Nuffnang ads

Jiran Terbaik ♥ S U T E R A K A S I H ♥

Wednesday, January 9, 2013

Akhir 2012 - awal 2013

Sepanjang tempoh itu ada satu peristiwa berlaku yang memeningkan kepala aku.

Aku diberi tugas untuk bekerja dalam 2 projek berbeza dengan plant berbeza.

Plant SD dan Plant IZ.

Aku bukan specialist. Aku diarahkan menyempurnakan 2 projek ini.

Plant SD tak tahu. Plant IZ memaksa. Syarikat K campak aku ke sana ke sini.

Mana ada kerja duduk dua plant bergilir untuk siapkan projek.

Kalau boleh buat pun kualiti takde.

Dah tu, tak paham2 lagi nak paksa orang juga.

Aku malas nak argue kalau aku respond tak nak dengar.

Macam lembu mungkin?

Aku tak marah. Tapi aku minta penilaian logikal.

Aku tau terdesak. Tapi dah banyak kali terdesaknya dan tak amik iktibar.

Kali ini mungkin aku yang kene. Esok lusa orang lain plak.

Please laa. Ubah laa.

No pain, no gain.

Tak invest, macam mana nak maju.

Tambah orang baru. Walaupun takde projek. Training siap2. Senang.

Duit kepuk2 pun tak nak guna.

Tu yang malas nak cakap panjang2.

Dan kesimpulannya macam lembu.

Mooooooo.

5 ngomelan:

me suya said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

yezza..situasi seakan sama.. paham2.. selalunya akan jd kambing hitam.. xtahannnn...

kat sini pun sama ipai.. projek raub nak kena jaga, projek di kuantan pun sama.. walau satu pahang.. tapi makan masa 4jam perjalanan kot.. Tension bangat.. mintak org baru asyik hold je.. duet simpan! Tension gak!

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Huhu... sama laa kita ek.. huhu

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Huhu... sama laa kita ek.. huhu

cik saLwa said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

moooo.....lembu hitam ke? atau lembu yg kaler itam putih cm kat New Zealand tu? ehehe.. chill. later when you blik Mlaysia, you will miss all the chaos.. hehe. bersemangat! less than year left! ;)

.izzati liyana. said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bersabar jelah. setiap yg berlaku ada hikmah. walaupun tak nampak lagi kat mana hikmah tu, sedapkan hati jelah. yakin dengan kuasa Allah. everything happens for a reason.

close button
ShoutMix chat widget
Twitter Bird Gadget