Trivia: Ada duit dengan takde duit

April 27, 2011 iPai 6 Comments

Salam



Bila nak start nak cari kerja, semua orang fikir pasal duit. Bukan nak kata kita ni mata duitan, tapi semua orang mengakui yang tanpa duit, kita takleh buat pape. So, sentiasa beringat dan jangan sampai kita tergilakan duit k.
Trivia pada malam ini dapat daripada someone (Credit kepada someone tuh). Dia berkata, yang orang kata; (banyaknya orang kata)

Nak kenal seseorang girlfriend tuh,
check masa boyfriend dia takde duit.

dan

Nak kenal seseorang boyfriend tuh,
check masa dia ada banyak duit.


Haa, apa pendapat korang cuba cerita sikit. Kalau korang nak buat post pasal benda ni pon boleh, lepas tuh paste link kat komen bawah ni k. (Wah macam Ben pulak kan)

6 comments:

ladysheqa said...

hhaha mostly TRUE!1

kalau masa ada duit,kawan beribu,bila masa x de duit,habuk pon tak de

me suya said...

waaaaaaaa
duet saya banyak
jom kapel ng saya.. kah2.. pakai notis cenggitu boleh pai?

iPai said...

ladysheqa ~ ada pengalaman yang mahu dikongsikan ?

rozuan ~ kalo habuk pun takde cam ne .. hehe

suya ~ mak ai .. bahaya punya statement ... ingat pada ganu ye ..

padlie said...

saya time gaji ke, time tengah bulan ke, ada sepluh dua pluh hinggit je dalam wallet....

ni kira takde duit la kan? heheh

miss puteri said...

eh, kalau dua2 pon takde duit, camne nak kenal.hehe... kunci utama- bersyukur. kita ditakdirkan punya rezeki dan bhgian masing2. bila bf ade duit belnja gf. bila gf ada duit, blje bf. give n take...heee