Nuffnang ads

Jiran Terbaik ♥ S U T E R A K A S I H ♥

Wednesday, October 26, 2011

Perihal internet yang sedang ditunggu-tunggu !!

Salam 

Apa kabar semua ? Pertamanya aku nak minta maaf sangat sebab dah lama tak update blog. Keduanya minta maaf sangat sebab tak dapat balas kunjungan. Sudah genap sebulan aku di Al-Jubail, Saudi Arabia. Kini projek pertama aku dalam syarikat ni sudah bermula sejak 2 minggu lepas. Aku dengan geng aku ditugaskan ke plant petrochemical Gulf Farabi. Dan sejak daripada itu juga la aku tidak dapat online kerana, di Gulf Farabi, tiada perhubungan internet yang disediakan kepada kami.

Gulf Farabi

Perihalnya line internet yang mahu di beli untuk penggunaan di rumah menemui jalan buntu. Kami serumah sepakat mahu membeli pakej line internet yang berkapasiti tinggi, namun setiap cawangan yang kami pergi menyatakan alat broadband untuk pakej tersebut sudah habis. Bila mahu ditempahnya alat broadband itu, mereka tidak membenarkan kerana tiada konsep tempahan sebegitu di sini.

Begitulah konsep yang dipegang oleh Customer Service di sini. Jika produk yang korang guna mempunyai masalah, korang akan membuat aduan dengan Customer Service kan ? Tetapi di sini, jika korang komplen, mereka tak begitu prihatin dengan pelanggan. Jadinya, jika ada masalah korang akan diberi pilihan oleh Customer Service sama ada nak teruskan atau berhentikan perkhidmatan. Maka terima sahajalah. Nak lawan tak boleh pulak.

Kami tengah nak pilih syarikat mana yang mempunyai liputan dan jaringan internet yang lebih bagus supaya dapat menampung kami serumah 11 orang. Pilihannya adalah antara Mobily dan STC.


Logo syarikat Mobily
Macam Celcom ek

Logo Syarikat STC
Tak tahu macam Maxis ke tak

 Inilah pakej internet yang kami tunggu sampai 2 minggu lebih sampai takde stock tuh.
Boleh menampung sehingga 42 MBps. Laju wooo T_T


Jadi kini, sudah kembali ke office asal kerana kemudahan alat eletronik adalah lebih mudah di office sendiri. Yosh !! Berusaha nak buat kerja.

P/S:
- Banyak benda nak cerita kat korang !!
- Sini cuti raya haji seminggu, tapi aku nak buat OT !!!!
- Secara seriusnya, aku rindu nak blogwalking kat blog rakan-rakan blogger tersayang aku.


10 ngomelan:

EYFAalias said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kite pun rindu ipai! sobss. #tetibe je

Acik said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

owh, he's back! :)

izfanora said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

mcm xpercya, ipai kembali.. huhu.. rindu r suasana time puasa dulu.. huhu..

izfanora said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahaha.. sihat2.. ipai?

nak cendawan goreng? mari lah datang rumah.. :P

senyumSOYA said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nak elaun OT bley? heheheh...
meh crita byak2..cuti raya aji byak tu... kite sehari ja..huk3~

me suya said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

take care IPai.. tunggu kamu ade internet dan berblog kembali..yuhuuu

Ezad Skytech said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ada masa nanti boleh la berblog macam dulu kan ipai...heee~

SoLy SoLicious said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

lpas ni bleh la bw kan..hehe

hira said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

lama menyepi. ingatkan pergi mana la. huuuu..

TeAqArH said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ohh.....ipai da keje erk skrg..ipai lepasan usm kan..:0

close button
ShoutMix chat widget
Twitter Bird Gadget