Nuffnang ads

Jiran Terbaik ♥ S U T E R A K A S I H ♥

Thursday, September 8, 2011

Cara buang virus Facebook

Salam


(Pergh ini memang mood blog ke laut ni) 
 Aku dah pernah post pasal cara nak buang virus Facebook ni.
Virus ni hampir meragut nyawa laptop aku (Pergh hyperbola gila).
Tapi sampai sekarang masih ada yang kena virus ini.
Tapi aku sendiri tak pasti sama ada ia merupakan virus yang sama 
atau
virus ini dah diubah kepada bentuk dan cara lain.

Jadi tak salah kalau nak cuba segala cara untuk menghilangkan.
Berbanding kalau kita format terus. 




Cara buang virus Facebook tanpa perlu format laptop
Ini adalah cara-cara yang aku Google. Cara-cara ini adalah sangat teknikal dan ia memerlukan pemahaman asas dalam sistem komputer. Jika tidak, sistem komputer boleh rosak.


Tak tahula sekarang ia dikira cara paling terkini. Namun kepada sesiapa yang mahu mencubanya, dipersilakan. Ia sangat mudah diikuti kerana hanya melibatkan anti-virus. Download anti-virus dan kemudian Install.


 Mana nak dapat ketupat palas ek ? Mengidam laa plak

14 ngomelan:

siti kektus said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

setakat ni leptop aku selamat lagi. tak pe, nanti aku akan godek cara yg kau tunjuk ni ha. ( tp harapnya, tak de lah virus tu nak serang kan )

EYFAalias said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ketupat palas meh datang umah eyfa. mesti xde. ahahhaa

izfanora said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

mls2 nk lyn fb skrg.. mood kiter sume msg2 ke laut dh.. hahaha..

[sutera kasih] said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ehhhh ni mmg mood ke laut sungguh ipai ni..smpaikan sy ingtkan post ni repost..rupanya entri baru haha :P

wahai ipai, sila semangat kembali..fuhhh fuhhhh fuhhhhh hehe

kalau xda mood, try tgk blog sy, konfem ipai ada idea mencurah2 nk blogging :P

Hans said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nasib laptop aku selamat

alif haris said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nice sharing ipai .. thanks ya :)

Jue said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Tq for the tips ipai. Hr tu adik ada dpt tp nsb dia on9 guna hp, xde pe jadi =)

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@siti kektus
hee, takut kena serang plak dia ni .. hehe

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@EYFAalias
hahah .. kalau takde, nape jemput plak .. uhuhuh

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@izfanora
hee, then layan blog je ke ?

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@[sutera kasih]
hee, tiup laa lagi .. semalam macam dapat mood balik .. agaknya sebab syaza tiup2 ni laa ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Hans
uhuuh .. jaga laptop baik2 ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@alif haris
sama2 ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Jue
wah .. hp pun boleh kena ek ? menarik betul

close button
ShoutMix chat widget
Twitter Bird Gadget