Grrrr. Bengang betul aku !!!!

August 06, 2011 iPai 63 Comments

Salam

Cayunk All. Apa kabar cayunk ?!!
(Mode comel loteh)

Haa, aku tengah bengang gila ni. Haa, nak tahu pasal apa ? Aku dah lama sangat pendam benda ni, tapi bila sampai ke tahap ini aku takleh tahan dah. Rasa nak meletup dah ni. Aku dapat tweet cam ni;

Tweet dari Hans

Ada ke patut dia kata muka aku macam dah kawin. Hampas terbabas betul. Jatuh saham aku macam ni. Baru nak hye hye, malu-malu kucing kat blog awek, dah kena sebiji 'muka macam dah kawin'. Mesti diorang hengat aku tua gatal tak sedar diri.

Haa, bukan dia je. Mereka-mereka yang bawah ni pun suka-suki buat benda sama;
Haa, nampak macam 15 tahun kan, Cik Aish ?


Rasanya Syuxer nak kata *muda. 


Yang bertambah-tambah takleh blah ye, ada yang terlebih rajin nak letak panggilan tambahan;


Zul & Soya: Pak cik sangat kah aku ?? T_T 



Kisah kat U plak
Masuk pejabat HEP sebab nak jumpa pegawai. Ketika itu aku baru 1st year. Bila aku kuak pintu;

Aku: Salam. Erm, Cik XYZ ada dalam ofis tak?
Akak tuh: Ada.ada. Masuk laa
Aku pun mula masuk kawasan ofis

Akak tuh: Student master dari skul* mana ye ?
Aku: Er. Saya baru 1st year
Akak tuh: Apsal nampak cam ......

Aku dah tak dengar dia kata apa. Kecewa dah time tuh

(*Kat kampus aku, takde fakulti, tapi kitorang punya dipanggil pusat pengajian=school of=skul)


Kalau gini gamaknya, aku mahu remove semua gambar-gambar yang ada dalam blog ini lah. Baru orang leh percaya yang hati ku muda bak muda remaja. Wewwwiiiitttt.

Korang PERCAYALAH, umur aku ni muda lagi tau. Bukan tua lagi. Masih mahu bersengal-sengalan bersama korang.


Pesanan Penaja:
Di bulan puasa ni laa kita banyak bersabar kan ? Sabar-sabar. Hee, sebenarnya kan, aku rasa nak tergelak je korang komen aku ni nampak tua. Hahah. Korang ni comel tau, suka buat aku gelak-gelak

63 comments:

Anne Nurain said...

umur 23 ka?
sebaya la kita ni..
hihi.. :)

umur 23 ker?
ingatkan 17 tahun...
hahaha

Freaky said...

ahahaha muka ko mature sangat kot

salwaismail said...

haha. kesian. tapi okay ape nampak matured. :D

izfanora said...

hahaha.. sib izfa xgitu kan.. :P

lek lah... dorg jealous tue sbnrnyer.. hihi..

Bro ahmad said...

sabor yea ipai..marah ye panggil pakcik hahaa..ipai hensem ape?

zuneta said...

23 ke?? nak jujur ke tak ni?? serba salah lak...hehe...zu rasa sependapat ngn diorang tu...ipai nampak matang dari usia...ala, sejukkan hati...tenangkan jiwa...nak kena panggil adik ipai lak ke ni?? haha...kelakar lak...ala2,jgn marah...,,,usik2 ramadhan...minta maaf ye..

nabilah_2908 said...

hehehe...tp kan...bila tgk gambar kt header tu...mmg nmpk matured...ala2 25++ (^_^)

senyum la selalu..awet muda tau...

cuba letak gambar, nak nilai..hahhaa...

siti kektus said...

23? haha

serius tak sangka. ^^

lain kali letak lah gambar buat peace. baru caye "owh, kanak2 lagi rupenya.'

lalalala :p

zuneta said...

ipai...letak la gambari ipai ala-ala kanak2 ribena...hahaha...kelakar2...

TeAqArH said...

kene la berbangga org kate muke matang...hahaha..ok wat...

yazidy said...

bukan nampak tua laa.. tapi nampak matang.. huhu.. aku lak nak masuk 3-series dah tp org cakap masih mcm awal 20-an.. haha!! *bakal dicarut sebentar lagi*

atiyahkaman said...

tua??erk bagi budak 18 tahun kebawah maybe la..18 keatas macam tiyah ok saja bro..

actally gambar 'CHAK' masa dekat shoutmix tuh nampak mcm budak remaja..


pesanan penaja: semua kata kata di atas adalah ikhlas..tak baik tipu mrnipu..dosa..

aiseh Ticer ingat kita sebaya... Ticer baru 18 thn.. hohoho...

ala..dun tacink2 kay.. muka 23, hati bayi lagi..ehehee....

anismelon said...

hahaha...ipai..anis pon ingt ipai baye baye abg stalker or ke atas..tp lepas abg stalker gtau ipai umo 23..anis...oooo jela..tua setahun dari anis..heeee..jgn mara ye ipai..heeeee..

pssstt..mb pic kat header toh yg nampk kan ipai cam matured..heeeee

senyumSOYA said...

nak tambah lagi la..
uncle ipai nak jadi uncle angkat saya x? hik3~
gursw2..
heheh
slmt berbuka ipai!!
muda tak kira rupa or umor..heheheh
yang penting dalam tu..heheh

Acik said...

sabar pakcik, sabar! bulan pose kan? :)

EYFAalias said...

Ala cian dia bucuk bucuk ni. Ala bebi ipai. baru 12 tahun kan? meh sini kat akak. nak timang2 sikit. HAHAHAHAHAHAHHAAHA

EYFAalias said...

hi rakan sebaya! hehe. Ala bagi laki 23 muda lagi kot. bagi perempuan........peghh! rasa mcm dah tua sgt.

haha... tu lah perasan jugak ipai macam dah matured. Tapi haritu terbaca ipai still blajar, dah agak dah mesti umur tak lepas 25 lagi ni..haha'

header tu nampak matured sgtlah :)

ked said...

23??aku ag mude..hehehe

Cik Aish said...

haha apesal aku terlibat ni? haha..bgs la tu muka matured..mostly pompuan suka tau muka lelaki yg matured..hihi..tu pandangan aku la.. :p

Cik Aish said...

@EYFAalias haha..eyfa...aish 25 ilek je. hahaha. uwaaa selang seli ngn nangis

Cik Aish said...

oo ye..lagi satu aku nak ko buat tutorial..pehlis..tutorial supaya nampak muda, jadi muda, kekal muda.. haha

hehehehe..sabar je la dik ipai ooo...senyum tak perlu kata apa2 :)

Tea Dno said...

ipai banyak pikir kot. haha. standard lah muka tua. tea pun sama. :)

Tea Dno said...

tea salu jugak kecewa kalau orang panggil kakak. lalalala~

Tea Dno said...

tak pe lah, taknak mengecewakan. pasni tea panggil adik iPai.

boleh ke? adess. ==,

TYNTHA LANA said...

singgah melawat teman2 blogger sblm tido.. slmt malam ipai :)

~~ oh..pasni..kena pngil lana kakak ni,hahaahha. muda lagi ghopenya..betoi..lana ingat..paling2 25 thn umur tu dah ada..heh3..elok pa ipai..nmpk matured..hak3

hehe, pakcik ipai?? XD

hahaha..ipai,sbr la..matured tu bgs pe.biar org hormat kita.xpe la klu org x thu pun yg kita ni muda lg.kita? :P ok,aku da tua.x kesah pun org yg lg tua nk pgil aku abg pun bole.hahaha


jiwa tetap muda ma..~relax sudah k. ;)aku awal2 lg da thu ko muda lg.

Aimifiqa said...

hihi, takpela ipai. muka matured pegalaman banyak tu. hihi. jangan marah ye pak Ipai. cool ya. mature tu penting pe. janji jiwa muda bak kata abg stalker tu.

hehehe...sabar2..owh..kalau cakap macam tu nak tergelak ek? kawan-kawan jom panggil dia pakcik...biar die gelak sampai pecah perot dia..hehe..:)

uwmaisarah said...

haha, nak nampak muda jalan2 la sambil galas beg power rangers, haha xD

Hohoho..
Aku pun nak cakap benda yang sama..
Ingatkan kau 30++
Ha-ha-ha:D

HEBAT di Radio, BUKAN di Televisyen

awak sangat funny.tp awk sweet..matured tu jauh lebih baik dr jambu

TeAqArH said...

tgk..abg S da menaip tu...hehehe...

alif haris said...

bro muke matured pmpuan suka beb :D hehehe

ijat said...

haha..aku rase posing begamba ko kene ubah la bro..bgi childish skit..wakaka
btw dont wury, its ur manner that count in the end..chills

haaahhhhhhhhhhhhhhhh 23?????????
adussss..ingatkan pakcik 27 ke atas hikss..

sy kakak la kalo gini :P

Yumida said...

klo org ckp muka nampak mcm dh kawen means muka mature la...ok ape..drp org ckp muka cm baby face..but i like yg mature nyer....kihkihkih

Ummi said...

hehehe~ ok laa tera tuu iPai....
sabor jelah...

hehehe ok jerklah ape la sgt 23 tuh...'mature xsemestinya tua'..kn pakcik ipai

Luqeem™ said...

hehe, relax je.. boleh lagak sikit klu nmpk matured..

Afikah Aziz said...

eh cm xcaye plak sbb nmpk matang hehe..jgn mrh2 ye pakcik..opsss pakcik? terlebih sudaaa haha

haha..nak nmpk muda ye incik ipai ??
ok apa matured, lelaki baru nmpk stylo =)

jom join bloglist ninie :) http://ninieazriena91.blogspot.com/2011/08/ninie-azriena-ajak-join-bloglist-teruja.html

tu lah xsgka lak kita sebaya hik2..

ipai oh ipai..tak update ke?
msh membalas kunjungan?wiwiwwiwitttt

-apis- said...

haha..kesian hg ipai, tp terbalik plak ng aku..da yg ckp ak mcm dak spm lg..hahaha

farah wahida said...

garangnya ipai ari ni...
sabar ler yer..
muka nmpak matured ok per....
takyah ler buang pic kt blog ni..

Ezad Skytech said...

wat relaks sudah..aq pon pernah kena mcm ko..aq rasa mamat tu lagi tua dari aq..tapi panggil aq abang..haha~

Hans said...

oooo mak aihhh
aku pesalah utama dalam entry nih rupanya
hahahahaha
okay lah adik Ipai
kamu kelihatan muda sangat
:-)

kahkah.ipai.ko mmg muka matured pun.ptt banggala ipai oi.....huhu

me suya said...

kesopanan dan kesusilaan
membuatkan kamu nampak matured kot.. so, be sempoi lah Ipai..hehehe

abglan said...

he he he 23? ko kalau tebalikkan 32 dah jadi umur aku he he

hahaha.. matured sgt ke encik ipai oi..

muka matured sgt ke? tak pernah pulak tengok muke encik ipai.

sakit hati kan kalau org ingat kite tua? sabar sabar. kalau diorang tnye la,mude lagi ke..ckp mmg ah! mude lagi ni! baru mereka serik. ehehe. sensitif bab muda tak muda ni.

23 tu muda la lagi..huu.

echaRierie said...

matured kot..hehe..
ala muda lg la.. :)
cool dude ~

hira said...

haha. sabar je la ye abang ipai. dugaan tu. huehue

Hanie_Dew said...

oh..aku & jue dah 26.. tapi kitrg nampak muda. jgn jeles. hahahahha...