1 set makanan Saudi sama dengan 3 set makanan orang Malaysia

October 03, 2011 iPai 32 Comments

Salam

Syaza kata aku dah sombong sempat tak sempat nak blogwalking kat blog korang =P Heheh. Aku ingat kat korang k. Sibuk sahaja di sini. Masa nak taip post ni pon, taip putus-putus dan sambil-sambil curi masa daripada menunggu orang. Masih menyesuaikan waktu tidur kat sini, kerana selalunya aku akan celik dengan waktu pagi di Malaysia. Harapnya tak mengganggu waktu kerja aku nanti.

Jadi aku nak share dengan korang, kat sini satu set makanan sama dengan 3 set makanan orang Malaysia. Maknanya, orang-orang arab ni makan gedabak punya banyak.

Kalau mintak set paratha (roti canai)
3 keping dia bagi

Kalau bagi nasi dan ayam
Dia punya nasi besar 1 dulang 
sesuai 3 orang Malaysia punya makan

Kalau burger dia plak
Superb besar !!!!! 

Yang aku hairannya, selera makan aku kat sini makin meningkat. Kalau patut set nasi tuh, boleh makan 3 orang, set yang aku makan tuh, aku perlu partner sorang je sudah cukup untuk habiskan. Dan aku ye selera makan siap takleh miss untuk setiap breakfast, lunch dan dinner.  

Haa, mamat ni tak tau dia dapat set sebanyak ni
Capati tuh berlambak dia bagi
Sila percaya yang dia dapat habiskan semua
(ok tipu je, habiskan lauk tuh je) 


Nama burger ni burger zinger
Macam Burger zinger KFC tuh
Tapi besar dia, adalah sebesar 2 tapak tangan aku
Sangat besar ok !!!
Aku berjaya habiskan 3/4 burger ni 


 Haa, set nasi ye 
Makan atas plastik
Lauknya hanya ayam
Dengan sos tomato je 

P/S:
- Makan banyak pon aku tetap kurus. wakakaka =P
- Sini susah nak tangkap gambar. Pak arab sangat sensitif nampak kamera. Bila dia nampak kita tangkap gambar, dia kata kita ajen spy nak tangkap gambar.  

32 comments:

azie5ouh!8 said...

perghh..bnyk giler makanan..harga dier cmner pulak?

Acik said...

hahhaaaa
nampaknya tak lama lagi wujud ler si iPai bulat! blh geng ngan kotak bulat. iPai bulat pd badan, kotak bulat pada nama ... wakakakaaaa!
heheheee, jgn mare! :)

Bro ahmad said...

nak pergi arab la macam ni ipai hahaaa

Yatie Awang said...

best ke makanan kat situ....
macam mana nak habiskan tu

abglan said...

Aiyak... dia nak bg orang makan ke, unta yang makan... manyak nyeeeeeee

me suya said...

balik kang jgn la naik badan yer..waaa susah eyh nk tgkap gambar.. guna hp boleh x??

Aimifiqa said...

mak aih. kalau la saya kat sne. balik2 msia je dah besar terus mcm ni. hihi

anismelon said...

mak aih..bnyk gile..t ipai balik sini..tak janji lah..tp insyaallah gomok..weeee

patutlah pak arab besau2 dia punya size.. huhuu

hehe nama sy jgk yg kena ekkk..
wahhh x lama ni gemok la ipai ni, trust me hahaha

mcm sdp je burger tu ipai..nti pos kt sini tah haha

suasana tmpt kerja pulak mcm mana???

nabilah_2908 said...

uaiii...beso nya burger.... ;)

erm...lalu ke makan nasi arab tu dgn sos tomato je..? huhu.. ;)

ladysheqa said...

aku harap bile ko balik aku masih kenal yang mana ko yang mana naufis.

Alisya said...

waa...besarnya burger...sah kena kongsi kalau makan ni..tak habis..

Hanie_Dew said...

iPai. Jue tertanya pasal ko xnampak .aku pun lupa ko dah xde kat m'sia ni. baru tweet ngan Syaza tadi. hehehe..ada entry spesel pasal ko.

Hanie_Dew said...

gila gedabak portion makanan dorang. habis ke dorg makan tu. korg berdua tigaan. org arab berseorangan makan sume tu. ish ish ish.

pasal camera tu memang no komen. ade ke. haha

hira said...

wah, dah kerja dekat negara pak arab eh? masyukkkk~ tapi mahal wooo~ naya makan makanan yang sangat banyak tu. bungkus bawa baliik boleh? huehue. btw, congrates~! :D

semoga cepat besar ye ipai..hahaha

salwaismail said...

hahaha nanti balik malaysia, mak ayah dah tak kenal lagi sebab ipai dah gemuk! :DD

Ezad Skytech said...

satu set makanan kat sana..kalau kat sini untuk 3 orang makan..fuuhh...mesti banyak tu...kenyang pon kenyang kan.. :D

Tea Dno said...

sedapnye..untunglah kan masih kurus walau makan banyak..tea pun dah boleh makan banyak tapi maintain laa..kehkehkeh..;p

wah..pepsi arab!!!!!!=]

balik malaysia nanti pasti dah gemuks...hehee..sekarang tak nampak apa apa perubahan lagi yea :)

banyak betul capati tu...ish! membazir jer kan kalau tak habis

Elie Lily said...

skrg dah tau kenapa saiz org arab berbeza dgn saiz org kita..makanan dorg besar2 hidangannya! :)

Sha said...

pergh ptt la org arab besau2..hakhak

n no wonder la kalo nasi kat saba' tuh banyak gilerrr..

kenyang ko kat sane..

wow besauuuuuuuuuuuuu punye

Hans said...

ko dkt arab ke?

alif haris said...

haha standard pak arab r mkn :D

Acik said...

iPai, update ler ... :)

teha said...

peerrgghh ~ bnyk gile makanan...

Tea Dno said...

nak gak tengok ipai jadi gemuk..satu hari nanti mesti boleh..hahahaha..

siti kektus said...

haha. tu kalau orang laki 3 orang lah yg makan. kalau oerempuan, 5 orang belum tentu habis. hehehe :p

Jue said...

byk gilos mknan weh! aku wp kuat mkn pun xkan mkn sbyk tu haha

ko ttp kurus? kalau aku..makin berat! hahaha

bia betik, org arab sensitif camera? lom jd artis dah sensitif haha