Nuffnang ads

Jiran Terbaik ♥ S U T E R A K A S I H ♥

Thursday, August 4, 2011

Pengalaman berpuasa di sekolah berasrama

Salam

Cayunk you all. Sorry ye tak update, balas kunjungan tak habis lagi. Harap-harap laa takde yang tertinggal. Okeh, dah dua malam berturut-turut benda ni bermain dalam kepala. Jadi aku nak share pengalaman berpuasa masa kat sekolah asrama aku dulu. Mungkin ada yang sama, mungkin ada yang beza dengan korang-korang yang pernah duk asrama.


Bersahur
Nak bangun sahur memang susah dan aku tidak terkecuali. Nasib baik aku ada kawan-kawan prihatin yang sanggup kejut satu dorm dan bergerak bersama-sama ke Dewan Makan (DM). Dan makanan DM jangan cerita memang kurang menyelerakan, tapi itu saja pilihan yang ada. Memang terpaksa ngap-ngap juga. 

Kalau aku tak nak bangun sahur macam rugi juga, sebab kena bangun awal juga untuk mandi dan solat Subuh di surau (baik beb). Kalau tak turun, boleh kena sebat atau jalan itik keliling court basket ball 10 kali. Habis jalan itik tuh, korang rasa celah kelengkang tuh longgar dan rasa cam nak cabut je (effek kelonggaran tuh tahan selama seminggu. Hahaha)



Bazaar Ramadhan
Nasib baik sekolah aku ni baik. Tiap-tiap hari ada bas pergi bazaar ramadhan, bergilir-gilir mengikut kelas. Tapi masa aku form 4 terpaksa dihentikan sementara sebab ada wabak demam. Dr yang cek plak kata berpunca daripada air-air yang kitorang beli daripada bazaar tuh, tak cukup masak katanya.

Punya dasat wabak demam ni, bilik sakit tak mampu menampung pelajar sakit dan buat pertama dalam sejarah sekolah, trip ke klinik lepas waktu tarawikh adalah sebanyak 2 trip bas. Amacam ? ramai tak ? Dah macam lawatan sambil belajar dah =))



Buka puasa
Buka puasa kitorang memang lain sikit. SIkit je, tak banyak pun. Pukul 7 malam, semua mesti berkumpul di surau untuk tadarus. Dan bila seminit dua nak buka puasa je, akan diagihkan kurma-kurma untuk juadah berbuka puasa. Jadi bila azan, masing-masing ngap kurma dulu dan lepas solat Maghrib baru boleh pergi DM.

Cerita pasal kurma sat: Masa kecik-kecik dulu aku tak makan kurma. Haa, inilah pertama kali aku makan kurma. Hahah. Tapi sekarang dah tak boleh makan. Tahun lepas makan kurma dah muntah-muntah. Tahun ni macam nak try balik, tapi tak tahu bila nak try.

Bila dah cara macam ni, memang ramai laa solat Maghrib amik port sebelah pintu. Bila bagi salam je, dah ada orang keluar pergi DM. Haha. Lapo punya pasal sampai doa pun tak menyempat. Jadi, tak heran laa masa sampai DM tuh, budak-budak tuh dah ngap pinggan yang ketiga.



Solat tarawikh
Solat tarawikh kitorang diketuai oleh pelajar sendiri (kitorang bukan sekolah agama tau). Haa, bila geng kita yang jadi imam, memang cepat ar bacanya. Boleh jadi dalam 20-30 minit je dah habis 8 rakaat tarawikh dan 3 rakaat witir. Uhuhuh. 

Tapi awal-awal pun kena laa pergi kelas untuk prep. Yang paling syoknya lepas prep pergi serang rumah warden sorang ni. Dia jual nasi lemak. Haha. Kitorang panggil 'Nasi Lemak Cikgu Kahar'. Memang hot stuff. Lepas 10 minit habis prep mesti stock nasi lemak ni habis. Gila punya laris nasi lemak tuh


Haa, korang ada pengalaman buka puasa pelik-pelik tak ?


Pesanan Penaja;
Ganjaran pahala ibadat sunat pada bulan Ramadhan adalah setara dengan ganjaran pahala ibadat fardhu (wajib) pada bulan biasa. Dan ganjaran ibadat fardhu pula digandakan sebanyak 70 kali ganda.

Wow, megasale ni. Mari sama-sama kita rebutkan !!!

118 ngomelan:

ninie_azriena said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

rindu nya zaman tu..
sahur sama2, buka sama2..
terawih jarang nak miss lah..
nak balik ke zaman sekola men !! =(

Syafiqah Takiyudin said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

AKU PUN MAKAN KURMA SAMPAI MUNTAH2. TAK BOLEH TELAN LANGSUNG! WHY EEHHH? :(

Syafiqah Takiyudin said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Makanan DM aku sedap. Hihi. Kau sekolah mana dulu Ipai?

Zulqarnain Musa said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ala merasa duk luar pon...bler kt matrix jerk..huhuhu sahur mkn roti dgn air jerk..buker..xyah ckp bermacam2 jenis ader...

laskar pelangi said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

rindu nak bukak puasa dengan kengkawan kat umah sewa =.=

sergeant keroro said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

aku panggil DS (dewan selera)

tapi memang best, terawih nak laju jek, baca surah pendek. keh3

Aemy Shamy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

rindunya!! ^^
pengalaman sy berpuasa di asrama just masa kat matrik..mmg enjoy la, bersahur & berbuka beramai2 ngan kawan2..huuuu rindu pula saat2 tu...skrg kat U bersahur sorg2 je, nasib baik lah tahun ni berpuasa kat rumah..hehe..

aten qylah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wahhh,rindu nak kembali ke zaman sekolahh.tapi DM aten makanan best jerrr.hehe

[sutera kasih] said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sy pun nk cerita puasa d skola asrama, tp mggu depan hehe

masa puasa, mls betul nk pegi prep ptg & mlm...haizzzz

fifirainbowgrey said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

buke kt dm laa plg bestt. mcm mcm hal semuanye. haha :D

Ubey said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

teringat time2 sekolah dlu. plg syok kejut bdk2 subuh gune mercun bola. haha

nabilah_2908 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tak sekolah asrama..huhuhu...so xde pengalaman... :)

Afikah Aziz said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

rugilah ipai xmkn kurma,byk khasiat kurma tu heeh..nnt try la lg ye mkn kurma :)

Cik Aish said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

jap jap..
sejak bila pandai bercayunk2 ni? hehe..intro dah buat aku snyum tau. haha.

oo tak makan kurma upenye..takpe..buka posa t, aku paksa ko mkn kurma.

aku tak nah duk asrama. tp puasa kat hostel uitm penah la..sahur kat bilik je la..malas turun DM. sahur magi ckup la. haha

Luqeem™ said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nape xleh mkn kurma? alergik ke?

klu 20-30 minit hbis 8 rakaat, tu baca apa? hee

ijat said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

perghh...ko bkak dah cite skolah ni..tekenang aku kat skolah dlu..bab dduk sblah pintu mmg pnyakit keturunan..haha
tp yg plg best nasi lmak cikgu kahar (NLCK)tu..mmg tebaek!!

Anif Abdullah| AA said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bestla kalau ingat balik kenangan masa sekolah dulu..terutama time berbuka,sahur,pegi bazaar,terawikh sama2.. penat pon belasah je..hahak ^^

anismelon said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

anis xde pngalaman mse skol..tp really mis time puase buke..ngn kawan kawan mse study dolu..rindu sangat..heeee

syerz eyryn said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hehe. . ryn ta pnah dok asrama. .
so, ta de pngalaman 2. . haha. .
tiap kli pose, msti dok ngn fmily. . suke3 !

nashanadz said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bestkan kalau ingat balik memory dolu2? haha lawak lawak

click here : doctor gigi tak bertauliah

izfanora said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

suker bc pengalaman budak dok asrama sebab izfa xpnh dok asrama time sek..

wahida said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bestnya sekolah ko nok..siap ada bas bawak gi bazar lagi...

tak pernah duk asrama masa sekolah...masa zaman U je pernah..hehe..

me suya said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Ipai
taknak komen pasal pengalaman puasa ni taw.. hehehe just nak kasi link..


http://serianggerik.com/negpenang.html

lain kali kalau nak cr homestay kat negeri mana pun.. guna kan directory seri anggerik ni :)

Tea Dno said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

alah kiutnya tak leh makan kurma. hihihi. nt nak paksa ipai makan kurma lah. lalalala.

Tea Dno said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

makanan kat DM memang tak syok. tak suka. huhuhh.

Tea Dno said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tapi best kan bila kenang balik zaman dulu2 buka puasa. :D

tea nak cite apa je pasal buka puasa. kebanyakkannya common. hehe.

zuneta said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

zu sekolah harian..tak pernah duk asarama....masa masuk u je baru terpisah dari keluarga...waktu berbuka best lau berbuka dgn kawan2...semua mknan pakat share...

abglan said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Pernah dulu aku n housemate berbuka puasa dengan korek idung je.. sengkek gilee...

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@ninie_azriena
hee, biarlah ia menjadi kenangan .. heehe ...

nanti kalau dah skola rasa nak jd cepat besar plak .. hehe

Abang Stalker said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahah..bkn kelengkang je longgar,telo pun cm nk tercabut je.

aku pnh rs kot..siot betul guru displin!

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Syafiqah Takiyudin
sampai skrang aku tak tahu kenapa weh .. nanti kalau dapat tahu kenapa, aku kasi tau ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Syafiqah Takiyudin
tak aci DM ko sedap .. sekolah err .. sekolah llaaa

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Zulqarnain Musa
hee, kat marix memang ok sikit .. tp bab sahur memang cenggitu kan

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@laskar pelangi
alo.. rindu ke ? cuba text diorang tanya apa kabar diorg ?

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@sergeant keroro
hahah .. tu laa pasal .. cepat je .. hati pon rasa tenang je .. hahaha

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Aemy Shamy
a ah kan .. nasib baik korang bersahur kat rumah tahun ni .... eh napa sampai sorang2 .. takde rumate kah ?

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@aten qylah
alo .. tak aci .. ni kene tukar DM ni ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@[sutera kasih]
hee, cite tau .. akan tunggu2 ceritanya macam mana ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@fifirainbowgrey
hee, dalam DM memang macam2 hal .. tak cukup makanan pon satu hal .. hehe

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Ubey
hamboi .. ni takleh lawan ni .. ganas betul ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@nabilah_2908
pengalaman belajar peringkat lain ?

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Afikah Aziz
T_T .. tu laa .. nanti nak try makan kurma balik ..

echaRierie said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wahh..nasib baik sy xpernah tggl asrama..ceh2..
tgl kt campus dulu adalah..hehe..
tp bgs jgk pglmn ni..blh igt smpai bila2.. :)

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Cik Aish
mak ai .. tahan ke makan maggi hari2 ?

weh jangan weh, nanti aku muntah kat baju ko karang .. tak tau .. hehehe


cayunk2 laa .. aku kan cayunk korang semua ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Luqeem™
tak pasti laa Luqeem, masih tertanya2 lagi ni ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@ijat
hahah .. bab duk pintu melarat sampai batch ko ke ? hahah ..

agaknya ada lagi ke tidak penyakit tuh .. uhuhuh

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Anif Abdullah| AA
penat2 juga kan .. tp budak2 sekolah, budak muda .. banyak tenaga

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@anismelon
mesti banyak kenangan ni .. nanti text diorang yg anis rindu ..

siti kektus said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

eh, festime dengar orang tak leh makan kurma ni. ingatkn tekak semua orang boleh terima. :p

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@syerz eyryn
hee .. mungkin pengalaman ryn akan dinikmati pada masa akan datang .. hee ..

tunggu ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@nashanadz
memang best juga laa .. bila taip pon cam senyum je .. uhuhuh

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@izfanora
lebih kurang cam pengalaman belajar kat U juga, cuma environment yang lebih ketat laa

siti kektus said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

masa kat hostel, toksah cerita.

sahur mmg tak pernah nak turun dm lah sebab malas nak berebut. minum ait seteguk smbung tido.

waktu buka pulak budak fm5 n fm6 kena buka kat bilik belajar sebab dm tak muat. haha :p

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@wahida
baik laa juga .. tapi kalau sampai ada wabak demam, memang bahaya juga laa

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@me suya
thank u suya !!!!

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Tea Dno
Jangan laa Tea T_T .. nanti muntah ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Tea Dno
yes DM Tea pon tak best .. hehe

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Tea Dno
kalau gitu, fokus kat yang lain daripada lain saja

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@zuneta
hee, share memang best2 .. lagi senang kot ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@abglan
mak ai .. sampai cam tuh sekali ke ?

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Abang Stalker
hahah .. ni yg takleh blah ni .. hahaha

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@echaRierie
a ah .. ingat + rindu .. semua ada ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@siti kektus
takleh makan kurma T.T

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@siti kektus
wah ramai orang ke sampai tak muat tuh ? dasat juga ..

Cik Aish said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

haha muntah kat baju aku? boleh tapi pastu aku nak ko basuh balik baju aku tu sampai berkilat2.

oo cayunk kitorang sume ye? terharunya. haha

Hans said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hehehehe
baca entry nih terus teringat kenangan dkt sekolah asrama dlu

sergeant keroro said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ipai, boleh jek ramai jiran. macam kak sunah, banyak jek jiran dia. :)

hubungan sesama blog tu penting XD

Cik Aish said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Tea Dno hahaha aku dah jumpa geng..habis la kau ipai..kitorang nak paksa ko mkn kurma ni. jgn semput udah

Cik Aish said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Abang Stalker haha abg stalker klu komen mmg xxx tau. hahaha

anah samsudin said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wah ! ni yg buat teringat kat sekolah balik ni..hoho..5 tahun sekolah asrama kot..sekarang pon still lagi life kat hostel -.-''

kawan2 je la peneman berbuka + sahur + tarawikh..huhu

TeAqArH said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

terigt zmn form6 dulu..^_^

~~Ticer Wann~~ said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tak penah merasa dok asrama time sekolah.. so makan pun air tangan bunda bila puasa.. pas SPM baru merasa g bazaar dgn kengkawan.. apapun rindu nak makan makanan mesir time kat bazaar UIA dulu huhu...

EYFAalias said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

eyfa tak pernah duk asrama. kbai! ahaha

alif haris said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

waaah pengalaman yg best waktu puasa kt asrama kan bro hehee

tang solat terawikh tu ,memang laju je la klu s2dent gak yg jd imam haha

alif haris said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ops nak btaw aku tag ko dlm latest entri aku :)

Aku Bah Nie Imah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

teringat berpuasa d'alam universiti..seronok dan sedey semua ada

Bro ahmad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kalau kt asrama lagi best..makan ramai2 makan sama2 meriah ape, terawih sama2 hmm ingat masa duk asrama dulu

[sutera kasih] said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tunggu yeaaa hehe :P

Ezad Skytech said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bersahur dengan mmber2 dulu mmg best la..macam2 gelagat ada..yang susah nak bangun buka semua lampu..tak nak bangun sudah..haha..

SoLy SoLicious said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sangat malas ke cafe nak sahur mase kat asrama... rela buka megi makan mentah..lgi best, sblum tdo mkn kyg2 sahur xbgn..haha

ct N honey said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

saya mmg tak ada pengalaman berpuasa di asrama,sbb tak ddk asrama,tapi bila hubby cerita pengalaman dia, rugi pulak rasanya dulu x ddk asrama..

MamaEma said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

pernah mengalaminya masa form 3..duk asrama..

Tea Dno said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@iPai
heeee. saja nak buli. ;p

Tea Dno said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@iPai
memang, memang. kalau ayamnya sedap takpe. huhuh. tapi apa nak buat, makan je apa ada. haha.

Tea Dno said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@iPai
haha kalau dah ingat nanti kasi tau lah. kehkeh. yang paling best main ulat gonggok je. huahua.

Tea Dno said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Cik Aish
haha. kaki buli nih. ==,

Tea Dno said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Cik Aish
abang stalker memang gitu. hahaha.

Aimifiqa said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

rindu gile zmn ni kan. nak bende ni semula la. tgiang2 waktu yg bermakna ni. susah nk rase

cx's said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wah. rindunye zmn hostel dulu. ohye, first time terjah sini. huhu

Abang Stalker said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

oi...buli abg T_T ngadu kt mama~


xpun ngadu kt abg ipai.Abg ipai......ada org buli sy~


muntah hijau kuning2!weekkk.HAHAHA

Green Apple said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kenangan masa muda2 ye... hehe:)

Alisya said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

salam..alisya nak komen tapi takut panjang berjela pulak..jadi alisya buat entri kongsikan pengalaman alisya..

http://wardahalisya.blogspot.com/2011/08/pengalaman-berpuasa-di-hostel.html

jemput singgah blog~

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Cik Aish
baju pon boleh berkilat ke ? basuh pakai glitter laa cam ni ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Hans
hee, dah buat entri pasal ni juga ekh .. hehe

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@sergeant keroro
owh boleh juga ye .. hmm ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Cik Aish
pergh .. kena paksa tuh ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Cik Aish
memang xxx .. hahah .. tettt .. budak2 takleh baca ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@anah samsudin
kenangan mengingatkan asal kita ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@TeAqArH
eh form 6 pon ada asrama ek ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@~~Ticer Wann~~
hee, ok wat .. sedap je air tgn ibu tuh .. resipi terbaik ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@EYFAalias
eh jangan laa tata, meh baca lu .. heheh

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@alif haris
haa, tu laa pasal .. kata geng, memang laju je .. uhuhuh

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@alif haris
thank u alif haris ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Aku Bah Nie Imah
memang macam2 pengalaman kita dapat kan

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Bro ahmad
terkenang zaman muda ni ... jangan teringat awex2 sudah r .. heheh

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@[sutera kasih]
macam melodi dah ni .. tunggu ... hehe

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Ezad Skytech
hahah .. aku pon liat juga .. haha .. susah nak bgn pg ni ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@SoLy SoLicious
makan mentah .. memang ganas soly ni ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@ct N honey
hee, mungkin ada hikmahnya juga kalau tak dapat duk asrama tuh ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@MamaEma
owh form 3 sahaja .. atleast pernah rasa juga kan ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Tea Dno
waahh .. korang buli lagi , nak lari jauh2 ..

ayam je la sedap, tapi lauk ikan dia .. ish, tak terkata tak-sedapnya

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Aimifiqa
jangan teringat pakwe lama ye .. hehe

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@cx's
trima kasih terjah ..

hee, best kan zaman sekolah dulu

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Abang Stalker
meh bagtau sapa, nak babab !!

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Green Apple
yup muda2 .. saya pon muda lagi ni baru 20++ belas tahun

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Alisya
hee, terbaik alisya .. mesti ramai yang nak tahu tuh ..

.izzati liyana. said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

encik ipai sekolah kat mana dulu?

saya masuk time form 4. sahur pergi first day jeh. lepas tu dah tak pernah pergi lagi sebab memang tak akan mkn. selalu dormate kejut, saya minum air yg dah letak tepi katil, pstu smbg tdo balik.

buka pulak same la mcm cite encik ipai. g surau, mkn kurma, smbhyg dulu. pastu semua jalan laju gila pergi DM. haha. kelakar ingat balik. dah makan laju2. jln laju2 g surau balik. senak perut semua buat laju2.

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@cx's
nape takleh terjah ye .

close button
ShoutMix chat widget
Twitter Bird Gadget