Nuffnang ads

Jiran Terbaik ♥ S U T E R A K A S I H ♥

Wednesday, August 10, 2011

Woi Pak Cik Buntang datang !!!

Salam

Mesti korang selalu tensen pasal budak-budak suka buat bising kat surau. Tambahan pula yang main mercun. Sampaikan nak layan imam-imam muda baca taranum lenggok-lenggok asyik kena potong stim je. Susah juga nak kawal budak-budak ni. Dalam fikiran diorang, malam tarawikh ni best sebab dapat jumpa kawan-kawan sambil main mercun. Haddoi.


Pada zaman aku budak dulu, jangan haraplah nak main mercun kat area masjid/surau. Kalau nak main, lebih baik pergi main jauh-jauh daripada masjid tempat aku solat tuh. Sebab kat situ ada;

 Pak Cik Buntang

Kalau sesiapa yang bersolat Jumaat dan tarawikh di Masjid Taman Tuanku Jaafar, Senawang (dekat dengan umah Tea ni) pada zaman dulu-dulu mesti kenal pakcik ni. Nak tahu kenapa nama dia cam tuh ?

Sebab dia suka buntangkan mata dia kat orang yang di nak marah !!

Sorry, ni je gambar paling terdekat untuk gambarkan mata buntang dia.


Kehadiran pak cik ni bagaikan penyelamat bagi pak cik yang nak fokus kat solat tarawikh dan Jumaat. Bila datang je pakcik Buntang ni, semua budak tak berani nak bercakap, berkata-kata malah bergerak. Hahah.

Kalau dia dapat detect budak bising/bercakap;

1. Dia akan pergi kat depan-depan budak tuh, 
2. Pandang tepat ke mata lama-lama dengan muka garang 
3. Dia angkat jari telunjuk dia yang besar
4. Tunjuk ke arah budak tuh dan buat isyarat diam. 
Haa, tuh belum dia cakap lagi tau.


Hui, aku cerita pun boleh buat aku meremang bulu roma nak membayangkannya. Aku pernah kena sekali, pasal kawan sebelah aku buat bising. Lepas tuh memang taubat nasuha tak nak nakal-nakal dalam masjid. Ha, tu belum aku sendiri yang buat bising.


Korang ada cara nak mengatasi masalah budak bising di surau/masjid tak?


31 ngomelan:

MamaEma said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ada.letak tape kat mulut budak tu..hehehe

[sutera kasih] said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

menyampah bdk2 main mercun time org terawih..


hai ipai :)

mumu zai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ish2..tak best tol kalau ade dak2 men mercun time terwihh..boley tak husyuuk solat =,=

anismelon said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tak suke org men mercun nie..memeranjatkan je..then mengacau..

Afikah Aziz said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

xsuke bebudak men mercun,klu makcik2 yg melatah tu sian je

Bella said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sepak sorang2... mesti diam...

syarifahsidrus said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

budak2, memangla..tak retinya nak duduk dia.sakit hati jugak..

gilaa..garang eh pakcik tu

Aemy Shamy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

fuyoh! garangnya...huhu..klu sy mesti dah nangis oleh pakcik tu..hehe..
samalah kat kampung sy, budak2 main bedil & mercun langsung x hormat org terawih...dah kena sound pun masih gak buat benda sama..huhu..biasalah kan budak...

sergeant keroro said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sumpah gangster XD

p/s : entah la, try sogok makanan :P

SoLy SoLicious said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

pergghh..penangan mata buntang..terbaik r....nak kasi kanak2 senyap... letak mercun dalam mulut depa...hahaha...kejam2

izfanora said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

mesti igauan ngeri kan malam tue.. :P

amik jer mercun dorg. senyap lah.. :)

munira hashim said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

harap2 org mcm pak cik buntang ade lg pd zaman sekarang dan walaupun budak2 zaman sekarang x mkn saman

Bro ahmad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

stnby rotan je!! mata buntang mesti nak garang huhuuu

me suya said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nasib baik tmpat suya ni
budak2 tak leh bising pun.
sebab ade org control..so depa semua behave

TeAqArH said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

xpenah lg ade pengalaman mcm tu,,sy budak baek..demn...hahaha

Syafiqah Takiyudin said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Best apa budak2 bising kat luar masjid. Meriah. HAHAHAH!

Green Apple said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bising... jgn gangu org tngh solat sudah...

Tea Dno said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

haha. ipai taknak cite pulak ke ipai kena marah camne? ;p

Tea Dno said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hui hui. suka mention rumah tea tau. nanti kena serbu habis laaaa.

Tea Dno said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

jangan bawa bebudak ni. buat bising, pastu nak moreh je. *tea kecik2 bajet baik, budak perempuan kan. lalala* tapi, nanti camne pulak nak biasa kan diorang solat tarawikh kan. huhuh.

nurathirahkaman said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

heheheheheheh sediakan pakcik buntang di setiap surau..mesti tak bising lagi..pheuu..:)

Acik said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ya ya ... lantik pak cik buntang utk setiap surau. :)

siti kektus said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

haha. ikat je kaki tangan mulut dorang tu. senyap lah nanti. haha :p

fatin syahirah :) said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

perghhh. memang psiko habes lah. haha.

meremang kalau orang tua2 tenung lama2. boleh gegar lutut. haha

senyumSOYA said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

err..biasanya bdak laki ja suka buat bising lam surau..hehhe..

bdak pompuan baik2 ja..
sebab tu xda macik buntang..^^!

Rtp Farra Arisha said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

woooowww, hebatnya pakcik bunting tu sampaikan semua orang takut kat dia ;)

alif haris said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahahah aku lah pacik buntag tu :D

Aimifiqa said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

susah nk suruh budak senyap. kalau tegur, kita yg kena balik. *terjadi kat diri sendiri.

M Fizan said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

huhu..cam best jer.. pak cik buntang sangat diperlukan di masjid seluruh negara.. mungkin sesuai dijadikan jawatan tambahan kepada imam..huhu

.izzati liyana. said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

peh. cuba imagine pun da meremang bulu roma. bagus kalau ada macam tu. terkawal sikit suasana. lagilah budak2 sekarang ni kurang menghormati orang tua dan masjid. kena wujudkan watak pakcik buntang kat setiap masjid.

zuneta said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

cuba ipai buat mata cam gitu...nak tgk sikit...

close button
ShoutMix chat widget
Twitter Bird Gadget