Nuffnang ads

Jiran Terbaik ♥ S U T E R A K A S I H ♥

Friday, August 12, 2011

Adakah ia alasan semata-mata ?

Salam

 Sesi panaskan badan sebelum berblog semula. Hihihi (Gelak comel)

Jangan menyalahgunakan contoh yang kita nampak, baca dan dengar untuk membenarkan apa yang kita lakukan.

Contoh:

Lelaki perlu balik ke rumah untuk berehat daripada bekerja seharian. Tapi ia tidak boleh digunakan sebagai alasan untuk berehat sepanjang hari di rumah.


Kepentingan wanita meluahkan perasaannya kepada orang lain sememangnya tak disangkal lagi. Tapi ia tidak boleh digunakan alasan untuk sentiasa mendapatkan kepentingan perhatian dan meluahkan perasaan bila-bila masa yang dia nak tanpa henti.


John Gary- Men are from Mars, Women from Venus
(Yang aku translate sendiri, kalau salah translate, bagitahu ye)


P/S: Jangan gelakkan aku baca buku ni ekh. Tapi statement ni buat aku tersenyum laa. Hampeh betul. Adakah kita sentiasa mencari alasan untuk membenarkan apa yang kita lakukan ? Lepas baca 2 m/s aku stop, sebab nak terkenangkan statement ni. Hahaha. Lawaknya. (Kalau aku sorang je rasa lawak, mesti aku yang gila ni. hahah)

Korang, terima kasih atas nasihat yang diberikan. n_n


60 ngomelan:

izfanora said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahaha.. ipai, kamu terlalu tertekan sampai jadi mcm nie..

cth boleh dijadikan pnduan, tp kita bukan individu di dalam cth. kn buat ikut kesesuaian kita.. :)

sergeant keroro said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

haha, betul. aku setuju! XD

Afikah Aziz said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

yup ika bace pun leh senyum,terasa pun ade keh3x :P

alif haris said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

har har har :D' betul2 ^^

MamaEma said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kalau gelak pun bukannya nampak kan..

siti kektus said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kawan aku kata bukutu seronok. tapi tak sempat nak baca lagi.

siti kektus said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

haha. sampai ketawa sensorang ni dah kes bahaya je. :p

Bro ahmad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tak tau buku apa tu ipai hmmmm

Unna said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

erk, buku ape tu ipai? tak pernah dengar pn -.-'

jgn risau. ianya lawak :D
*taknak ckp ipai gila* hikhik

[sutera kasih] said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

dah lama nak buku ni T__________t

ipai, tolong post apa yg dbaca tu :P

senyumSOYA said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ipai..pasni try bace part laki suka duk dalam gua..hehehhe...saya baru bca sket sbb tu x bley nak review =.=

SoLy SoLicious said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

huwaaahuawaa... speechless..ipai bce buku tu..OMG..hehehee

Syafiqah Takiyudin said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

YEAY! IPAI IS BACCKKK! BTW, AKU BACA GAK BUKU TU! XD

Tea Dno said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ayokk ipai.. memang dah gila ni.. haishh laa.. ==,

Acik said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Bagus ... teruskan bacaan! :)
kita ni kan aliens, org planet Mars n Venus! :)

zuneta said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

minat mmbaca rupanya...kelakar jga statement tu, tak de la ipai gila...tapi terperasan header..ada cam yg tak kena!!! hahaha...yg tu paling kelakar...penangan hari tu, sampai header pun dah kena ada info ttg UMUR!!! seriussss lawak...

[sutera kasih] said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ipai, cek email ^_^

nurathirahkaman said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

alasan lebih banyak dari tindakan

Aemy Shamy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

buku tu...sucks. haha. sy x suka baca buku tu..ntah la, mcm nonsense :p no offense. kdg2 klu terlampau ikut rules utk buat something, bnda tu akan jd spoil..so better jd diri sndiri, buat ngan cara sndiri & yakin..& tgk hasilnya.. :)

Acik said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

alasan iPai, alasan!
:)

Zulqarnain Musa said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahahah blh tahan contain...buku tuh (ciss mcm aq bce jer..)hahah dgr kakak cter blh tahanlah..

Hans said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

setuju juga
:-)
eh,bro..burung tu kacau tul aku baca :-)

Faidhatul Arfah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ipai tu buku ape eh ? huhoho :B

[sutera kasih] said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

jgn bg alasan HAHA

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@izfanora
haha .. tak tertekan .. tp menggembirakan hari saya !!! hehe

eh izfa bukan cam tuh ekh .. bagus laa cam tuh ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@sergeant keroro
aik .. ada pengalaman ke ? hehe

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Afikah Aziz
ups .. sori2 .. tak sengaja .. harapnya kita beringat r .. sebab saya rasa secara keseluruhan saya terasa pasal alasan tuh ..

Ezad Skytech said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

betul tu..kalau penat macam mana pon tu bukan alasan tak nak buat apa2..nak berehat je..alasan je tu..hee~

Diana @ bilakukatacinta said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

belum bace lg...nak try bace..mana tahu dpt perspektif berbeza dr apa yg kita tahu...ttg lelaki..ttg pompuan

Acik said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

iPai sudah kena tag:
http://pimpintangan.blogspot.com/2011/08/kami-datang-nak-duit-raya.html

EYFAalias said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

buku apa ? errr. tak suka baca buku. huhuhu

me suya said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

waaa rajin pulak ipai translate kan..
apesal nak gelak pulak.. abca lah apa2 pun Ipai. membaca itu amalan mulia kan?

najihah sahami said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahaa..bagusnya ipaii!!!

tp mish setuju denga yang lelaki tu. hehe

Ubey said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

dulu ad bli buku ni 2nd hand. mayb x masuk ngn sy, jual kat kwn. hehe. bce smpai abes le. wt review

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@alif haris
kau buatkan aku nak gelak lagi laa .. adeh2 ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@MamaEma
er tak nampak ekh .. ops .. heheh .. gelak sopan laa cam tuh

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@siti kektus
yup2 .. aku tgh stat slow2 ni .. setakat ni pening baca buku tuh ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@siti kektus
nanti kalau masuk hospital sakit gila, lawat ye .. hehe

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Unna
eh tak pernah dgr ek .. nanti kita review k ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@[sutera kasih]
nak saya review chapter by chapter ke ? hehe

Qaseh dalia adelia said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

pehh baca buku tu hahaks .. emm ntahlah nak ckp cane , belum khatam sepenuhnya lagi , kdg2 boleh guna pakai kdg takk..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@senyumSOYA
hehe .. sudah baca 2 bab dah .. hehe ..

dah boleh stat buat review bab by bab kot ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@SoLy SoLicious
owh well .. wakakak .. kelaka laa plak ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Syafiqah Takiyudin
hehe .. apa lgi .. review r .. hehe

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Tea Dno
hamboi .. macam nak sgt je .. hehe

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Acik
a ah .. achik pon alien .. hehe

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@zuneta
hehe .. statement tuh daripada buku..

n statement kat header tuh statement daripada hati .. hahahah

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@[sutera kasih]
ai ai mam ..!!

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@nurathirahkaman
yes .. itu cuba diketengahkan ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Aemy Shamy
wah .. nice .. terkejut dgn amy ye respon .. tp bgi saya bagus je rules2 ni .. amik basic rules je .. yg lain2 n contoh dalam buku tuh tak semestinya kena ikut kan ?

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Acik
hee, saya laa tuh ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Zulqarnain Musa
ada orang tukang baca, ko dgr pon ok gak .. jimat masa tuh .. hehe

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Hans
eh kacau ek .. halau dia .. shuh shuh !!

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Faidhatul Arfah
hee, buku tuh, buku tips memahami respon daripada lelaki dan wanita .. nanti cuba try baca .. best woo

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@[sutera kasih]
tak bagi !! hehe

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Ezad Skytech
hahah .. ops, aku terasa .. hahah .. tu laa pasal .. leh je wat sikit2 kan ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Diana @ bilakukatacinta
betul2 .. saya pun nak baca sebab nak dapatkan prespektif lain .. menarik woo

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Acik
baiklah .. saya jawab




dah !!

Tea Dno said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

eh ipai.. taknak taknak.. mencuakkan je nanti.. ;p

abglan said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Tergelak sorang? sila jauhkan diri dari khalayak ramai, kang orang pandang smacam...

close button
ShoutMix chat widget
Twitter Bird Gadget