Cara buang virus Facebook

September 08, 2011 iPai 14 Comments

Salam


(Pergh ini memang mood blog ke laut ni) 
 Aku dah pernah post pasal cara nak buang virus Facebook ni.
Virus ni hampir meragut nyawa laptop aku (Pergh hyperbola gila).
Tapi sampai sekarang masih ada yang kena virus ini.
Tapi aku sendiri tak pasti sama ada ia merupakan virus yang sama 
atau
virus ini dah diubah kepada bentuk dan cara lain.

Jadi tak salah kalau nak cuba segala cara untuk menghilangkan.
Berbanding kalau kita format terus. 




Cara buang virus Facebook tanpa perlu format laptop
Ini adalah cara-cara yang aku Google. Cara-cara ini adalah sangat teknikal dan ia memerlukan pemahaman asas dalam sistem komputer. Jika tidak, sistem komputer boleh rosak.


Tak tahula sekarang ia dikira cara paling terkini. Namun kepada sesiapa yang mahu mencubanya, dipersilakan. Ia sangat mudah diikuti kerana hanya melibatkan anti-virus. Download anti-virus dan kemudian Install.


 Mana nak dapat ketupat palas ek ? Mengidam laa plak

14 comments:

siti kektus said...

setakat ni leptop aku selamat lagi. tak pe, nanti aku akan godek cara yg kau tunjuk ni ha. ( tp harapnya, tak de lah virus tu nak serang kan )

EYFAalias said...

ketupat palas meh datang umah eyfa. mesti xde. ahahhaa

izfanora said...

mls2 nk lyn fb skrg.. mood kiter sume msg2 ke laut dh.. hahaha..

ehhhh ni mmg mood ke laut sungguh ipai ni..smpaikan sy ingtkan post ni repost..rupanya entri baru haha :P

wahai ipai, sila semangat kembali..fuhhh fuhhhh fuhhhhh hehe

kalau xda mood, try tgk blog sy, konfem ipai ada idea mencurah2 nk blogging :P

Hans said...

nasib laptop aku selamat

alif haris said...

nice sharing ipai .. thanks ya :)

Jue said...

Tq for the tips ipai. Hr tu adik ada dpt tp nsb dia on9 guna hp, xde pe jadi =)

iPai said...

@siti kektus
hee, takut kena serang plak dia ni .. hehe

iPai said...

@EYFAalias
hahah .. kalau takde, nape jemput plak .. uhuhuh

iPai said...

@izfanora
hee, then layan blog je ke ?

iPai said...

@[sutera kasih]
hee, tiup laa lagi .. semalam macam dapat mood balik .. agaknya sebab syaza tiup2 ni laa ..

iPai said...

@Hans
uhuuh .. jaga laptop baik2 ..

iPai said...

@alif haris
sama2 ..

iPai said...

@Jue
wah .. hp pun boleh kena ek ? menarik betul