Nuffnang ads

Jiran Terbaik ♥ S U T E R A K A S I H ♥

Monday, November 9, 2009

Apa yang saya buat di library ??

Salam

Perpuskataan .. dalam eenglishnya library ... apakah fungsi library ? fungsinya adalah menyimpan buku di suatu tempat yang sejuk supaya buku itu tahan lama (definisi dari segi USM kampus Kejuruteraan) dan menyediakan tempat yang tenang untuk belajar ... uhuuhuh

Bagi aku, library ni aku guna bila ada masa senggang .. duk di library, baca newspaper dan pura-pura baca novel ... dan selalunya pula, tak pernah ada masa senggang .. hahah .. maka, tidak ke library pun .. Selain itu, masa minggu persediaan peperiksaan, library adalah tempat paling sesuai aku belajar ..

Mengapa library ?? sama juga persoalannya jika saya tanya kenapa anda suka bermalasan untuk berjalan tetapi anda perlu berjalan (angkat kening sebelah kanan, sambil buat muka pelik - tak paham) .. abaikan .. jadi, library menyediakan tempat yg paling sesuai untuk aku study .. yer selama 14 minggu tak paham apa yang pensyarah ajar, dan maka di saat ini laah dan di tempat ini lah saya akan memahamkan segala apa yang diajar oleh pensyarah ..

Pelik tapi benar .. di bilik, saya tak boleh study sebab ada bini no 1 (Laptop) .. sangat nakal dan menggoda saya untuk bermesra dengannya .. bini no (takde nombor - katil) mengajak untuk baring-baring seketika .. uhuhhu .. Maka, library laa tempat yg bini2 tak leh sampai ... kecuali bini no 2 (handphone) ... kui3 ...

Setiap sem aku datang ke library, ada je menda baru yang wujud ... uhuhu ... untuk sem ini, menda yg baru adalah, Komputer OPAC (nak search buku - siap boleh search facebook skali .. ops kantoi) dah upgrade ... kat floor bawah ada wide screen tayang National Geographic .. dan, ada PC touch screen (best woo men menda tu)..

Maka, sapa2 yang tak pernah datang ke library, sila-sila laa datang ... ade tingkat atas tanah, tingkat 1, tingkat 2 dan tingkat 3 .. saya selalu study tingkat 3 sbb tgkat ni adalah tingkat yg plg tak sejuk ... heheeh

Meh tengok gambar time bosan2 kat library ..


Kalau anda hebat cuba baca tajuk buku itu ye ..



Buku ke-4 atau ke-5 yang dipinjam daripada library sejak 1st year .. muahaha


Buku yang menarik ... sekolah yang saya '.....' dulu


Geng study sem ni ..


10 ngomelan:

d2z said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

setuju2..sbb bini2 xle ikut tu yg pnting tu..hehe..mood study tu byk skit aku rasa dekat library nih..

anNa said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

1st answer: Soal jawab PRA PERKAHWINAN

even aku tau ko '.....' skolah aku.. tp x sangka ko usha buku skolah aku kan...huahua, hurm...b'minat ke? hehe..

TKC..keep the flag flying up high.. windunye nak g skolah aku...

nasib baik beg busuk masam ko tu x letak dekat2 dgn beg aku dh...huahua

sori apai...juz kidding eks

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

anna ~ n lupa plak, jawpan betui ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

d2z ~ fuh .. we're library lover .. boleh r consider library jd bini no 8 aku ... huahuahuahua

anna ~ hahah .. ok2... aku ngaku aku usha buku tu ... ahahha ...

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

anna ~ n lupa plak, jawpan betui ..

me said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

haha..sgt bley study buku soal jawab pra-perkahwinan tuh ye anda..adoi la..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nape?? nak join bc skali ke ??

Cik Aish said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

haaa sama..aish klu tak faham satu ape pun lec ajar, tak pun terponteng ke kelas dia, so tak dpt catchup, aish mesti bertapa kat library..fokus betul..taapp! dapat la. haha. tp stress sbb library sejuk sgt..tak suka..

ehem pasni leh cari ipai kat library.lalala

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

aish ~ tak boleh dah .. dah habes blaja dah .. wuhuuuu

[sutera kasih] said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

library ialah tmpt utk lepak hihi

nmpk words perkahwinan je :P

close button
ShoutMix chat widget
Twitter Bird Gadget