Nuffnang ads

Jiran Terbaik ♥ S U T E R A K A S I H ♥

Saturday, August 27, 2011

Aku anak Malaysia Merdeka

Salam

Aku anak Malaysia merdeka !!  Aku anak Malaysia merdeka !!  Aku anak Malaysia merdeka !!

Post ini adalah post contest yang telah di tag oleh Encik Kacak. (Aku rasa banyak aku kena tag contest ni, tapi aku pun ingat-ingat lupa je mana satu contest yang aku kena tag tuh). Aku tak pernah join kontest begini sebabnya main dengan SEO. Aku bukannya terer sangat dengan SEO ini. Jadi, kita kena la cuba-cuba masuk kontest ini. Syarat macam tak susah, siap pengajur bagi tips lagi.


 Ini banner kontest. Siapa berminat boleh klik pada Jalur Gemilang di atas.

Sebelum baca, kena nyanyi lagu Saya Anak Malaysia !!  Aku anak Malaysia merdeka !!


Pada tahun ini memang menarik, sambutan hari raya akan disekalikan dengan sambutan kemerdekaan yang ke-54. Maka berbanggalah kita, walaupun kita sudah merdeka selama 54 tahun, banyak kemajuan fizikal yang telah dicapai dalam negara ini yang setanding dengan negara-negara yang lebih senior.

Bersyukurlah kita dengan nikmat keamanan yang kita rasai pada hari ini. Dan janganlah kita lupa, kejayaan dan kebahagian pada hari ini semuanya merupakan jasa-jasa yang ditaburkan oleh pejuang terdahulu. Hargailah perjuangan mereka dan jagalah amanat keamanan yang kita kecapi ini dengan baik agar ia kekal ke akhir waktu.

Ingatlah bahawa setiap langkah yang kita, tiap-tiap rakyat Malaysia memberi impak kepada negara kita. Jangan ingat kita hanya orang biasa-biasa dan bebas melakukan salah-salah kecil. Contoh paling senang, 'sampah'. Kita selalu rasa tak bersalah membuang plastik aiskrim (aiyaa, buat terliur plak dalam bulan puasa ni) dan plastik beg keluar kereta. Kalau 100 orang buat benda sama, dah cukup menyebabkan longkang tersumbat. Bila 100 longkong tersumbat, sistem perparitan kawasan tu akan terjejas. 

Ya, asalnya benda yang remeh, tapi benda yang remeh itulah yang akan menyusahkan orang lain. Jadi, sempena dengan sambutan kemerdekaan yang ke 54, marilah kita menjadi rakyat Malaysia yang lebih bertanggungjawab kepada negara kita. 


Aku anak Malaysia merdeka !!  Aku anak Malaysia merdeka !!  Aku anak Malaysia merdeka !!

Gambar cilok, masa aku kat USM dulu. Orang dalam gambar tuh, bukan aku
Selamat Hari Kemerdekaan yang ke-54
Aku anak Malaysia merdeka !! Aku anak Malaysia merdeka !!  

Aku tag blog yang power dalam SEO;
P/S: Tea, sori ek, tak sempat nak buat tag kontest duit syiling tuh. Cek pagi ni, rupanya dah tutup semalam kan ?

P/S/S: Siapa yang tag aku lagi, tolong bagitahu ek. Lupa. Sowi !!

55 ngomelan:

Aemy Shamy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

you know, dlu sy x suka subjek sejarah sbb bg sy boring and past is past, so buat apa bljr lg kan...rupanya tu mmg pikiran budak2..hehe...skrg sy sedar subjek tu pnting utk kita hargai perjuangan org2 yg dah struggle utk dptkn kemerdekaan ni.. :)

slmt hari merdeka! ^^

Hans said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

yeyeyeyyeey
ko dah join
:-)

Afikah Aziz said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

selamat hari merdeka ipai,eh nape kt bloglist ika blog ipai dh 2 hari xupdate erk,entry terbaru ni xkuar pun,pening >_<

najihah sahami said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wah..matang betullll ayat2 ipai..hehehe

senyumSOYA said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

saya bangga jadi anak merdeka..
merdekakan diri dari penjajah negara mahupun penjajah minda.. ^^"

SoLy SoLicious said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tuddiiaa.....pabila ipai berfalsafah... ^_____^

asnizaziz said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

merdeka.merdeka:)

rara pinkmafia said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wow sgt awesome.

Tea Dno said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

haha takpe lorhh.. :D

Tea Dno said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

jom nyanyi lagu, nak merdeka ni.. asyik ingat raya je kan.. :P

Aimifiqa said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

merdeka! Semangat kenegaraan tserlah. Selamat Menyambut kemerdekaan nnat.

Aimifiqa said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

merdeka! Semangat kenegaraan tserlah. Selamat Menyambut kemerdekaan nnat.

Bro ahmad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

selamat hari kemerdekaan ipai..blog bro power SEO hahaa..tengah merangkak lagi ni, semoga berjaya ipai..nak cek keyword semoga berjaya...:)

Bro ahmad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

haah betul kata afikah aziz tu..blog ipai je lambat update kt sistem bloglist..masuk ikut nama ipai je bukan tajuk entri,

[sutera kasih] said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

err..ipai ni suka bg pujian melambung2 aduhh..

thanks ipai tag contest ni. contest ni kena main SEO ke?sy pun bkn reti sgt main SEO..tips yg saya tau, just bold kan perkataan2 yg maybe banyak pencariannya di search engine hehe

nnti sy buat ye ipai :)
bagus contest cmni, saya anak malaysia yg merdeka ^_^

Syafiqah Takiyudin said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Ipai berjiwa merdeka! :-D

siti kektus said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

mari lah bersama menjaga longkang! hehe ;)

siti kektus said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

selamat merdeka ipai!



ini contest kan. gudluck~ :)

me suya said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Salam merdeka la Ipai.. eyh.. Ipai dah start kerja ke belum ni?

adeeb khairudin said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

merdekaa!!!

alif haris said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bagus2 semangat patriotik cmni kita nak ..haha ^^

fiq. said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

rajinnye participate,bagus lah,,,

dhiera said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

good luck ye~ semangat berkobar untuk sambut merdeka dengan raya kan?

Ezad Skytech said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

selamat hari kemerdekaan ke-54...haa..macam ni la..berjiwa patriotik.. :)

sergeant keroro said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

insyaAllah aku join bro. aku sekarang dah hilang aku punya rentak. serius.

Syuxer said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

aku x de hebat mana men SEO neh,bro..insyaAllah aku cuba cari idea nak sertai kontest neh hehe..:)

Anif Abdullah| AA said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

dah lama ke tag ni?xperasan laa.. thanks encik ipai.. Nanti aku curik masa eh utk join ..hehe,thanks ^^

Anif Abdullah| AA said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

dah lama ke tag ni?xperasan laa.. thanks encik ipai.. Nanti aku curik masa eh utk join ..hehe,thanks ^^

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Aemy Shamy
heehe .. saya tak suka sejarah juga =P

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Hans
thank u hans sebab tag .. aku search kat google td, jauh merundum aku ye link .. haha

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Afikah Aziz
tak sure juga laa fikah .. tengah hairan juga ni ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@najihah sahami
hehe .. matang laa sangat .. hehe .. ni budak2 lagi laa

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@senyumSOYA
yaa, penjajah minda tuh satu hal juga tuh !!! sama bangga dengan soya !!

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@SoLy SoLicious
er, dasat sgt ek ? ops ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@asnizaziz
ni leh ganti TAR ni .. hehe

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@rara pinkmafia
er .. awesome ?

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Tea Dno
tea kena reka lagu raya + merdeka !!

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Aimifiqa
er terserlah sangat ke ? ops

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Bro ahmad
power juga tuh .. saya ye biasa-biasa je ni .. uhuh

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Bro ahmad
alamak bro .. tak pasti juga r bro kenapa jadi macam tuh ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@[sutera kasih]
hehe .. pujian eh ? satu kebenaran tuh .. so, nak tengok gak siapa power nanti .. hehe

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Syafiqah Takiyudin
alo, malu laa saya macam ni ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@siti kektus
hahah .. bukan longkang je, semua benda kita kena jaga ..

thanx siti K .. !!

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@me suya
belum laa suya .. uhuh

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@adeeb khairudin
ni kena ganti TAR juga ni

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@alif haris
heheh .. masing2 kena ada kesedaran kan .. kalau tak malaysia kita dalam bahaya woo

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@fiq.
hee, ada orang tag, saya join je ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Aimifiqa
ops, terserlah ke ? malu laaa plak ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@dhiera
hahah ... hamboi .. kata2 .. hehe

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Ezad Skytech
eh cukup ke patriotik ni ? uhuh

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@sergeant keroro
eh sampai hilang rentak ke .. sabar2 bro ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Syuxer
orait .. terbaik bro ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Anif Abdullah| AA
eh baru je .. cuma tak sempat bgtau .. uhuh

.izzati liyana. said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

goodluck lah sekali lagi. hihi. :)

iMBobo said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

selamat hari merdeka ipai! goodluck ya! :)

close button
ShoutMix chat widget
Twitter Bird Gadget