Nuffnang ads

Jiran Terbaik ♥ S U T E R A K A S I H ♥

Tuesday, January 4, 2011

Pantang pasal Lambang USM yang korang patut tahu


Salam

Haa, ni yang aku pantang ni. Nak tau kenapa pantang, pantang pasal benda yang semua orang patut tahu, tapi tak tahu. Maka, aku mau kasi tau ... Ia berkenaan pasal lambang USM .. Tak silap aku, setelah USM mendapat status APEX, USM telah membuat rebranding dari segala benda. Daripada staff akademik, staff sokongan, pelajar (tu pasal kita punya assignment makin berlambak) hingga ke imej korperat USM.

Maka ketahuilah lambang USM yang ini, adalah lambang USM lama


Dan inilah lambang USM baru

Aku kasi large sket bagi korang nampak k ? Haa, diorg duk kata tak de beza. Sekarang ni, dah ada kat dalam satu page yang sama, mari kita wat contest (aku mula laa dah gile contest2 ni), sapa dapat teka perbezaan dua lambang kat USM baru dan lama. Maka, yang anta essemen tuh, tolong laa letak lambang USM yang baru, ok ?
Lagi satu nak kongsi pasal lambang-lambang ni kan, kalo kita lihat pada lambang yang ada pada universiti lain, USM sahaja ada logotaip. 
Tengok kat lambang-lambang tuh ek
Nak tau logotaip tuh apa, logotaip tuh yang ini;

aku sendiri pon tak pasti, bilanya nak guna logotaip dan bila nak guna lambang. Tapi yang pasti, bila lambang ada, logotaip mesti ada. dan logotaip boleh stand alone tanpa lambang.

8 ngomelan:

Anak Pak Muin said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ooo..so, bezanya kabur ngn x kabur je r ea

-apis- said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

lan rabun,sbb tu x bpa nk clear..
proud to be in USM..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

heheh ... yg ade org bgtau aku, pasal die bunga raya punya warna kuning n banner (kami memimpin) tuh .. colour code purple pon ditukar .. so tu je kot yg aku tau ..

miss puteri said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

da grad baru saya tahulah!! hehe,, btw saya suke logo USM!! i LOVE USM!!

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

logo USM rowqs wuu !!

♥suNa husNa♥ said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

BERGUNA TOI LOGO NI BILE NK WAT REPORT..HEHEHE

Tea said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

woah. gitu ekk. xpenah tau.

Abang Stalker said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bangga la tu?haha..bgs la.klu aku naib counselor USM kn,da lme aku bg award kt ko. :D haha

close button
ShoutMix chat widget
Twitter Bird Gadget