Nuffnang ads

Jiran Terbaik ♥ S U T E R A K A S I H ♥

Monday, June 15, 2009

Kisah Malam Saya

Salam

Baiklah, sebelum saya meneruskan cerita, saya nak tanye korang-korang dulu ;

Korang sedang memandu kereta dan tiba-tiba enjin kereta anda mati di tengah-tengah jalan. Apa yang korang nak buat? Nangis, meraung-raung, call kawan korang ??

Haa, ikuti cerita ni .. uhuhaahhahah (Baru lepas balik dari incident 'Kisah Malam Saya' ... tengah senyum lebar nie)



Aku tengah drive, drive punya drive (dah laa time nek bukit), tiba-tiba je, enjin kereta padam. Aih, peliklaa ai. Nape leh padam nie. Sebelum ni tak pernah-pernah nak padam pun. Nasib baik sempat ke tepi jalan dan time tuh dah nak turun bukit dah. Weh, risau weh.

Aku tanya Saufi,kalau lampu kat dashboard nie nyala kat part bateri, bateri abes ke? Nasib baik, aku ada simpan air bateri kat dalam bonet (bersedia untuk hari-hari susah .. hebat tak aku ... oh well). Maka, dengan ilmu kereta yang aku ada, aku turun dari kereta dan mula mengisi air bateri. Dah laa gelap (takde laa gelap mana pon, tapi, tak cukup terang untuk tahu sama ada paras air bateri tuh mencukupi atau tidak.

Aku dah mula risau dah. Walaupun tempat yang agak terang, aku risau, aku dan Saufi akan diculik, dirogol, dibunuh dan dicampak ke dalam laut untuk bagi ikan shark makan (sori hyperbola sket) Waa, Seramnya. Waaa, mak takut !! Xmoh!! Xmoh !! (bukan mak yang takut, taip eden ni ha yang takut)


Jadi, isi punya isi, sampai ada yang tumpah keluar. Hhaha. Dah tak nampak, isi jeH. Jadi sampai ke 'momment of truth' try start enjin. .. jeng2

Malangnya, enjin tak dapat hidup juga, Wargh !!!Hahah. Maka dengan ini, aku dan Saufi mengeluarkan teori baru bahawa, minyak kereta dah habis. Hahahah


Kenapa laa aku leh lupa nak isi minyak ek? Mungkin sebab hari tuh, baru je isi 10 hengget .. takkan nak isi lagi kan ?? Dengan nasib baik ye, ada stesen minyak 800 m dari situ je, dan aku pun ada simpan botol lebih dalam bonet (bagus betul aku ni)

Maka, dengan itu, kitorg pon jalan laa kaki ke stesen minyak. Best tau jalan-jalan. Hhaha. Dapat rasa angin (kereta lalu, laju-laju belaka), dapat tengok bintang (banyak bintang tau), dan juga dapat makan asap (lori .. hahaha)



Dan akhirnya sampai .. Stesen petronas (bagi pelajar USM, anda mesti tau, stesen Petronas mana satu nieh .. hahaha ). Isi satu botol 1.5 L (eh cukup ke nieh, karang jalan sket, lepas tuh mati lagi .. hahaha) .. Buat pengetahuan semua, kalau anda isi 1.5 L penuh, anda kene bayar Rm2.50 je (mari berkongsi ilmu ... hahah)

Lepas tuh, apa lagi .. jalan patah balik laa ...




Ya, ini dia hero kita pada malam ini, En. Saufi yang lagi hensem .. (sapa yang berminat boleh bagitau saya ye) ..

En Saufi telah mendapat penghormatan untuk mengisi minyak kereta kancil ini. uhuhuh...






Misi seterusnya, membawa kereta ke stesen minyak yang berikutnya .. hahah .. dengan kerisauan yang sangat besar di dalam kepala kitorang "Boleh sampai ke dengan Rm2.50 tuh"
Takda pilihan lain dah. Kene jalan juga, karang esok, tak pergi kerja plak ..



Maka dengan berkat Basmallah dan tawakal .. akhirnya,


KAMI SAMPAI JUGA !!!!! Yeay !!!! Stesen Shell Parit Buntar !!! hahah ... apa lagi, isi penuh .. sampai 20 hengget ... hahaha ... Dan Saufi mendapat penghormatan sekali lagi untuk mengisi minyak !!

Lepas nie taubat dah, tak nak isi sikit. Biarlah isi lebih , daripada isi cukup-cukup makan .. Kalau habis minyak kat tengah-tengah ladang kelapa sawit, habis ... (cam kenal je kes ni .. hehehe) .. lagi susah woo ...

The End


Heeheh .. Muka gembira kami selepas semuanya berakhir ... hehehe

11 ngomelan:

sweetpearl24 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

muahhahhahaha....
lawak...lawak...
senget betul...
seb bek slamat...
adventure tuh...
muhahahhaha...*taleh brenti gelak*

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

a ah ... adventure sgt dah tuh ... hehehehe

Izyan Nazihah Nor Azman said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

mak ai. ak tegelak smbil begolek golek bce kisah ko ni.
xkan lah nak campak ko bgi ikan jos makan..bek jual..nnti ak beli..buat jadi maid.hahahhahahaha..

xy_yx said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

siot ag...
mati kat situ je pon...
poyos je lebey..
hahahhaha...
xleh blah ayat "Kalau habis minyak kat tengah-tengah ladang kelapa sawit, habis ..."
cm perli jeh aku rasa...
uhuhuhuhuh...

nikillas said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

haahaaa..!! lain kali rajin2 la usha tgk meter minyak tu ye.. seb baik mati dekat ngan stesen minyak.. kalo mati kat tanah perkuburan ke.. hape ke.. haaaaaaaaa... saufi gak nanti kena histeria.. wakakaa.!!

daniel.a.k.a.dEe said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

elo,

klau aku, buka bhg engine dan tgk air ada ka x? atau check tayar dan minyak...

kol kawan tu final la

Reminiscence? fuyoh... aku tertarik dgn nama blog ni...

sedap nama

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

daniel ~ ala, nama tuh hentam je ..

nikillas ~ kubur ??? weh tuh lg seram weh ... jgn ckp, nanti terjadi

xy_yx ~ ko tau part tu kan ?? hahah

izyan ~ maid ko? tak moh r ... nanti ko suh aku masak, aku mana reti masak ... betul weh, ikan shark weh ..

Diriku.... said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

senget + sengal = ipai!!! hahahahha...
tu r...reti bwk kete je..isi minyak,kedekut..!!!

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

haaahah ... jgn ckp aku kedekut weh ... hahah ... saving sebenarnya ... jimat cermat amalan kita ... hahah

Diriku.... said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

yela2....! cermat la...tp,jgn la cermat bebenor...!!! smpi keselamatan di abaikn....

Tea Dno said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ngahaha. alahai, tu lah. lenkali isi penuh2. ;)

close button
ShoutMix chat widget
Twitter Bird Gadget