Nuffnang ads

Jiran Terbaik ♥ S U T E R A K A S I H ♥

Friday, September 9, 2011

Saya nak buat kek untuk merahitujambu

Salam

Klik gambar atas untuk join

Nak bagi semua jenis kek kat merahjambu 
Kek untuk merahjambu, Issabella Kek untuk merahjambu, kek batik untuk merahjambu, kek cawan untuk merahjambu, kek pisang untuk merahjambu, kek keju untuk merahjambu, kek marble untuk merahjambu, kek cheese untuk merahjambu, kek span untuk merahjambu, kek tiramisu untuk merahjambu


Terkezut aku kena tag dengan Cik Syaza daripada SuteraKasih. Suka betul dia tag aku tau. Dia ajak aku join buat doodle kek hari jadi untuk Cik Athirah daripada Merah itu Jambu. Ok, mula-mula aku sangat jeles kepada semua orang yang pandai buat doodle dan aku tak reti, tapi aku senyap je. Dan sekarang ni, aku bertungkus lumus membuat satu doodle khas buat Cik Athirah. Sorry kalau tak lawa, sebab tangan aku memang kurang berseni sikit, jadi memang tak reti laa nak mendoodle-doodle ni.

Syaza kata dia hantar kek dia pergi Secret Recipe, aku pun nak hantar juga. Kek KLCC lagi tau (sambil buat muka mintak kena sepak) 


 Ini untuk Cik Athirah. Terimalah dari hati yang ikhlas ini
(Aku lukis atas notepad aku dan aku kaler kat Photoshop)
(Aku terpaksa letak anak panah takut ada objek yang tak boleh dikecam. Hihihi)
(Er, jangan komen bab warna, mostly lelaki buta warna ok. Opss)

Ucapan buat Cik Athirah;
Selamat menyambut hari ulangtahun yang ke 17*(ok, umur kasi hentam je, Cik Athirah rasa muda tak?) 
 Moga panjang umur dan dimurahkan rezeki
Moga cepat kawin (walaupun umur baru 17 tahun)
Moga hidup Cik Athirah sentiasa gembira di samping keluarga, rakan-rakan, blog 
dan ....
doodle .. heee

Selamat hari raya juga !!! heheh 


Penerangan pasal perisa kek;
Untuk bawa sekali,warna oren tuh adalah perisa oren.
Hijau gelap tuh perisa Green Tea
Hijau terang tuh perisa pandan

Untuk kek tengah-tengah tuh
Yang warna coklat tuh perisa kopi
Dan warna pink tuh perisan strawberri

Untuk kek atas peringkat atas
Yang warna coklat tuh perisa coklat
Dan yang warna hijau tuh perisa pisang hijau

Yang warna putih tuh
Bukan kek, tapi lilin. Nak makan pun boleh
Tapi takut sakit perut je.
Dah diberi amaran daripada Kementerian Kesihatan,
tak boleh makan lilin

P/S: Aku tak sangka, benda ni ambil masa yang lama untuk buat. Ingat kejap je =P

39 ngomelan:

merahitujambu said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

awok guna tgn eh??ala2...kretifnyaa..sy suka kalau org guna tgn..dh lama tgn ni x melukis...heheh..kek lapis baru eh???=p

SoLy SoLicious said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

pergh...bakat terpendam ipai nmpaknye terserlah disitu..heeee

izfanora said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

xnk puji, nanti ipai kembang.. :P

btw, xnk letak lagu kt blog yg ada suara sbb xmendamaikan mcm instrument..

suker dgr instrument sbb lyn bluess.. :)

Ezad Skytech said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

haa..ni baru kreatif...gabungkan lukisan guna tangan sendiri dgn Photoshop..

macam2 perisa ada ye ipai..haha~

Sha said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

amboii ceria kek dye..hoho

Rozuan Ismail said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wah kek tertinggi kat msia ke tuh?huhu.kreatif betol,ceria sangat

[sutera kasih] said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

amboi ipai..kretipnya !!!
walaupun kek tu utk cik athirah, tp sy yg terharu eksaited sbb comel laa..mcm lukisan adik2 tadika..ke ipai suru adik ipai lukis ni????haha

mmg smart !! :)

xtau nk tag sapa lg ipai..ipai je la jd mangsa :P

Jue said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Wah ada ciri2 utk menang nih!! Semangat tu beb...seni x seni blkg kira yg ptg usaha dgn ikhlas =)

Yumida said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wooo..beznye die dpt kek klcc...sampai semggu pn x hbs mkn..apsal lak tetibe de cacing..potong stim jer nk mkn kek yg sedap nih..

Aimifiqa said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

waaa. semanagat la. hihi. mmg kalau bab kaler sgtla lama dan susah. hihi.
ikhlas btul ni smpai lukis sendiri.

alif haris said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahaha .. ko doakan die cepat kawin ..
kang esok dah ade orang masuk minang .. har har har :D

senyumSOYA said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ipai... jom p conteng dinding nak? ada bakat ni...hik3~

nak kek jgak..^^"

yayath said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wahhh...banyaknye perisa kek tuh:)hehhe~~comelll:)

EYFAalias said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

amboi. comelnya kek klcc dia.! ehehe

salwaismail said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

haha. comel je. ritu birthday sy tak de pun doodle2 camni kan. sob. T.T

siti kektus said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

aku suka cacing tu. nmpak kiut. haha ;p

anismelon said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wah..keletip jugak ipai nie..rajin sungguh..weee

asnizaziz said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kreatip

Acik said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

dah penat buat danbo, iPai buat doodle plak! :)

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@merahitujambu
hee, a ah ... lukis pakai tangan .. hee .. comot sikit laa athirah ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@SoLy SoLicious
er bakat ? tak lawa sangat laa soly ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@izfanora
uhuhuh .. memang best laa kalau instrument .. tak pon leh nyanyi sediri .. hehe

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Ezad Skytech
ni imaginasi perisa banyak sgt .. kalau buat betul, dah sakit perut dah ni .. hehe

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Sha
hee, warna warni di aidil fitri ek ?

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Rozuan Ismail
hee, tak tinggi tpi ada jambatan r .. heheh

kunci locker said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ok style...mmg suka gila...hehehhe...kretif...smoga awk mng...hehehe :)

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@[sutera kasih]
waa .. syaza kate lukisan saya buruk ek .. saya lukis sendiri tau .. memang tangan keras ni ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Jue
er ada ciri nak menang ke ? macam tak je .. yg lain punya lagi lawa laa .. =(

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Yumida
er nak lukis binatang, tp takut tak jadi .. senang ye lukis cacing laa .. hehehe

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Aimifiqa
heee .. tak sangka plak lama macam tuh .. heheheh

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@alif haris
opss .. makbul trus tuh .. heheh .. senang laa dia nanti .. hehehe

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@senyumSOYA
er bakat ? conteng kat dinding ke ? ni buruk ni ... wuuu ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@yayath
hee .. banyak ekh .. ups .. kalau betul2 buat, leh sakit perut tuh .. hehe

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@EYFAalias
hee, terima kasih eyfa

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@salwaismail
halamak .. jangan laa cakap macam tuh .. hee .. yg ni ada org tag .. heee

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@siti kektus
hee .. ye ke ? trimas2 .. terharu ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@anismelon
hee .. mane de kreatip laa .. biasa je laa ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@asnizaziz
terima kasih asni !!

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Acik
hahah .. tp dua2 penat .. heheh

close button
ShoutMix chat widget
Twitter Bird Gadget