Nuffnang ads

Jiran Terbaik ♥ S U T E R A K A S I H ♥

Sunday, June 12, 2011

Makan nasi panjang

Salam

Hari Sabtu, budget plan macam-macam tapi tak jadi, sebab clash dengan aktiviti family. Jadi, yang bestnya dapat makan best. Haa, nak tau makan apa ? Makan nasi panjang !!!!!



Ni laa dia, nasi arab dalam dulang besau. Dalam menu makan 4 orang, tapi family aku semua 5 orang pun tercungap-cungap nak abeskan. Terima kasih kepada my perut kerana dapat masukkan baki-baki nasi. Kui3. Buncit laa aku balik lepas ni. Ni kali kedua aku makan kat sini. Uhuh

Alamak lupa nak tangkap gambar nasi panjang tuh. Lenkali k.

Lepas tuh, terus siap balik kampung. Haa, dulu aku ada ceritakan pasal jalan nak pergi kat Kuala Pilah ni dulu berlingkau, macam ulau. Tapi sekarang tidak lagi. Sekarang sudah seteret saja. Tapi hari tuh lalu, dah naik satu papan tanda besau. Cuba klik kat gambar bawah tuh

Terpambpanglah 'Anda sedang menyeberangi jambatan kedua tertinggi di Malaysia'
48 M tinggi. Pergh.

Terharu aku


P/S: Clearkan gambar dalam handphone yang bersemak. Jumpa gambar ni;

 Experiment distillation column. Ni baru scale lab, kalo industri ye, tinggi macam KLCC.
Wuu, kasut aku yang hilang dicuri itu, masih berkilat putih dalam gambar. Wuuu

11 ngomelan:

kasmin said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ehhhh.... macamana la rupenye nasi panjang tu eh?? blom penah dengar nih... aduss.. konpius!!

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

uhuh .. nanti pergi laa dekat area Cyberjaya .. Saba kot nama restorennya .. uhuh

yg ni restoren kat senawang

Otak said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nasi panjang ? 1st time dengar ni..btw , nasi dlm gambar tu pon nampak sedap..haha =P

miss puteri said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

penah sani bawak pi makan kat Saba. tapi idok le makan dalam dulang gini.hihi

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

uhuh ... maka, nanti kalau cik put dan en otak datang senawang, saya bawakkan ye ..

azie5ouh!8 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

beras ni kalo dijadikan nasi ayam..mmg sedap XD

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nasi ayam ? hheheh .. ni mesti peminat nasi ayam ni

Tea said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kehkeh. nasi panjang. mcm pelik plk bila sebut.

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Tea
hehe .. sedap tau ..

Afikah Aziz said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

berapa la hrga nasi ni adehh..ika xpnh mkn pun,nk kne try ni >_<

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

mne nk dapatkan distillation column ni.???urgent

close button
ShoutMix chat widget
Twitter Bird Gadget