Nuffnang ads

Jiran Terbaik ♥ S U T E R A K A S I H ♥

Tuesday, July 19, 2011

Aku kena virus daripada Facebook !!!!

Salam

Aku kena virus daripada Facebook. Aku sendiri tak tahu dan aku tak sangka pun ia virus. Jadi aku cepat bagitahu korang sambil-sambil mencari cara nak buang benda ni. 


Budak ni aku baru kenal kat group yang baru di-create. Aku pun sendiri hairan, ramah plak dia nak tegur-tegur aku kat dalam Facebook, sebab selalunya kitorang akan chat kat dalam group je. Korang pun hati-hatilah kot-kot orang yang korang jarang kontak tiba-tiba kontak korang.


Lagi satu aku hairan, elok plak dia nak cakap English dengan aku. Hampeh betul laa.
Lepas korang jawab message satu, dia akan kasi 'Wanna laugh?' tuh



Lepas tuh, dia boleh kata kita ada dalam video tuh. Ha menggelabah r tekan link tu.
Bila tekan, korang akan dapat New tab laman web yang serupa macam Youtube.


Siap bawah tuh ada komen-komen kawan korang sekali dalam tuh.

Dan dalam satu komen tuh, salah satu kawan korang (yang selalu komen korang = dalam kes aku, awek aku) akan cakap suruh download Adobe Flash baru untuk update version yang ada dalam laptop korang

No Image available


Lepas download tuh, korang memang tak boleh buat apa dah dan korang akan asyik dapat pop-up ni je. Sampaikan aku nak komen pon diganggu oleh Pop up ni


User yang tegur aku tuh pulak takleh nak log in

Dan aku ye RAM dah naik n stay kat 87%. Ni maksudnya, virus tuh tengah guna RAM laptop aku

Sekarang aku mengharapkan Avira Free aku bertahan untuk laptop kesayangan aku ni.
Enhanced Protection Mode (aku memang sentiasa suka Avira aku)
Updated: Rupa-rupanya, Enhanced Protection Mode ini merupakan satu penipuan kepada korang yang Anti-virus korang masih berfungsi, tapi sebenarnya tidak.




Mari share kat kawan Facebook.
Supaya tak terkena.
Sharing is caring.
Terima kasih

77 ngomelan:

izfanora said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

member2 byk dh post benda nie kt fb.. psl amaran jgn tkn link.. kamu nie pun satu,yg suka chat dgn org xknl tue np?

br tau psl benda alah bulat tue. selama nie ltk jer kt desktop, gaya mcm bagus.. haha.. per guna benda alah tue lg sbnrnyer yer?

fatheyn said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kesiannye....ad gax tgk sume org post suruh beware...xtau plak mmg btui2 jd.....huhu

fatin syahirah :) said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

aku ada dapat gak. pelik sebab tetiba ramai datang. hi. how are you. pattern sama lak uh. dah rasa pelik lalu tak layan. emm, aku pun tak tahu macam mana nak get rid of benda tu. so, tak dapat nak tolong. sorry :)

Freaky said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

freaky kene jugak tp x layan

Wani said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

huyyoo!! virus pon skang dah bijak giler! siap tanya kabar lg tuh, hahaha

adrian aizat said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahaha. kelakar lah ko ni, pergi melayan, aku dpt juga chat mcm tu, aku tk lyn langsung.

tgh berguling2 penguin.

Aku Bah Nie Imah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

huhuhuhu....sudah terkena..da padah, lappy da masuk wad..

ogies said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kecian... len kali, ati2 yeh..

Unna said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tak pernah dpat mula mula chat cmtu. nasib baik lah terbaca kat blog cik bunny. huhu lepas baca je, malam tu dapat msg cmtu. kira nasib baik la. btw, sabar je ok :)

Encik JI said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

lain kali, dpt chat cmtu. ko counter attack balik. copy balik die nye chat.

silap2 virus tu kena virus balik. erk.

ada ke cmtu? hehe

siti kektus said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

selalunya offline. hehe :p


aish, den pon tak tau nak menolong macam mana.

Aemy Shamy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

OMG. Menakutkan la...org yg x pernah2 chat, tiba2 jd frenly pula nak chat...tup tup virus pula..huuhuu scary! Nasib baik sy x pernah on chat fb..
sy harap laptop u x apa2..bahaya fb skrg ni..

QaRr JaliL said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ni mangse kejadian ni.cian ko..akuh pun dapat gak..aku dah taw ade link num2 tu..confirm virus..aku tak tkn la..

cik najihah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

penah kene jugak..baru semalam..
tapi x layan pun..
bahaye2

mumu zai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

err..zai pon kene..yapi ramai dah remind..pehh.rase nak lempang laju2 jek virus tu..

EYFAalias said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

eyfa tak pernah kena lagi. alhamdulillah. tu la. lain kali jgn caya sgt benda2 mcm tu. video la apa la. buat ta tahu je.

Abang Stalker said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nsb baik aku x ske bt chat fb.aku selalu appear off9 je.pdhal aku on9. :D



hbs tu apa kau bt pai?biar je la smpai virus tu blah?atau ada cara lain ke.

TYNTHA LANA said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

I-pai..ti jgn lupa tengok sapa yang terpilih untuk bloglist ya :)

Tea said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wuhh. tu akibat tekan link. tak kenal, jgn tekan link. huuhuhu.

backup dulu, kot2 terkena format nt. =.="

diana said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

akak pun risau jugak ni..
takut terkena..kan..
setaka ni akak tengok tak de sapa2 update tentang penyelesaian nya...

najihah sahami said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

huhuh..ipai...bahayanya.mish pun penah dapat. tp mish xtekan sebab takut..huuhu

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@izfanora
hahah .. nak wat cam ne kan .. dah peramah sangat .. hahaha

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@fatheyn
uhuh .. serius betul2 jadi ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@fatin syahirah :)
nasib baik laa .. nanti bgtau kawan2 jangan tekan k ...

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Freaky
bagus2 .. jangan layan .. uhuh

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Wani
hahah .. tu laa pasal .. siap tanya kabar lagi kan .. adeh2 .. susah ni ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@adrian aizat
hahah .. tu laa pasal, aku peramah sangat .. hahaha

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Aku Bah Nie Imah
skrang macam ok sikit .. cuma pop up memang tak henti2 ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Aku Bah Nie Imah
skrang macam ok sikit .. cuma pop up memang tak henti2 ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@ogies
baik cik ogy !! heheh ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Unna
uhuh .. kita plak tak pernah tahu .. waaa ... uhuh

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Encik JI
hahah .. ada bernas juga kau punya cara tuh .. hehehe

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@siti kektus
hehehe .. eden baru je off ni .. heheh

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Aemy Shamy
uhuh .. tu laa pasal .. frenly semacam je tiba2 .. laptop ok .. cuma asik klua window baru sahaja

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@QaRr JaliL
uhuhuh ... aku baru tahu T_T

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@mumu zai
muzaimah tolong lempang untuk kita leh .. jahat laa virus ni .. wuuu

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Abang Stalker
yup2 .. aku baru je off kan ..

td asek kena buka new window je .. nak msg ke nak taip semua tak leh ..

sekarang ni masih ada separa2 ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@TYNTHA LANA
baik lana.. saya akan try ... trima kasih ye .. uhuhu

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Tea
uhuhuh .. baik cik Tea .. terima kasih ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@diana
setakat ni cara2 tuh, tak leh hilang sepenuhnya lagi .. so masih lagi mencari .. hehe

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@najihah sahami
nasib mish baik .. jangan tekan k ..

senyumSOYA said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

uncle ipai..seb bek fb saya dulu dah delete..hihihi

tahniah.. lappy anda bakal diformat..
kate encik virus...hihih

cahayakehidupan said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

owh,cahaya baru dapat benda ni semalam,peliknya,dia guna FB kawan sekolah cahaya,tapi bila part kata cahaya ada dlam video tu,terus cahaya tak layan,sebb macam bukan kawan sekolah cahaya je,ntah2 dia dpat hack FB kawan cahaya tu..huhu.

adrian aizat (adrianaizat.blogspot.com) said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

asal aku baca post ni aku ketawa..hahaha..
giler kelakar!

alif haris said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

huhu .. bnde ni tgh panas ni bro ..
aku dpt bnde ni 2 kali tp 2 2 aku tak lyn sbb bnde ni bahaya .. hacker spammer ramai luar sane ..

err try ko check kt process lappy ko .. ade yg mcm pelik tak process tu ??

klu ade .delete .. end process

Cik Aish said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

aku pun penah gak kene..aku tk layan..sbb tak kenal satu hal..pastu english lak tibe2 ngn aku..sah2 la spam..aku ingt mmg virus..so pasni be careful la.. takpe..leh selamat lg tu..ko try cari google cara nak bersihkan virus tu..ada kot..sbb isu ni tgh panas skng..

nurathirahkaman said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

biadap org yg send tuh...hahahah

Bro ahmad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nak kena pasang anti virus power lepas ni huhuu..pakai norton terbaik..mahal tak pe janji puas hati, takut juga virus2 nih

Suhazli said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hehe kesiannya..hez pon nak kena da smlm tapi nasib baik x jadi download.. sbr ok ipai.. =)

lilypelangi said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sy sudah pon terkena T.T

[sutera kasih] said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kesian kat ipai..
sy jarang on chat..slalu off chat..sbb xsuka hehe

BLADE EDGE said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Assalamualaikum...


saya just blogwalking kat sini. baru tahu pasal blog ni..

anyway kalau ada masa, silalah berkunjung ke blog saya.

happy blogging :-)


regards,
BLADE EDGE

eQuRlz said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

eqa pun nasib baik dpt tau awal benda ni.. lepas jer baca kat blog sape tah.. tiba2 trus kuar ada org nk chat kt FB camtu.. nasib baik lg dah tau awal pasal virus ni..

kalau x mesti eqa pn melayan gak mcm iPai..

Tea said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ni dh oke blom? wahh, ipai dh free ke dh berbalas komen semula. :)

mesuya said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

semalam baru dpt tahu pasal virus ni.. hari ni tahu ko pulak yg kena.. kesian Ipai.. ape lah diorg dpt erk dgn sebarkan virus~

Syafiqah Takiyudin said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Ipai, aku pun ada jugak dapat msg tu. Tp tak reply pun. Macam apa je virus kat FB makin bnyak kan?

SoLy SoLicious said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

waahh...sungguh kecian... ptut la lame syp aje...rupenye dh kene virus,...

Tempoyak Goreng said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

salam,awak,saya pon kena virus ni jugak,,sampai skang x elok lagi.mmmmmm.lau dapat cara nak elokkan balik,,nanti info saya boleh? plezzzzzzzzzzzzzzzzz

Acik said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

halamak, acik pun pernah kena tp bukan kat fb, kat blog! abes jadi pelik kuar kaler-kaler ... acik ada print-screen, nanti acik post! heheheeee ...

reez-zwan said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bro...mintak izin share...kredit akan diberikan kepada blog anda..

Rahsia Awet Muda N.D Lala.

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@senyumSOYA
akaun dah delete ? hehe ..

laptop kita tak kene format tau .. terer tak ?

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@cahayakehidupan
uhuh .. bagusnya. ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@adrian aizat (adrianaizat.blogspot.com)
uhuh .. bro dah abes gelak ke bro .. hahah .. sian aku weh

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@alif haris
pelik memang pelik tau, tapi takleh delete .. nanti aku share cam ne nak delete ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Cik Aish
tu laa .. mintak semua hati-hati laa ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@nurathirahkaman
sangat biadap k .. uhuh .. tp bukan orang tuh laa, tp virus tuh ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Bro ahmad
bro, norton berat bro .. boleh slow kan komputer gak

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Suhazli
thank u suhazli ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@lilypelangi
dah ok ke belum ?

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@[sutera kasih]
hee .. sekarang baru offkan .. tak nak on dah ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@BLADE EDGE
akan berkunjung balik .. thanx ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@eQuRlz
kita tahu lewat sngat .. uhuhuh .. tapi nasib baik dah ok ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Tea
sekarang dah fully ok ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@mesuya
a ah .. tak sempat nak baca info daripada orang lain ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Syafiqah Takiyudin
makin banyak ek .. uhuh .. sama2 laa kita hati2 k

keanu said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bro ipai..mau tny skit.aku da kene virus ni and dah buang virus tu,tapi still tak leh nak bukak fb kat mana2 browser..chrome,ie,mozilla,opera sume tak leh bukak fb..cme boleh bukak pkai m.facebook.com je...mcm mane aku nak bukak normal site balik..?

need help,
kerol

keanu said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

salam bro apai..ok, aku da terkena virus ni tp aku rasa aku da hilangkan sume virus ttg fb tu.tp aku still tak leh bukak fb kat mana2 browser. chrome,ie mozila opera sume tak leh bukak fb normal site. so cmne ek aku nk settle kan prob neh?

close button
ShoutMix chat widget
Twitter Bird Gadget