Nuffnang ads

Jiran Terbaik ♥ S U T E R A K A S I H ♥

Sunday, January 23, 2011

JOM SANTAI BERSAMA BEN ASHAARI

Salam

Hee. ... join segmen bro BA ni lagi .. Kali ni pasal header plak ... Siapa-siapa yang berminat nak join, sila laa klik banner Ben Ashaari yang baru ni .. Rasanya, banner ni nampak lagi santai .. hehe ..




Soalan-soalan yang perlu dilengkapkan

Banner aku ... cuba halakan mouse korang ke banner tuh ... kalau takleh, try yang atas punya .. kalau takleh, refresh .. kalau tak leh juga .. tutup laptop/pc, g tido jap .. hehehe




  • Sapa yang buat header tersebut
     Diri sendiri yang buat

  • Perisian yang digunakan 
    1. Guna Adobe Photoshop
    2. Banner ini boleh gerak, sebab ikut tutorial kat sini .. http://d2zack.blogspot.com/2010/12/how-to-create-rollover-image.html

  • Maksud header tersebut
    Reminiscene bermaksud mengenang kembali. Bila kenang kembali pengalaman kita, banyak menda kita boleh belajar.
    Yang lain dalam gambar tuh, sebab nak tunjuk analisis aku ni macam mana, tanpa tengok muka.

  • Jangkamasa yang diambil buat header itu 
    30 minit je kot. Sebab yang lama ye, nak cari idea, dapat idea, memang sekejap je nak buat.
     
  • Header blog lain yang anda suka tengok

    http://idea-mix.blogspot.com/ - haa, aku tau dia ni buat header sendiri. Aku suka artwork yg jenis gini

    http://hot-shit-form.blogspot.com/ - haa, ni senior aku yg power gila BI. Menarik gila sebab tajuk banner dia pun menarik .. ingatkan dia ckp menda merapu sebab ada 'shit' rupanya, hot shit from here tuh bermaksud, fresh !!!

13 ngomelan:

najwa napatah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nice header.x buncit ea??hahaha.gelak tngok header.begitu trpernci skli.

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ahhaah ... tak buncit ..

PS: tp kalo tengok real-real kan,nampak .. (org lain yang kate)

Lulu caldina said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

jom santai..good luck untuk header tu yer

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

huhuhu .. thanx .. wah rajin betul masuk segmen BA ...

En Jay said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahaha, bro, bikin wa segan ah, lu punya header 3x details dari wa..

tunggu hensem sket, nak letak muka sendri pulak.kehkehkeh

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hehe .. mcm aku ckp kat dalam post r .. artwork mcm ni antara favourite aku .. uhuhuh .. smart wat ..

jgn segan2 k ..

azie5ouh!8 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nice header..apesal cover muke tu??
XD

Huszaini said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Good luck yer!

mai BEAR gebu said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kehkehkeh !

nice header :)

Mr sukahatiaku said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

smart header kau.

udin said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

peeeweeet! menarik lu punya header! haha! :D

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

thanx semua kerana dtg n drop komen .. nanti aku try datang kat korg ye blog eh ... thanx again

Abang Stalker said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

header ko mahal la pai..HAHAHAH..

moga2 x masuk dlm mimpi aku la mlm ni.haha

close button
ShoutMix chat widget
Twitter Bird Gadget