul 5 ... boleh yang sesi pagi tuh, silap bahan kimia .. kak Oni yang tolong masukkan .. rupanya tong bahan kimia tuh, tak dilabel dengan baik ... fuh3 ... tak pe laa kan .. kesilapan .. semua orang wat silap ..

Tapi, kalo korang laa, ape yg korang wat? marah2 ?? ngamuk2 ?? buat perangai, malas nak buat experimen ?? tinggalkan ?? uhuhuh ... setiap orang lain2 laa kot .. maka, yang kebanyakan yang bijak pandai dan waras ni akan memilih keputusan lebih tepat kepada orang yang hanya memikirkan perasaan ..

UHUhuhu ... semalam, pertandingan Chem-E-Car dah abes ...selaku, 'penasihat' pelajar, bangga laa ngan kegigihan AJK ... uhuhu .. namun di akhir program, aku ada meninggalkan sedikit nasihat yang tidak formal kepada junior-junior 2nd yer ..

"Nanti pantau2 laa bdk 1st yer yang nak buat Chem-E-Car nanti dengan lebih baik"

Dan secara best ye, dapat jawapan yang tersangat best,

"A ah. Pantau lebih baik daripada tahun ni"
"Datang meeting pun 1st meeting dengan last meeting je" Tambah beliau lagi

Fuh ... Ayat berapi seh ... hilang terus mood ... sgt berapi .. sgt tertusuk ..

HAhahahaha ... sekarang, aku tanye korang .. apa rasa2 yang korang akan buat (tanpa mengetahui hal asal usul) ..

Tapi, kalo korang laa, ape yg korang wat? marah2 ?? ngamuk2 ?? buat perangai, malas nak buat experimen ?? tinggalkan ?? uhuhuh ... setiap orang lain2 laa kot .. maka, yang kebanyakan yang bijak pandai dan waras ni akan memilih keputusan lebih tepat kepada orang yang hanya memikirkan perasaan ..

Nak tau ape yang aku wat .. aku amek kapak, aku tetak muka die ... hehehehe .. main2 je ..

Apa yang aku wat adalah aku senyap cuba tenangkan diri .. takut marah tu terlepas ... heheh

Jadi .. salah aku ke atau salah orang lain ?? panjang cerita ye ... menda yang aku nak kupas adalah bukannya nak explen pasal sape yang salah, tetpi mengenai salah silap orang ..

Setakat ni, aku susah nak marah orang n kalo marah pon kejap je .. itu pun atas sebab-sebab tertentu .. lepas tuh trus ilang .. bagi aku laa ... buat pe laa nak marah .. dah ade masalah, masalah tuh takkan boleh selesai jika ko marah-marah orang ... bekerjasama laa untuk mencari penyelesaian .. dah macam2 orang aku jumpa .. ada je yang garang2 ni .. sampai orang len pon takut nak jumpa, aku cool jaa [berlagak laa plak mamat ni] ..

Bila orang tegur kita wat silap, kena laa kita tgk diri balik dan perbaiki diri ...

"Yes, aku salah tak pantau Chem-E-Car [dalam hati=walaupun ade je alasan yang diperjelaskan]"

Dan ini sepatut ye membuatkan kita lebih matang dan berfikir dengan baik ... biarlah kita buat baik ngan orang, dan janganlah kita lukakan hati orang ..

Bukan nak harap, balasan baik kepada diri sendiri pada masa akan datang, cuma, kalau semua bersifat macam tuh, takde de gaduh2 dalam dunia ni .. isu tarik muka laa .. kecik ati laa ...

------------------------------------------------------------------------------------------------

Salah aku laa juga ... gatai pg bedal 2 jawatan MT dalam satu masa .. kan dah gila

[Tips: Apa2 pun salah diri sendiri dulu k] [padahal ada je alasan kenapa sampai 2 jawatan tuh]

dah tu jeh ..

1 ngomelan:

Izyan Nazihah Nor Azman said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

orang memang takkan pernah boleh nk terima apa je yg diorg tak nmpak.
tapi boleh plak digest yang didengar (gosip) en?
cam haram je...hahahhaha..

close button
ShoutMix chat widget
Twitter Bird Gadget