Nuffnang ads

Jiran Terbaik ♥ S U T E R A K A S I H ♥

Wednesday, August 24, 2011

Merancang aktiviti melancong dengan Matta Travel Fair 2011

Salam

Salah satu benda yang aku minat sangat adalah melancong. Melancong ni memang sangat seronok bila kita dapat pergi jalan-jalan ke negeri lain dan lagi seronok kalau dapat pergi negara lain. Dulu bapak aku bagitahu yang seluruh semenanjung Malaysia ni dah ayah dan mak aku jejaki, tapi masa tu aku kecik lagi T_T. Mana nak ingat. Hahaha


Masa dekat U, memang aku kuat jalan. Tambahan pulak aku tak pernah tinggal di kawasan utara. Jadi, aku dengan kawan aku banyak juga plan pergi jalan-jalan. Walaupun tak banyak tempat, tapi cukup menyimpan memori yang menarik pergi ke tempat baru. 


 Ni gambar masa umur 8 tahun di Singapura.
Ada sedara jauh kawin. Aku pun tak kenal sapa. Hahah
Time ni, Malaysia pun tak de LRT lagi.
Kira aku antara kanak-kanak terawal Malaysia (kononnya) mencuba kenderaan LRT ni. 


Kalau korang yang minat drama dan lagu Korea, korang mesti minat nak pergi melancong ke Korea. Ye laa, manu tahu tersempak artis Korea kat airport, itu pun dah kira satu benda yang menarik kan. Tak pun dapat jejak kaki kat kedai runcit mana-mana kat Korea pun dah seronok habis dah. Haha.


 Gambar jalan-jalan kat Korea, yang aku cilok dari blog kawan aku tanpa kebenaran XD


Ada juga baca post kawan yang sorang lagi, dia pergi pergi melawat Disneyland, Hong Kong. Phewwiitt. Best tuh !!! Aku pun tidak lepas peluang untuk tanya mengenai budget, penginapan dan pengakutan. Dan menurut info daripada dia, aku merasakan harga yang ditawarkan agak berpatutan. 

Ok, memang laa harganya mahal, tapi bila memikirkan dapat jalan jauh sejauh itu dan semua yang lain diuruskan dengan baik, siapa tak nak. Melainkan kalau korang sendiri pernah pergi negara tu, mencari info dan menguruskan perjalanan merupakan perkara yang mudah.

Jadi kawan aku tuh, menyarankan untuk pergi ke pameran;

Matta Travel Fair 2011

Kawan aku bagitahu kat sini kita boleh cari pakej percutian yang best-best. Walaupun Matta Travel Fair 2011 tahun ini dah lepas (aku pun tak pergi =P ), aku tak sabar nak tunggu tahun-tahun akan datang. Nanti dah kerja, ada duit sikit nak try pergi ke tempat yang best-best. Tak kira la, dalam Malaysia ke luar Malaysia ke, semuanya bergantung pada budget nanti. Heheh

Jadi kepada yang mempunyai minat melancong macam aku, tahun hadapan kena alert pasal benda ni. Tunggu pengumuman Matta Travel Fair 2012 pulak. Okeh ? Mana tahu tersempak kat dalam bot ke.


P/S 1: Kalau tempah untuk honeymoon nanti boleh tak ? Ngeh, ngeh, ngeh 

P/S 2: Jalan-jalan Sabah pun best juga

31 ngomelan:

[sutera kasih] said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

lagi best kalo melancong ada duit sendiri kan ipai..ipai nnti syoklah melancong :P

ehh, kalo pegi sabah, jgn lupa bgtau hehe
lg elok kalo pegi sabah time sy dh keja haha

Mohd Izzar said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

yerr...mai la datang sabah..haha!

Iz.Eusof (Abg Stalker) said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

aku x prg prg fair tu.

aku tgh kumpul duit sbb honeymoon nk bwk bini aku g Paris. :)isyaAllah.

Qaseh dalia adelia said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

suka jugak melancong tapi tak kesampaian lagi ..
nak g honeymoon kat mana ye nnt hahaks

munira hashim said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

teruknya org y ckp muka awak tua..erk.. matang...ihi...saya pon nk pergi melancong jgk...dubai..kalo ade duwet..xpon kawen ngan datuk kaye raye tapi bukan datuk bercucu la..hehehe

Dr. Ben said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tak pernah gi MATTA Fair ni. InsyaAllah one day nak jalan.

miss puteri said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

matta fair 2 kali setahun.. so, dont worry, once da tau nak kawen bila tu lebih senang nak book..hikhik

Aimifiqa said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

waaa. bestnye. hihi. honeymoon kat sne klau ade rezki.

syarifahsidrus said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

waa..nak cuti2 la ni eh..hehe

Anif Abdullah| AA said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

aku nak p korea..jom2!!hahaha*excited lebih

xpernah berkesempatan pergi matta fair ni sebenarnya...tapi pakej memang best2..huuu

SoLy SoLicious said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

pergh..awal2 nk tmpah tuk honeymoon tu...hahaa

izfanora said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wat gathering blogger..gempak seh.. hihi..

najihah sahami said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

waa...nanti nak g honeymoon baru bersungguh gi MATTA nih. hahaha..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@[sutera kasih]
ada orang nak sponsor kita ke ? hehehe

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Mohd Izzar
nanti minta bro izzar bawa jalan2 leh ?

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Iz.Eusof (Abg Stalker)
wah .. syok nyaa .. nak ikut !!!

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Qaseh dalia adelia
heheh .. mari laa sama2 fikir nak pergi honeymoon mana nanti .. uhuhuh

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@munira hashim
hamboi2 ... taste sedap2 je ye .. heheh

takpe .. saya hensem =P

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Dr. Ben
hee, kalau tersempak say2 hye2 .. hehe

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@miss puteri
owh 2 kali ke ? tak tau plak ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Aimifiqa
heee.. bukan honeymoon kat fair ni tau .. heheh

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@syarifahsidrus
hehe .. perancangan je ni

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Anif Abdullah| AA
heee, jom2 cari snsd .. hahaha

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@SoLy SoLicious
hahah .. awal dapat murah .. hahah .. leh pakai ke ? =P

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@izfanora
eh salah post ke izfa ni ??!

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@najihah sahami
hehehe .. nanti kita g cari sama2 .. hehe

Tea Dno said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sabah pergi lah ke KK. :D

Tea Dno said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

boleh kot pegi next year punya. huhuhuh. saja je, walaupun duit xbanyak. hehehe.

zuneta said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

mmg zu minat jejalan...hehe..sabah best, terpikat ngan sabah sejak 5 thun lepas...awlnya ipai fikir hnymoon, tu la masalahnya muka matang ni...fikir khwin je ye...opps..mungkin dah ada calon ni...bagus fikir awl2 gak...

misznina said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

iPai : kalau suka melancong tak semestinya tgu Matta Fair, kadang2 tgu zero fairs from air asia. coz waktu tu ticket sangat2 murah. Saya biasanya g travel, suka sendiri x amek package lagi jimat and bebas

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

xpyh tgu matta fair.nak tahu kenapa mat salleh selalu bleh g travel kn,n sesiapa yang minat holiday,tp bajet x besar,contact i.vacation planner.nanti i tunjukkan macam mana.yg lagi best,buat je appoiment ngan i,i akan bagi 3 hari 2 malam stay hotel kt kl.4 star hotel.dijanjikan tanpa dikenakan bayaran.just msg & i will call back.(call x akan dilayan) 0r email,i akan call semula..Redzz_Slay@yahoo.co.uk..016-6990616..

close button
ShoutMix chat widget
Twitter Bird Gadget