Nuffnang ads

Jiran Terbaik ♥ S U T E R A K A S I H ♥

Monday, February 7, 2011

Dulu dan Sekarang : Shopaholic dan Blogaholic

Salam

Dulu aku ada masalah shopaholic. Nampak benda best sikit dan murah je, aku nak beli. Pantang ada sale, confirm aku beli. Sampai bankrupt. Sebulan makan guna duit syiling yang diselotep seringgit demi seringgit. Kononnya kreatif. Sekarang ? Hmm bolehlaa kawal sikit, kononya nak simpan duit untuk permulaan nak kerja nanti, macam bayar rumah sewa, bayar duit minyak untuk bulan pertama kerja. Tapi tetap, aku suka shopping, dan aku boleh mengawalnya dengan baik.


Sekarang ini ada masalah baru plak, aku Blogaholic !!!!! Haish .. Parah .. Setakat ni, banyak kerja aku tergendala, kerana sentiasa mahu ke blogspot. Argh .. Susahnya nak kawal diri. Ada je benda nak cerita. Ada je benda nak kongsi. Dalam kepala ni, ada beratus idea nak cerita kat korang, tapi masa takde. Parah !! Parah !! Parah !!

Tengok !! Archieve aku untuk dua bulan pertama ni dah sama banyak dengan dua tahun berturut-turut punya post. 
Haish. Parah ni. Silap-silap, kena bagi orang lain pegang akaun aku ni, suruh tukar password. Argh !!!

13 ngomelan:

Miss Ran said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

yeah kita serupa!!!! tapi shopping akley kwl lg..ade petua?

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

petua dia .. sebelum beli, no. 1 bagi reason sebanyak mungkin kenapa anda perlu beli benda tuh.

dan no.2, apakah psobility yang anda akan anda tak suka dengan benda tuh. Dan cuba lawan balik dengan soklan satu tuh.

Contohnya baju (sebab aku suka beli baju)

Soklan 1. Baju ni lawa, takde patern ni lagi, takde warna ni lagi

sokaln 2. Kain yang mungkin tak best, seksi sangat nanti. Ha, tapi bila try je ok.

So boleh laa beli. hehe

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

er, tuh utk petua kalo shopaholic r. .. kalo blogaholic aku tak tau lg .. hahah

Wani said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ooooo...blogaholic eh... meh nak tukaq pasword, biaq tak buleh update dah, hakhahhaa

Miss Ran said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hehe buat la entry gtu

Aidil Salleh said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

haha....shopaholic menghabskan duit...blogaholic mnghabskan masa..

HAHA...tp 2 2 best kan...ngee

@iN mArHaiNi said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

haha..btl3..kadang2 dlm satu hari bleh jadi 3 tau 4 post kan..same la.. =)

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wani ~ hee, wani nak tolong pegangkan ke akaun kite ni ?

ran ~ b

aidil ~ betul2 .. tp blogaholic kan, kalau ramai dtg baca, dapat duit .. hehe

marhaini ~ owh rupanya, ada juga orang macam aku .. aku ingat aku sorang je

En Jay said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

blogaholic cool~

ogies_cuteis said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

best per jadi blogaholic... i like... hehe

♥suNa husNa♥ said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

blogholix xbiskan duit...hehehe

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahah .. semua pun blogaholic ke nieh ?? hehe

Tea said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

i'm a shopaholic and blogaholic. kuikuikui. memang this year paling banyak post. -.-

close button
ShoutMix chat widget
Twitter Bird Gadget