Nuffnang ads

Jiran Terbaik ♥ S U T E R A K A S I H ♥

Tuesday, June 5, 2012

Wanita pakai polish kena halau daripada Mall

Salam

Menurut rakan rakyat Malaysia yang berpengalaman, Arab Saudi nilah yang paling terbaik dalam menjaga suasana Islamnya. Walaupun, Arab Saudi ada isu-isu berkaitan dengan perangai yang tidak menyenangkan, namun aspek agama adalah yang terbaik.

Ada kes baru-baru ni, ada 'pihak berkuasa agama' yang mengarahkan seorang wanita yang pakai polish nail, keluar daripada sebuah pasaraya kerana ia dianggap menyalahi undang-undang. Berita sini.

(Tugas pihak berkuasa agama: Melarang wanita memandu kereta, mengenakan pakaian hitam dari kepala hingga ke kaki, mengarahkan semua premis perniagaan ditutup semasa waktu solat)

Mengikut perbualan aku dengan seorang warga arab di sini, suatu ketika dahulu, wanita tidak bebas bergerak kemana-mana seperti dilihat pada hari ini.

Bagi aku, aku dapat menilai wanita di sini sudah berani menonjolkan diri mereka.

4 ngomelan:

Hans said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kenapa mereka tak dibenarkan memandu yer?

muhsin.aminudin said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kawan aku pon kena tegur time die lawat family dia kat yemen. time tu dia klua dengan bini dia pegang tangan. nasib baik arab tu sound lek lok

syarifahsidrus said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tak boleh drive? uhuh...macam cerita yg fazura n jehan miskin tu kan.ape eh tajuk dia...

[sutera kasih] said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wahh..agak ketat jgk di sana ya..

apa khabar ipai? sorry, lama x singgah..busy huhu

close button
ShoutMix chat widget
Twitter Bird Gadget