Cakap

January 16, 2013 iPai 12 Comments

Susahkan nak cakap?

Bila time yang perlu cakap, sepatah pun tak klua

Bila time perlu kurang cakap, terlebih cakap pula.

Tak tentu masa, tak kene tempat

Jadi bila masanya kene tempat, kena masa

Setiap masa adalah tak kene tempat dan tak kena masa

Cakap dengan kata 'tegur'

Ia jadi kene ikut tempat dan ikut masa

Settle

(Aku dapat rasakan aku sudah lain dari dulu dana akan berubah dengan lebih extreme. Terima kasih environment kerana menjadikan aku sekarang)

12 comments:

emy|farid said...

alhamdulillahhhh

izfanora said...

ipai, kita akan berubah bila ada perubahan di sekeliling kita.. :)

ada permintaan skit.. klu gi umrah lagi, doa2kan yer untuk za dpt baby tahun ni.. :)

senyumSOYA said...

yup perubahan yang baik akan membawa kita ke tempat paling istemwa.. jeles tgok ipai da botak =)
hahahah

Yeayyyhh..perubahan perlu bila kita rasa tercabar..jangan biarkn diri kita ditindasss okey. Hehehe.

Tea Dno said...

waahh...ipai sudah lain...nanti kalau terserempak agaknye macam mana lah ek... :D

iPai said...

Alhamdulillah

iPai said...

Insha Allah.. nak yg tersangat cepat ke atau agak2 mcm nak cepat? Heheh

iPai said...

Heee.. jgn jeles kat org yg botak ini..

iPai said...

Yup2.. agaknya itu yg terjadi.. susah2

iPai said...

Hahha.. jgn terserempak...

hmm.

Bila time yang perlu cakap, sepatah pun tak klua

Bila time perlu kurang cakap, terlebih cakap pula.

described me the most.

alhamdulillah...berubah utk berani bercakap kebenaran dan menyampaikan benda yg positif..suatu perubahan yg sgt baik utk diri kita...