KAD RAYA DARI GUA UNTUK LU

August 08, 2011 iPai 34 Comments

Salam

Hari ini aku jawab tag/segmen/contest. Dan masih dalam membalas komen dan balas kunjungan. Kalau nak baca post terkini sila ke Macam mana nak nampak muda dalam blog.



 Sesiapa yang berminat nak join, boleh klik banner.

Ini merupakan contest buat kad raya juga. Tapi kriteria dia memang lain daripada lain. Jadi kepada sesiapa yang sangat terer bab kreativiti ni jangan malu dan segan, joinlah kontest ini. Maka disebabkan tangan sudah keras tidak ber-adobe photoshop, ini saja yang mampu aku hasilkan;



Tapikan, tuan ye contest suruh tag nama blogger yang ditujukan kad ni. Tapi masalah ya blogger yang aku admire banyak.

  • Kalau penerima kad ni adalah tuan punya contest macam mana ?
  • Kalau penerima kad ni pernah kata aku muka tua umur 27 tahun cam ne ?
  • Kalau penerima kad ni suka pergi Tesco sebelum nak masuk UTHM cam ne ?
  • Kalau penerima kad ni sudah kurangkan aktiviti berblog sejak 7 Ogos cam ne ?
  • Kalau penerima kad ni pernah berkongsi cerita cinta yang menggerunkan hati aku, siap bersiri sambungan lagi, cam ne ?
  • Kalau penerima kad ni review buku-buku yang dia baca setiap ari Selasa cam ne ?
  • Kalau nama penerima kad ni dah macam nama adik Hans Isaac camne ?
  • Kalau penerima kad ni budak sains hayat kat matrix nak masuk kos engineering kat U nanti ?
  • Kalau penerima kad ni adalah sebiji kacang soya ?
  • Kalau penerima kad ni pembantu pegawai farmasi kat klinik kesihatan kat Pahang ?
  • Kalau penerima kad ni pencinta alam di Sabahan ?
  • Kalau penerima kad ni buat kontest yang lebih kurang sama ?
  • Kalau penerima kad ni Alien ? Boleh sampai ke ?
  • Kalau penerima kad ni adalah skandal-skandal Bro Stalker, nanti kena serang aku
  • Kalau penerima kad ni tinggi tak mencapai 150 cm ?
  • Kalau penerima kad ini yang tunjuk ajar aku cam nak nak buat air asam ?
  • Kalau penerima kad ini seorang cikgu english dan ada yang dipanggil ticer ?
  • Kalau penerima kad ni seorang dipanggil nama bro walaupun dia wanita ?
  • Kalau penerima kad ni seorang (tiga orang sebenarnya) blogger pakai Innity ads ?
  • Kalau penerima kad ni suka dengan tigaposen ?
  • Kalau penerima kad ni pergi outdoor pakai baju kurung ?
  • Kalau penerima kad ini seseorang yang dah shopping raya dengan abang dia yang kerja kat Sabah ?
  • Kalau penerima kad ini adalah part time model ?
  • Kalau penerima kad ini baru pindah ke rumah sementara sebab bangunan direnovate ?
  • Kalau penerima kad ni pernah bekerja dalam ladang kelapa sawit ?
So bagaimana tuan punya contest, adakah boleh ke tak boleh ? Ke disebabkan ramai macam ni, saya tag yang pertama saja. How-how ? Saya tag yang pertama. Heheh


P/S: Di kala post ini terpampang di blog, aku baru je terkedek-kedek nak ke blog korang. Korang jangan marah sebab aku lambat balas blogwalking korang tau. Cayunk korang.

34 comments:

punya la banyak 'kalau' ..haha :D

TeAqArH said...

tgn ni keras la..x seni.^_^

syaz@rozelt said...

uniknya cara tag..hehe..all da best!

gudluck! XD

TYNTHA LANA said...

ipai..nak kad raya..ceh,tetiba nyemak kat sini..pastu mintak kad rya..xmalu betoi,ahhaahha

wahida said...

kalau tgn aku mmg keras la..tak reti bab2 ni..huhu..

gud luck!!

Afikah Aziz said...

ramainye ipai tag kengkawan hehe..dh tu byk beno 'kalau'..ape pun gud luck =)

senyumSOYA said...

terbersin ...aaaccchhhuuuuuummm.. T.T

kad raya ipai cumill..kreatif gilerr..

Bro ahmad said...

banyaknya persoalan ipai..sape nak hantar kat raya kat bro ahmad di alu alukan huhuuu

nabilah_2908 said...

haha..jenuh buat list...last2 sorang je yg kena tag..? :)

good luck..!!

Acik said...

berteka teki plak ...
yg mana satu acik? x derk ke? :(

wahh byk list tu..huhu..nak kad raya gak.. :D

nak juga kad raya =)

Hans said...

Kalau penerima kad ni pernah kata aku muka tua umur 27 tahun cam ne ?

ko ngumpat aku ekkk?
hahahaha

bro...
nak kad raya
plz send dkt rumah aku
hehehe

wah! so sweet kad raya tuh! :)

lawa kad raya.......................
































bertuah sapa dapat heee

wahhhh...da siap kad raya yer....

Tea Dno said...

ahaaa.. cik aish yang kena tag semula.. ;p

lawok jee awok ni..kalau2 tu x elok..=p

EYFAalias said...

mak aii. ramainyaaa. hehehee

EYFAalias said...

banyaknya kalau,

ipai, ada mslh ka ipai punya feed rss?sbb mcm tak update je kt feed d blog sy..

fuuyyyoooohhh!!
panjang checklist ni..;)

Aemy Shamy said...

wahhh ramai tuu! haha...
dah modern skrg kan, xpyh pakai kad raya dlm bentuk fizikal lg..hehehe...

akoo pae said...

egtkan utk akoo td..heheh

Tak faham sebenarnya. :S

siti kektus said...

haha. tak nak tambah byk lagi kalau ke. sikit sangat tu. :p

banyaknya describe..hahaa....

tag lah semua, baru best!wuhuuu

Aimifiqa said...

banyak kalau ye. nak kad raya juga.

cun pew kad raya tu:) dah la warna PINK =)

banyaknyer kalau=D

dila bahar said...

berapa banyak kalau ini... tp best ar cam ni..

zuneta said...

terkedek2...tapi sampai juga blog zu kan?? ok la tu...

hanim! said...

malu meow-meow..haha
kreatif :)
lu memang best bro..