Malaysian Philharmonic Orchestra bersama Yuna pada 12 dan 13 September 2011

September 01, 2011 iPai 26 Comments

Salam

Haa, siapa kat sini peminat Yuna ? Kalau sesiapa nak tengok persembahan Yuna di Malaysian Phillharmonic Orchestra bolehlah membeli tiketnya di sini. Harga tiket berharga RM 80 untuk semua seat yang sama (dengar cerita nak habis dah). Nanti kalau dah beli online, boleh pergi ke Dewan Filharmonik PETRONAS kat KLCC nun (huhu, dulu time intern selalu lalu depan tuh, tapi tak pernah masuk pun =P. Ok, jangan ingat aku pergi plak. Hehe. Aku tak pergi pun. Duit takde.)



Selamat Hari Raya semua !! Maaf Zahir dah Batin. Hee, busy je dua tiga hari ni kan dengan macam-macam aktiviti. Hee, walaupun balik kampung belah bapak dan emak, malam sahaja dah ada kat rumah. 

  Aku dah rendahkan resolution dia, so pixel pecah-pecah sikit ok.
Jangan cari gambar aku kat atas ni ye. ^_^
Agaknya sebab tuh aku suka budak-budak. Balik kampung je kena layan diorang ni 


Bagi aku, tahun ini merupakan tahun raya yang paling seronok yang aku rasa. Feeling raya tuh, lain sikit. Agaknya sebab dulu, belah ayah takda sepupu sebaya. Sepupu yang ada pun kecik-kecik lagi. Tapi sekarang, yang kecik-kecik tuh dah remaja. Jadi meriah juga laa suasananya. Kalau tak dulu, dengar bising budak-budak nangis je. Haha

Belah ibu pulak, sampai tak leh nak cam sepupu sebab sepupu ramai lagi tua daripada ibu sendiri. Maksudnya, aku ada ramai pangkat anak sedara yang sebaya dan ada juga yang lebih tua. Dan kemungkinan untuk jumpa cucu sedara pun ada. Adeh. Pengecaman muka harus dibuat dengan seberapa segera dan atleast tahu juga laa pertalian darah tuh macam mana. Kalau dulu, yang mana tua sikit je semua panggil makcik. Sekarang takleh, kena jaga standard, yang pangkat sepupu, kena panggil 'Akak' walaupun dia lagi tua dari emak aku. UHuhuh

Apa-apa pun beringat-ingat jugalah kita dan jangan suka sangat, nanti sengsara tuh datang menyusul plak.

P/S: Takut tengok purata 19 kematian dalam masa sehari di jalan raya. 

26 comments:

hira said...

selamat hari raya! haha :D baru nak cari muka abang ipai dalam gambar tu :p

p/s: memang kebanyakannya macam tu. saya ada yang lebih kurang sebaya tapi dah pangkat nenek dan juga mak cik. hehe

alif haris said...

aku pn ta pergi tu .. huhu ..

btw selamat hari raya ipai.. byk duit raya ? ihihi :D

Aimifiqa said...

selamat hari raya. hihi. betul2. skrg dah tak balik kampung da. huhu

Bro ahmad said...

sepupu ramai seronok..selamat hari raya ipai

waa..ipai suka budak2??hehe..sweett je eh..

bab purata kematian tu memang menakutkan. sebab tu takut je nak bawak kete balik bentong nanti..huu

Tea Dno said...

selamat hari raya.. tea banyak sepupu yg lebih kurang sebaya.. hohoho.. ;p

Tea Dno said...

best gila kan bila ramai sepupu ni.. ;)

kotak bulat said...

bila dah sethun tak jupe..mmg yg kecik dah jd besr..hhehehe..

Aemy Shamy said...

hehe nice collage! ^^
happy merdeka raya!! ^^

Selamat hari raya Ipai! :)

siti kektus said...

tahun ni tak sempat jumpa sepupu sepapat sangat. semua pakat balik kg raya kedua. kite raya kedua dah balik rumah. hukhuk

hahahah best noh raya dengan sepupu sepapat..:)

raya yang seronokkan..mood raya lagi ni!!

iPai said...

@hira
uhuhu .. keluarga hira pun besa2 juga ni .. uhuh

iPai said...

@alif haris
selamat hari raya juga .. hehe .. nanti ada duit nanti kita pergi .. uhuhuh

iPai said...

@Aimifiqa
owh tak balik ek .. selamat hari raya aimi !!

iPai said...

@Bro ahmad
selamat hari raya buat bro ahmad juga !!

selamat ari raya lg ipai :)

raya bg sy biasa2 je..rs seronok if dpt plg kuching..raya kt sini tak syok lgsung..raya syok if konvoi raya dgn member saja..family? zero ~

iPai said...

@najihah sahami
ops .. kantoi saya suka budak2 ekh .. jeng3 .. yup2 suka2 .. tapi tak suka budak yg banyak songeh .. hehe

iPai said...

@Tea Dno
owh mesti syok boleh gosip2 .. hehe

iPai said...

@kotak bulat
heheh .. ramai ek yang kecik jadi besar .. karang jadi lagi kecik macam tak masuk akal kan ? hehehe

iPai said...

@Aemy Shamy
thank u aemy !!!

iPai said...

@Syafiqah Takiyudin
Selamat hari raya syafiqah !!

iPai said...

@siti kektus
owh timing tak sama ek .. sama laa kite sebab ada yg sepupu yang tak dapat jumpa .. sedih sikit ..

iPai said...

@nurathirahkaman
hee, best sagat2 ..

iPai said...

@merahitujambu
pergh .. lama ye mood raya .. uhuh.. dasat2 ..