Google Gravity | Bila Google ada gravity

September 06, 2011 iPai 18 Comments

Salam

Ricardo Cabello merupakan designer kepada Google Gravity ni. Agak best juga la kalau kat web page Google tuh, semua bar-bar dan link-link yang ada terjatuh bagai ditarik oleh graviti. Lepas tuh, korang leh amik benda-benda tuh dan campak-campakkan ke atas, supaya semua benda terpelanting. Haha.


Dalam keadaan asal, Google macam normal je 

Bila korang gerak je mouse korang, haa, semua benda jatuh.
Nasib browser korang tak ikut skali jatuh. 


Konon dah bersepah laa ni 



 Lepas tuh korang boleh kutip serpihan yang ada dan main campak-campak

Haa, nak try ?
Search je kat Google
'Google Gravity' 

P/S: Gila lama dah tak buka blog ni. Facebook pon berpuluh-puluh notification (budget kalau aku cakap beratus nanti korang tak percaya plak =P )

18 comments:

nabilah_2908 said...

hahaha...syok juga eh tgk tab2 tu jatuh... :)

Bro ahmad said...

bro nak buat blog terabur macam tu ipai..lama menyepi hmm

me suya said...

busy beraya la tuuuu.~

google sgt kreatif... merdekaraya haritu pun cntik jgak..

asnizaziz said...

wahh bole try ni..huhu

iPai said...

@nabilah_2908
heee .. syok tgk google sepah2 kan ? hehe

iPai said...

@Bro ahmad
uhuhuh .. boleh tahan lama juga menyepikan diri .. sonok sangat beraya .. uhuh

iPai said...

@me suya
ops kantoi .. hahaha

iPai said...

@SoLy SoLicious
hehehe .. yg adaketupat n bendera malasyia ari tuh kan ? memang cantik tuh ..

iPai said...

@asnizaziz
heee, try cari .. try2 ..

Acik said...

hahaaa ...
cam seronok! nanti Acik google! :)

lama ipai menyepi, raya sakan lerr tu hehe

dh try dh google gravity tu..hehe
best kan !!

senyumSOYA said...

huhuhu...main2..
busy jgak!! eheheh

siti kektus said...

hoo. aneh2 je lah google ni. haha ;p

Heidi Shafiq said...

mmg fun app ni.. :)

mcm bestt je kn. hee (:

Aimifiqa said...

comel plak main benda ni. haha

Ankit said...

Thanks for your post. It's really helpful to me and Google gravity is just awesome. I've reuse the gravity script and make my own page.

I've also written simple steps on how to make page like google gravity

http://www.ankitpatel.info/2011/09/how-to-make-page-like-google-gravity/

please share this knowledge, if you like it.