Strategi pasang iklan Advertlets dan Nuffnang serentak dalam blog

February 09, 2011 iPai 6 Comments

Salam

Haa, nak tau tips dia, kena la baca sampai habis.

Sebelum ini aku ada cerita pasal eksperimen yang aku buat tentang; apa yang akan terjadi jika kita letak iklan Nuffnang dan Advertlets. Meh klik sini untuk baca post tersebut.

Dalam post tersebut, aku mungkin lupa nak stresskan pasal, apa yang akan terjadi kalau korang letak kedua-dua kod tersebut dalam blog korang. Dan mungkin juga sebab tajuk post itu sendiri telah menyebabkan korang hilang status Glitterati korang.


Sehinggakan ada sorang kawan aku ni (Nama dirahsiakan atas sebab tertentu) dia pergi daftar advertlets dan kemudiannya status Glitterati ditarik. Jeng3. Kesian dia. Aku memohon maaf jika ada di antara korang yang kena macam itu juga.

Tapi usah risau, apa yang korang perlu buat adalah buang sahaja kod untuk Advertlets dan tunggu untuk beberapa hari untuk status Gliterati anda kembali pulih. Cuba baca ni,


Jadi sistem dia yang automatik sama ada korang dapat atau tak dapat. Hanya tunggu sahaja k. Dengan itu, aku akhirnya dapat juga. Dalam masa tiga hari sahaja. Amacam ok x ?


Kesimpulan eksperimen aku ni;
Kalau korang punya viewer sikit, korang letak dua-dua dulu, Nuffnang dan Adverlets. Kemudian, bila dah ramai orang, let say 200 keatas viewer, korang offkan, Advertlets dan fokuskan Nuffnang je. Hehehe.

Rekemen yang lebih baik;
1. Cuba dapatkan strategi untuk Buffered Earning. Lagi banyak yang korang boleh dapat.
2. Daftarla HeartBeat. Klik kat bawah ni ek ? (Kasi laa chance aku dapat duit skit.)



Selamat Mencuba !!!

6 comments:

wow~
sgt lah daring~
biar lmbt asal dpt kan...
rezeki ade merata~

iPai said...

heheh .. daring ke ??

orait2 .. jadi budak baik balik .. hehe

padlie said...

terima kasih. Very good info untuk orang baru macam saya :)

iPai said...

sama2 .. selamat berblog =)

Tea said...

xpenah try advertlets lg.. msih setia rasanya.. kene tgu smp fed-up dulu.. kehkeh..

iPai said...

Tea ~ hak2 .. aku dah banyak kali curang dgn nuffnang ni .. sebab asik takde fulus masuk pon ..