Nuffnang ads

Jiran Terbaik ♥ S U T E R A K A S I H ♥

Friday, April 20, 2012

Kerja VS Kareer

Salam


Dulu sebelum masuk ke alam pekerjaan, “Aku nak kerja dalam bidang Oil and Gas”.

Banyak bidang dalam oil and gas ni boleh kau masuk. Petrochemical, Subsea, Exploration, Refinery. Tu baru group yang besar, setiap yang aku sebut tuh, ada lagi pecahannya.

Kalau banyak pecahan, mesti banyak peluangnya. Logik.

Tapi adakah aku berada di salarun yang betul? Bagaimana nak cari saluran yang betul?

Apply melalui laman web ? Discover Petronas ? Shell Recruitment? Exxon Career?

Requirement pengalaman 10 tahun. Mana nak dapat ?

Takde recruit Junior Engineer in training ke?

Naik sedikit demi sedikit. Mula dengan sayrikat contractor mungkin.

Positif. Di mana-mana pun rezeki ada. Usaha mencari lebih penting

0 ngomelan:

close button
ShoutMix chat widget
Twitter Bird Gadget