Nuffnang ads

Jiran Terbaik ♥ S U T E R A K A S I H ♥

Tuesday, August 9, 2011

Buat 25 unik backlink kepada entri setiap hari dengan PERCUMA

Salam

Membina backlink ke blog masing-masing merupakan salah satu cara yang penting untuk SEO (Search Engine Optimization). Kelebihan backlink ini, adalah untuk membantu blog kita di-search dengan cepat, supaya apabila kita selesai post entri tersebut crawler search engine (Google) boleh mencari keyword dalam post kita. Kelebihan yang kedua adalah, entri post itu akan mendapat rangking yang tinggi dengan keyword yang berkaitan dengan entri kita. 

Lagi banyak backlink, lagi cepat crawler masuk, lagi popular entri tu, lagi tinggi rangking entri, lagi BEST.

Tetapi, membina backlink bukan sesuatu perkara yang mudah dan ia sangat membosankan. Ada di antaranya kita perlu membayar pihak ketiga untuk mendapatkan backlink yang banyak. Ada juga yang buat segmen dan contest untuk mendapatkan backlink daripada blog lain.

Namun kini kita dan boleh guna satu laman web khas yang dapat membantu kita membina backlink. Ia dapat membina 25 backlink setiap hari dengan PERCUMA. Nak daftar ? Klik sini

Bayangkan sajalah 25 backlink secara percuma pada setiap hari dengan hanya satu klik sahaja. 
Jangan korang berangan dah le

Ok, dah berhenti berangan dah ? Mari kita masuk kira-kira plak;

1 hari = 25 backlink
7 hari = 175 backlink
1 bulan = kira-kira 750 backlink
1 tahun = Amik kalkulator tekan .. ngeh2

Tool ni akan bantu korang untuk buat semua backlink ni.

Setakat ni aku guna agak lama, sebab nak dapatkan kepastian, sama ada benda ni berkesan atau tidak. Jadi aku cuba tunjukkan kepada korang apa yang aku dapat perbezaannya.

Korang ingat lagi dengan post aku pasal Semua benda dalam dunia ni ikut arah lawan jam ? Selepas beberapa jam post entri pasal tuh, aku search Google dengan keyword 'arah lawan jam' dan aku dapat;

 Post aku berada dalam list yang kedua terakhir dalam page 1


Selepas seharian aku guna tool tu, aku search keyword yang sama dan aku dapat;
 Ia di-index pada list yang ke-4 dalam page 1

Amacam, menarik tak tool ni ?


Tak semua post entri korang akan naik jadi macam ni. Aku ye entri pasal Semua benda dalam dunia ni ikut arah lawan jam ni boleh naik dengan cepat kerana persaingan keyword 'arah lawan jam' itu sangat sedikit. Jadi kalau korang try dengan keyword yang ada persaingan dengan blog-blog gempak, susah sikit korang nak dapat macam yang atas ni. Tambahan lain keyword, lain resultnya. Contoh;

Keyword : Kerjaya Kejuruteraan kimia
 Berada pada list yang ketiga terakhir


Selepas guna tool tu, entri tersebut naik satu anak tangga je. 
Dan cuba korang perhatikan betul-betul pasal perbezaan sebelum dan selepas.
Ada link yang sama pada sebelum dan selepas, selain aku ye link?


Aku bukan pakar dalam bidang komputer ini. Yang pastinya tool ni memang membantu. Menurut pakar, pembinaan backlink perlu dibuat secara membina, dalam tempoh masa yang panjang. Bila dah lama, result yang korang dapat mestilaa LAGI BEST. Jadi kalau korang konsisten guna entri ni setiap hari, ia boleh bantu dapatkan 750 unik backlink sebulan yang aku tunjukkan kat atas tadi. Paling kurang ia bantu sedikit sebanyak blog kita naik, di samping kita improvekan juga cara kita menulis dan isi entri kita. Bagi aku kedua-dua aspek ni memang penting untuk naik.

Nak daftar ? Klik sini





Cara-cara daftar dan guna

1. Seperti biasa, lepas isi semua details, akan ada verification melalui e-mail.
2. Verify dan kemudian log in ke laman web rasmi.
3. Klik pada 'Download Plugin/Submit'


4. Kemudian isi form yang muncul di situ;
  Apa yang penting adalah cara-cara korang isi Title, Description dan Tags.

Setiap ruang yang di isi mesti dalam bentuk;

{tajuk 1|tajuk alternatif 2|tajuk alternatif 3|.....}
Korang boleh isi sebanyak mana yang korang nak dalam ketiga-tiga bahagian. Disarankan minimum mesti 3 ttitle/description/tags. Yang aku buat, aku guna isi yang sama untuk ketiga-tiga bahagian tapi aku isi sebanyak yang mungkin. Contoh;

{arah lawan jam|kelebihan arah lawan jam|kelebihan mengacau arah lawan jam|arah lawan jam mengacau air minuman|Semua benda dalam dunia ni ikut arah lawan jam}


Nak daftar ? Klik sini

41 ngomelan:

sergeant keroro said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

xleh bukak pon bro, huhu

Hans said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

walawehhhh
untung la ekau daftar cepat
:-)

chui ™ said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

chui sini :P hehe

Zulqarnain Musa said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wah padanlah dier ni popular......semua tau reminiscence ni adalah Ipai...

wan_cikgumuzik said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nice entry.. good job...!! harap ianya betul2 berkesan..

hira said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hebat! hahaha :D

hira said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hebat! hahaha :D

izfanora said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

iPai, nie lah salah satu sebab kamu tue nmpk tua.. hihi.. byk pk nk dpt yg 1st.. gurau jer k..

kamu mmg gempak lah..

alif haris said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

perghhh terbaik ni :)
thanks ipai ^^

tia @ Ini Kisah Tia said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

huishhh . hebattt :D

alif haris said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahha done !
pasni kayo backlink la aku hahah
thanks ipai lg sekali hehe

SoLy SoLicious said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ooww... sy xpakai yang ni...mcm susah la,kene daftar bagai..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@sergeant keroro
eh napa takleh bukak plak ek ..

hmm ko pakai antivirus ape ek ?

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Hans
boleh tahan laa .. itu pun nak try betul ke tak .. setakat yang aku tunjuk kat atas ni, ni laa resultnya ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@chui ™
nanti saya chui sana .. heehe

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Zulqarnain Musa
er .. macam mana plak tuh zul .. uhuhu ..

nanti try k

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@wan_cikgumuzik
harapnya berkesan untuk orang lain juga laa ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@hira
tak hebat .. kongsi pengalaman je ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@izfanora
hahah .. macam tuh ke ? adeh2 .. waa, lepas ni buat entri budak2 laa ..

tp ta reti ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@alif haris
share2 je .. cuba try .. kot2 laa tak elok ke, boleh bro review kata benda ni tak berkesan sgt ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@tia @ Ini Kisah Tia
eh tak hebat .. share2 je ni ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@alif haris
heheh .. tgh cari idea cam ni nak kasi backlink ni .. uhuh

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@SoLy SoLicious
soly pakai button kecik2 tuh ek ?

siti kektus said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

walaa~

hebat lah weh.
tapi macam leceh sikit je. ;)

Tea Dno said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

huyooo.. patut laa ipai makin hebat.. eh, jangan tensi tensi pulak kalau tak dapat 1st.. huhu..

Tea Dno said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tak dapat bukak pulak lerhh ipai..

Luqeem™ said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

peh mcm bez!..

NM02 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

mak ai... pjgnyer n3

komen dulu baru baca..

hehehe

Afikah Aziz said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hebat ipai,terbaik entry ni walaupun mula2 bace pening sikit,baca 2x baru ok keh3x :P

asnizaziz said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tengah try bikin..huhu

syarifahsidrus said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

banyaknye step.huuu

Aemy Shamy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

cool! dah daftar, tp belum submit...complicated betul la form tu..hehe...thx sbb share! :)

Aimifiqa said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nice sharing. lepas ni boleh la gune. hihihi

abglan said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Info yang baek!

Anif Abdullah| AA said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

terbaikkkk !! Huhu..

Acik said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

uihhhh iPai main SEO. tabik! nanti boleh jadi sifu blog! :)

Syuxer said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

aku sudah mendaftarnya,bro..:)..tq perkongsian ini heheh..penting tempatkan kita dirangking di pertama tapi kalau dapat no 1 lagi bagus hehe..

laskar pelangi said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wahhhh! HEBAT:))


#tepuk tangan sekali

Ezad Skytech said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wahh..hebat tu bro..kat page 1 tu..heee~

Zul Fattah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tak paham bro.. banyak kali baca.. lagi tak paham.. apa ni?

M Fizan said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

huhu..berguna jugak ilmu backlink nie.. thanks bro :)

close button
ShoutMix chat widget
Twitter Bird Gadget