Speed Trap Location | Senarai Lokasi Speed Trap

August 25, 2011 iPai 30 Comments

Salam

 Adakah kalau aku letak senarai Lokasi Speed Trap ni memberi impak negatif kat orang lain?
Apa-apa pun memandulah dengan selamat
Ingatlah orang yang tersayang =) 


Plus North Highway (From KL):
1- Km 197.1, Km 198.8 & Km 204.3 selepas exit Kemunting
2- Km 208 & Km 214.8 sebelum exit Kemunting
3- Km 271 berdekataan exit Ipoh Selatan
4- Km 274.4 berdekatan exit Ipoh Utara
5- Km 286.9 berdekatan exit Simpang Pulai
6- Km 296 berdekatan exit Gopeng
7- Km 352.6 selepas exit Sungkai
8- Km 373 berdekatan exit Slim River
9- Km 241.9 berdekatan exit Kuala Kangsar
10- Km 308.6 selepas exit Gopeng
11- Km 252 masa turun bukit selepas terowong Menora
12- Km tak pasti tapi betul2 di R&R Gurun
13- 2 km after tol Juru (90km/j)
14- 5 kamera di atas jambatan pulau pinang (so slow je la kat situ)

Plus South Highway:
1- Km 289 sebelum exit Nilai Selatan
2- Ada 3 kamera antara Km 255 - Km 249 (Persimpangan Seremban - Senawang)
3- Km 253 selepas exit Senawang
4- Km 213.9 selepas exit Alor Gajah
5- Betul2 di exit Jasin
6- Km tak pasti tapi selepas hentian sebelah Tangkak
7- Km juga tak pasti tapi jambatan pertama selepas exit Yong Peng utara
8- Km 97.3 selepas exit Air Hitam
9- Betul2 di exit Sedenak

Plus Center:
1- Km 456 selepas exit Sungai Buluh
2- Betul2 di exit Bukit Lanjan
3- Betul2 dibawah Restoran Jejantas Sg Buloh
4- Km 302.8 berdekatan exit Kajang
5- Km 296.5 & Km 297 berdekatan exit Bangi

NKVE
1- 300 meter sebelum tol Jalan Duta (60 km/j)
2- Selepas cabang jalan ke tol Jalan Duta (80km/j)
3- Betul2 di exit Damansara
4- Km 11.2 berdekatan rel keretapi
5- Betul2 di exit Shah Alam

KESAS
1- Km 44.8 berdekatan exit LDP
2- Berhadapan Endah Parade
3- Betul2 di exit Hicom

ELITE (Dari arah KLIA)
1- Km 4.8 selepas exit Batu 3
2- Km 2 - Km 4 atas jambatan berdekatan Makro
3- Betul2 kat bawah restoran jejantas USJ
4- Km 10 sebelum exit USJ

JALAN PERSEKUTUAN
1- Bersebelahan Hotel Mint
2- Berdekatan Esso kat exit Salak Selatan
3- Berhadapan dengan Istana Negara
4- Berhadapan dengan Muzium Negara
5- Kawasan turun bukit selepas pekan Raub (Menghala Kuala Lipis)
6- 2 km sebelum pekan Maran (Arah Kuantan)
7- Area Paya Bungor (Arah Kuantan)
8- Selepas exit ke Bentong (Menghala ke LPT)
9- Jalan Gambang - Kuantan (Turun bukit selepas Matrikulasi Pahang)
10- Berhadapan dengan Mini Malaysia Melaka (70km/j)
11- Berhadapan dengan Zoo Melaka (70 km/j)
12- Bawah jambatan dari Banting ke KLIA (80 km/j)
13- Berhadapan dengan Kolej Inti, Nilai
14- Persimpangan Sg Manggis menghala ke Klang (60 km/j)
15- Berhadapan Tesco Klang (70 km/j)
16- Jambatan berdekatan rumah MB Selangor kat Pasir Panjang (70km/j)
17- 2 km selepas sempadan Perak-Selangor di Jalan Sabak Bernam (berdekatan kilang kelapa sawit)
18- Laluan bertingkat antara USM ke Bayan Lepas
19- Jelutong expressway berdekatan Tesco Pulau Pinang
20- MRR2 antara simpang Taman Melati & Wangsa Maju
21- MRR2 berhadapan Mikro Cheras
22- MRR2 ke damansara,antara batu cave ke Bandar baru selayang

Credit to Afiq KLtown's



30 comments:

sabah tiada ka ipai?hehe

kalo ipai driving tu, hati2 yerr..

waaaaa.....karam iPai melaporkan untuk 991..ehehe..gurau je

alif haris said...

berhati2 dijalan raya ..
jgn laju sgt :)

|shaheila| said...

banyak jugak...

izfanora said...

wah, nie blog pdrm ke? hihi.. macam2 ada dlm blog nie.. hihi..

btw, tq tny kesihatan izfa.. ok lah kot even tak ok sgt.. :)

lantak le..aku blasah je bwk laju.tp raya2 cmni nk speed kebenda..T_T sesak kot.sume cm semut.

Luqeem™ said...

tenkiu ipai, lepas ni nk try bwk laju2..haha

Mohd Izzar said...

uuu..dasat..siap ble tau lokasi speed trap..hoho

uih. betul ke ni? asal banyak sgt speedtrap? cmtu bawak mcm ciput jela nanti =='

senyumSOYA said...

ke timur? kelate x da ek? heheheh

Ezad Skytech said...

hee..memandu la ikut had laju yang ditetapkan..nak laju2 pon nak ke mana..biar lambat asal selamat..(^^,)

Bro ahmad said...

boleh percaya ke sumber ni..mcm mana boleh bocor pulak...dah ramai blogger tulis entri ni..nnti polis tu ubah pulak..hati2 memandu ipai

fatheyn said...

waahh! part time polis traffic ka?...hihi tenkiu for the info! :)

Green Apple said...

wah ipai.. bagusnya ada info kat mana ada speed trap.
tapi kalau nak selamat, pandulah dgn berhati2.. bukan kerana adanya speedtrap.

aik??pntai timur xde ke??hehe..

xsabar nak balik raya!

dhiera said...

hati2 di jalan raya ye~ ikut list atas ni, saya akan jumpa 1 je speed trap camera ni. dekat guthrie highway xda ke?

Aimifiqa said...

mak aih, banyak nye. tapi tak penah perasan pun speed trap ni. main bawak je.

Afikah Aziz said...

ok,xde kaitan ng ika sbb xreti drive muahaha,eh kena pesan kt driver bas ni cenggini ngeeee :P

byknyaaa...ngeri jee...thanks info ipai

asnizaziz said...

banyaknya,,hati2 di jalan raya :)

Hans said...

banyak gila kawasan speed trap nih

kite penumpang je....xbawak kete...*cakap besar... hihihihi

Jue said...

wah kemain siap bg list..tp org ckp list tu auta je..hihi xtau betul ke x kan hihi

psst:polis traffic tu cam Jue kenal je in real life hihi

Tea Dno said...

nk raya ke tak? nk raya ke tak? mcm taknak je. kehkehkehkeh. ;p

Acik said...

hahahaaa
jangan sampai kena saman!
selamat hari raya iPai!

anismelon said...

anis bawak slow slow je tkt t polis tangkap pic anis..weeeee..

EYFAalias said...

wahhh. banyaknya!

EYFAalias said...

Ada polis ke takda tak penting, asalkan kita berhati2 kat jalan raya tu and tak langgar peraturan jalan raya, apa nak kesah pun kan kalau ada polis? :)

polis tau nanges la ni..heheh

zuneta said...

hehe..banyaknya...rajinnya abang polis...yang dekat gurun tu ipai, R&R gurun dari arah selatan ke utara...dia ada selepas R&R atas bukit...bukan pe, masa g cari barang raya..tu ternampak...pandai cari tmpat abg polis ni...selamat hari raya ipai..