Windows 8 | Macam Apple dan Android ?

September 14, 2011 iPai 21 Comments

Salam

 Pergh, kalau macam ni laa desktop Windows 8, memang smart r !!
Serius aku suka design macam ni 


Bila nampak Desktop Windows 8 ni, aku jadi tak sabar nak tengok Windows 8 ni keluar. Microsoft telah memperkenalkan Windows 8 beberapa hari lepas. Menurut diorang ni, mereka nak mengimej Windows baru untuk perubahan dunia komputer kini, sebab tuh keluarnya design macam dalam gambar atas tuh. Tapi diorang kata, design ni akan disesuaikan untuk touch screen device


 Kalau dulu Windows 98, adanya Icon dan folder untuk memudahkan menyimpan file
Huhu. AKu bangga kata, aku sempat guna Windows 98 ni. Wakakaka 



 Bila Windows XP muncul, design desktop makin cantik


 Windows Vista keluar dengan design futuristik dan gadget menarik di toolbar
Tapi kelemahan besar yang ada pada Vista adalah kelembapan dan keberatan
yang melanda PC dan laptop.


Dan Windows 7 ni dikeluarkan bagi menggantikan Windows Vista yang bermasalah
Dan dengan itu, effek futuristik yang ada pada Windows dapat ditonjolkan dengan lebih baik,
tanpa memberatkan laptop atau PC.


Pendapat aku, tak kisah cantik mana pun, janji tak mengganggu performance laptop dan PC. Sebab itu yang semua orang cari. Macam yang jadi kat Windows Vista dulu, memang teruk juga Windows kena dulu. Dengan masalah hack, jangan cerita r. Jadi OS yang ringan memang sangat diperlukan dan ia memang akan menjadi disukai ramai. 







Wah dah macam iPad dah aku tengok. Kiranya takde laa untuk PC dan laptop =(

21 comments:

shinoda said...

terbaek la!!ingt kn window 8 ni bole guna kat laptop..

Ezad Skytech said...

windows vista memang berat sikit la...hee..

la..windows 8 takde untuk PC & lappy ke..? huhu~

me suya said...

jgn kata sempat guna window 98 ni Ipai.. Kat rumah suya ade lagi sebijik Pc lama.. still operated la kalau nak main game.. guna window 98 ni. miahahaha.. built in hard disk 30G je kot.. muahahahahaha zaman daku sekolah rendah gitu.. jenama ibm kot

Acik said...

lappy acik nih selow mellow aje ... kadang2 rasa nak hempas pun ada! heheheee ...
x paham ler apa yg iPai citer kat atas tuh! :(

Sha said...

syg btol la kalo lappy n pc xleyh guna windows 8..huhu

Aimifiqa said...

pergh smart gila window 8. serius smart

wahhhh bakal ada windows 8??perghhh
skrg ni pon tgh guna windows 7..
agak berat utk jenis model laptop sy huhu..tp sabo je la

so windows 8 ni xda utk laptop?


p/s: ipai, feeds url blog ipai dh okey tak?

Bro ahmad said...

nak kena tukar laptop ke ipai..ke boleh upgrade hmm

Yumida said...

yumida nyer still guna vista.. kengkdg hampeh gak..asyik update n update...kasi lambat jer...nk format baru...tp malas nk anto kt kedai..beli laptop bru jer la(konon2 kaya katakan)

Aemy Shamy said...

cool!! believe it or not, sy masih guna xp bertemakan vista..dpt bayangkn x? hehe....still old school kan..sbb laptop pun lapuk..haahaa :p tp asalkan dpt pakai, kira bersyukur la..hehe :p

makin baru je...

anismelon said...

cantik cantik..agak agak berat tak??

uwmaisarah said...

wahhh, terujaaa~
hmmm, kedekut la dyorang kalo xmo buat untuk pc n laptop. haha.

pergh..hebak2...

owh yeke..ila baru tau la ni...timekasih berkongsi..:)

alif haris said...

perghh .. tekologi dah mntap gilo dah ni :D

azie5ouh!8 said...

x silap saye, windows 8 akan jadi open source seperti ubuntu. kalau dah kuar nnt, sila la roger2 saya. heheXD

Hanie_Dew said...

giler lawa windows 8. cepat betul evolusi berkembang. rasanya baru je meras apakai windows 7 dah kuar windows 8. tak terkejar teknologi ni.

**angan angan nak beli desktop yang touch screen tu. cool je kan.

Afikah Aziz said...

smart la tp xleh guna kt laptop huhu :(

Jue said...

Aku skrg pakai windows 7 mmg vavavom. Kalau ada windows 8 ni mmg gempak. Dia punya interface cam phone aku je..ala2 je la hahaha xde la 'sejibik' hihi

siti kektus said...

aku pengguna window 7. tp home basic jelah. hukhuk