Nuffnang ads

Jiran Terbaik ♥ S U T E R A K A S I H ♥

Wednesday, September 14, 2011

Windows 8 | Macam Apple dan Android ?

Salam

 Pergh, kalau macam ni laa desktop Windows 8, memang smart r !!
Serius aku suka design macam ni 


Bila nampak Desktop Windows 8 ni, aku jadi tak sabar nak tengok Windows 8 ni keluar. Microsoft telah memperkenalkan Windows 8 beberapa hari lepas. Menurut diorang ni, mereka nak mengimej Windows baru untuk perubahan dunia komputer kini, sebab tuh keluarnya design macam dalam gambar atas tuh. Tapi diorang kata, design ni akan disesuaikan untuk touch screen device


 Kalau dulu Windows 98, adanya Icon dan folder untuk memudahkan menyimpan file
Huhu. AKu bangga kata, aku sempat guna Windows 98 ni. Wakakaka 



 Bila Windows XP muncul, design desktop makin cantik


 Windows Vista keluar dengan design futuristik dan gadget menarik di toolbar
Tapi kelemahan besar yang ada pada Vista adalah kelembapan dan keberatan
yang melanda PC dan laptop.


Dan Windows 7 ni dikeluarkan bagi menggantikan Windows Vista yang bermasalah
Dan dengan itu, effek futuristik yang ada pada Windows dapat ditonjolkan dengan lebih baik,
tanpa memberatkan laptop atau PC.


Pendapat aku, tak kisah cantik mana pun, janji tak mengganggu performance laptop dan PC. Sebab itu yang semua orang cari. Macam yang jadi kat Windows Vista dulu, memang teruk juga Windows kena dulu. Dengan masalah hack, jangan cerita r. Jadi OS yang ringan memang sangat diperlukan dan ia memang akan menjadi disukai ramai. 







Wah dah macam iPad dah aku tengok. Kiranya takde laa untuk PC dan laptop =(

21 ngomelan:

shinoda said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

terbaek la!!ingt kn window 8 ni bole guna kat laptop..

Ezad Skytech said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

windows vista memang berat sikit la...hee..

la..windows 8 takde untuk PC & lappy ke..? huhu~

me suya said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

jgn kata sempat guna window 98 ni Ipai.. Kat rumah suya ade lagi sebijik Pc lama.. still operated la kalau nak main game.. guna window 98 ni. miahahaha.. built in hard disk 30G je kot.. muahahahahaha zaman daku sekolah rendah gitu.. jenama ibm kot

Acik said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

lappy acik nih selow mellow aje ... kadang2 rasa nak hempas pun ada! heheheee ...
x paham ler apa yg iPai citer kat atas tuh! :(

Sha said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

syg btol la kalo lappy n pc xleyh guna windows 8..huhu

Aimifiqa said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

pergh smart gila window 8. serius smart

[sutera kasih] said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wahhhh bakal ada windows 8??perghhh
skrg ni pon tgh guna windows 7..
agak berat utk jenis model laptop sy huhu..tp sabo je la

so windows 8 ni xda utk laptop?


p/s: ipai, feeds url blog ipai dh okey tak?

Bro ahmad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nak kena tukar laptop ke ipai..ke boleh upgrade hmm

Yumida said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

yumida nyer still guna vista.. kengkdg hampeh gak..asyik update n update...kasi lambat jer...nk format baru...tp malas nk anto kt kedai..beli laptop bru jer la(konon2 kaya katakan)

Aemy Shamy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

cool!! believe it or not, sy masih guna xp bertemakan vista..dpt bayangkn x? hehe....still old school kan..sbb laptop pun lapuk..haahaa :p tp asalkan dpt pakai, kira bersyukur la..hehe :p

blog-tips-kurus said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

makin baru je...

anismelon said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

cantik cantik..agak agak berat tak??

uwmaisarah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wahhh, terujaaa~
hmmm, kedekut la dyorang kalo xmo buat untuk pc n laptop. haha.

SoLy SoLicious said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

pergh..hebak2...

Nor Fadila Rosli said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

owh yeke..ila baru tau la ni...timekasih berkongsi..:)

alif haris said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

perghh .. tekologi dah mntap gilo dah ni :D

azie5ouh!8 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

x silap saye, windows 8 akan jadi open source seperti ubuntu. kalau dah kuar nnt, sila la roger2 saya. heheXD

Hanie_Dew said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

giler lawa windows 8. cepat betul evolusi berkembang. rasanya baru je meras apakai windows 7 dah kuar windows 8. tak terkejar teknologi ni.

**angan angan nak beli desktop yang touch screen tu. cool je kan.

Afikah Aziz said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

smart la tp xleh guna kt laptop huhu :(

Jue said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Aku skrg pakai windows 7 mmg vavavom. Kalau ada windows 8 ni mmg gempak. Dia punya interface cam phone aku je..ala2 je la hahaha xde la 'sejibik' hihi

siti kektus said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

aku pengguna window 7. tp home basic jelah. hukhuk

close button
ShoutMix chat widget
Twitter Bird Gadget