Nuffnang ads

Jiran Terbaik ♥ S U T E R A K A S I H ♥

Sunday, August 7, 2011

Macam mana nak nampak muda dalam blog

Salam

Hari tuh ramai yang kata muka aku ni nampak tua dan muka matured. Ada yang kata umur aku atas 25 dan ada juga yang kata atas 27 (Yang ni paling dasat sekali aku dengar). Boleh kata 100% setuju dengan statement tuh kerana memang semua yang komen semua berkata benda yang sama. Kalau nak tahu lebih lanjut sila baca post yang aku bengang ni.


Atas saranan Cik Aish, aku nak senaraikan tips macam mana nak nampak muda dalam blog yang aku dapat dalam komen-komen dalam post tuh.




1. Kata hati Nabila: Senyum-senyumlah selalu.

Haa, yang ini memang tips yang famous. Orang yang muka banyak kerut memang jarang senyum dengan orang lain. Korang tepek laa gambar senyum korang banyak-banyak dalam blog. 

Bila kita senyum bukan sahaja boleh buat kita muda dan gembira malah membuat orang lain tengok pun sedap je hati. Orang akan rasa dihargai dengan senyuman yang kita bagi kat dia.



2. Siti Kektus kata: Letak gambar buat 'Peace'.


Halamak. Gambar buat peace tak teringat gambar apa yang sesuai. Tapi aku ada gambar flower. Haa tengok laa, childish tak ?
 
Awww. Flower tau
Bacaan lanjut pasal gambar ni - Peluang kencing kat muka kawan korang




3. Zuneta plak kata: Letak laa gambar ala-ala kanak-kanak ribena

Wah, bila nak letak ala-ala kanak-kanak ribena ni, memang susah sikit. Susah sebenarnya. Jadi, sesiapa yang nak gambar muda, kena laa buat perkara-perkara yang kanak-kanak ribena buat. Contoh;

Korang tau tak tren yang masuk seringgit lepas tuh dia gerak-gerak dengan lagu tuh.
Haa, korang naik, lepas tuh jangan turun-turun.




4. Atiyah kata: Letak balik shoutbox Baaaa tuh.

Dulu ada tarik balik sebab nak kaji ada ke orang-orang menipu dalam shoutbox. Sekarang ni aku letak balik k. Bagi sesiapa yang tercari-cari dengan shoutbox, cuba cari kat Baaaa ......;
Haa, lepas korang tekan Baa tuh agak-agak nampak muda tak ?




5. uwmaisarah kata: Jalan-jalan dengan beg galas power rangers

Halamak. Gambar dengan beg power rangers pun takde laa. Kalau galas benda lain boleh tak ? 

Kalau takde beg galas power rangers, korang amik kepak warna pink ni dan pakai.
Nak tahu cari kat mana? Cari kat Livin' Cabin k




6. ijat (Dia sorok blog dia) pun kata: Possing kena childish

Kalau gambar flower atas tadi tak cukup childish, ni aku letak terus gambar child aku. Haa, kan senang, sentiasa muda je.
Kalau tak cukup childish, aku pun tak tahu laaa.



Terima kasih buat yang memberi tips-tips nak nampak muda ni.
Korang memang terbaik laaa. Meh lawat diorang ni;
 ijat


P/S: Korang aku minta izin balas kunjungan korang lambat sikit boleh tak ? Nanti aku terjah korang k. Minta maaf sangat-sangat kalau ada yang rasa aku lambat balas kunjungan kat blog korang. Tunggu ek.

41 ngomelan:

EYFAalias said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

gambar second last tu comel gilaaaaaaa! huhuhu

EYFAalias said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

dengan gambar no.3 ! comel! <3

Cik Aish said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ha atas saranan aku? apa yg aku sarankan? ko biar betul ipai. hahahahaha...

takpe ipai..ko jgn isau..tp kan klu pakai beg rama2 tu g mana2 mesti org ingt kau kanak2 ribena..nnt buka posa bwk bag tu ye. haha

Syafiqah Takiyudin said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Yang gambar buat peace tu paling tak boleh blah laaa Ipai oi! HAHAHAHA! Flower sangat aww awww! HAHAHAHAHA!!

Cik Aish said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@EYFAalias eyfa..gamba yang first tu laaagggii comel..adesss...rasa mcm berada dekat pusat jagaan kanak2 riang lak..

Nyamuk Terbang said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nmbr 5 pling xleh blah..haha

Tea Dno said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sila jumpa saya dengan bergalaskan rama-ramai itu ok. hahahaah.

Tea Dno said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

eleh, muka flower saya lagi comel tau. (macam ada pulak)

uwmaisarah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahaha,
ipai,
saranan spontan je tuh,
kalo taw nak buat post bg saranan lagi power, hahaha xD

tapi papepon,
mantap ah sayap,
NAMPAK MUDE DAH. HAHAHAHA :D

sergeant keroro said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

suka yang no 2, haha XD

zuneta said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hehe...ye2, betul la tu...cam tu la kanak2 ribena...yg ada rama2 comel...hehe..nak 1st date ngan gf nnti...pakai yg tu yek?? cakapla..."aku bukan superman mu...bukan jgk batman mu, dan bukan captain malaysia mu...tapi ku hanya..super butterfly" sambil kepak2kan syap ye??..haha...kelakar la...

siti kektus said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

haha. lawak je lah kau ni.

baik buat muka macam kat header tu je. tak sanggup nak tengok kefloweran kau tu. haha :p

siti kektus said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

btw, gambar kau kecik2, comel jugak. haha :p

Hans said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ko tak tanya aku pun bro
sob sob sob
yg umur 27 tu siapa kata?
kejam la orang tu
larikkkkkkkkkkkkk

alif haris said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

haha ..
mcm2 tips ni bro ..
boleh la nnt aku praktikkan hehe ^^

[sutera kasih] said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

siapa yg kata ipai 27????? *lalalala*

oooooo x singgah blog semalam ekk..tanak kawannnn :P

ada adiah utk ipai
http://suterakasihyann.blogspot.com/2011/08/kami-datang-nak-duit-raya.html

Asyila Zainuddin said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahaha.. tak pernah pulak ade masalah nk nampak mude.. kekeke..

[sutera kasih] said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

psssttttt..dh remove dah...


:P

me suya said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wahhhh..another side of Ipai
tak pernah tgk pun ni... alaaa, org tak kenal kamu..maka kata kamu tua.. tapi dah kenal ni..tahu la kamu ni muda lagi~

[sutera kasih] said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ipai, ada hadiah lg utk ipai..hope dpt buat ipai bertambah muda :P

http://suterakasihyann.blogspot.com/2011/08/segmen-ramadhan-jejaka-terhangat.html

nabilah_2908 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hehehe...ok la..gambar kt shoutbox tu nampak muda... ;)

dulukan perkara yg penting.... :)

akoo pae said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

haha letak la gmba katun cam akoo..
=p

Aemy Shamy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hehee..mmg bernas idea2 tu...konfim akan nampak muda! tp yg penting senyum... :) hehehe...

Qaseh dalia adelia said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tua jugak haha

ijat said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

terbaek!
pasni rating umor empunya bdn pon akn turun dgan mendadaknye..haha
thumbs up bro!

lala shaheila said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ok, terus nampak muda..

NURI said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

haha...gud job la.fes time rasa nak gelak guling2 tgk mu super duper senior nye ekspresi muka..thumbs up !

abglan said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Alamak... aku terasa ngan entry ini hu hu

MamaEma said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

gambar no dua last tulah anak buah menangis2 nakkan sayap comel tu..hehehe

mumu zai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahah..suke yang gambar no 2 tuhh..adessss,:D

Aimifiqa said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nice one la. comel! cara entri dihasilkan. hihi. gmbr pun nice. yg bunga tu cantikla.

Aimifiqa said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nice one la. comel! cara entri dihasilkan. hihi. gmbr pun nice. yg bunga tu cantikla.

senyumSOYA said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

main lumpur..woo.. kanak2 ribena la..^^!

TYNTHA LANA said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ipai..bukan lana lah,member tau,hahahaha. Tapi ipai..entah,org pun rasa lelaki tu desperate sgt.hahahaha.

Member ckp,laki tu baru seminggu balik dri jepun, 4 tahun disana smbg blaja..ish..pelik aku,hahahaha

~~ni nak nmpk muda sgt sebb pa ni..sbb rmai ckp nmpk matured ke hri tu?hehehe. ala..janji jiwa sentiasa muda dan berbunga,hahahaha.tetiba lak,hak3

salwaismail said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

isk. tak yah la letak gambar camtu. comel sangat! hahaha.
:DD

salwaismail said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

# kerap letak banner dekat sini!

SoLy SoLicious said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

waahh...menarik !!....... ciap jadi pari-pari.. awek muda la ipai nnti..hahahaha..

izfanora said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahaha.. ipai oi, klakar lah..

gmbr kanak2 rebina tue, dh mcm bapak budak xsedar dh tua.. hahaha..

releks lah, xyah bengang sangat. :)

nurathirahkaman said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

it nice to look matured la ipai..:) tapi yg flower tuh "ala chummelnya"

Zulqarnain Musa said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wah nice entri good job....tpikan bler tgk gmbr yg flower tuh..seram sejuk jerk nk msk sini lagi blh??hehehe

syarifahsidrus said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

comel je gambar shoutbox.ohoho

close button
ShoutMix chat widget
Twitter Bird Gadget