Family Trip Day #2 - Balik Kampung

February 02, 2011 iPai 5 Comments

Salam

Yaa. Hari kedua. Tak banyak jalan-jalan. Banyak dalam kereta sahaja.

Bangun pagi, tangkap gambar kat luar tingkap. uhuh. 


Pergi ke Mahkota Parade. Memang luar dan dalam dah berubah. Siap ada archery lagi. Tapi Archery kat sini mahal. RM 9 kot.


Lepas tuh, bergeraklaa kami ke Tampin. Jam kat Melaka. Kebanyakan jalan one way sahaja.


Singgah kat rumah mana ntah. Ada jual Kuih Bakar. Tak pernah dengar kuih ni.


Sampai Tampin, cari Pizza Hut. Hahah. Ingatkan pergi restoren Nasi Ayam Gemas ke hape ke. Tapi takpe. Janji makan dan kenyang kan ??



Then, daripada Tampin, bergerak laa ke Kuala Pilah. Singgah jumpa Wan dan atuk.


Haa, ni sedara mara yang tengah lepak kat depan TV. Haa, nak tau kenapa aku suka budak-budak. Sebab diorang ni laa. Semuanya pangkat sepupu. Tapi kecil-kecil je mereka ni lagi. Takda sepupu yang sebaya pun.


Ni gmbar Wan aku dengan cucu-cucu aka sepupu aku. Haa, sepupu aku ramai yang lelaki, maka yang perempuan, yang banyak ni je laa. Termasuk setiap sorang wanita daripada Pak Long aku, family aku, Pak Uda. Yang lain semuanya cucu lelaki.

Sekarang, tengah ada kat rumah. Tengah pening kepala bila nak start mula buat kerja. Hahaha

5 comments:

AnahSamsudin said...

bestnyer...one BIG HAPPY family..nice =)

iPai said...

thanx ..

aidakmal said...

laa.rumah yg korg singgah beli kuih bakar tu rumah nenek ak.haha

iPai said...

wah ye ke ?? leh dapat diskaun macam ni ..

kt mn uma nenek ko ni.cm knl je..jgn2 sedara.