Nuffnang ads

Jiran Terbaik ♥ S U T E R A K A S I H ♥

Thursday, June 9, 2011

Movie Review: X-Men First Class (2011)

Salam

Susah sangat nak keluar rumah untuk tengok movie. Duit sangat terhad sekarang. (Kalau kat USM laju je pergi sana sini). Jadi, bila dah sorang member ni ajak tengok, maka pergi laa aku menonton cerita X-men First Class ni.

Ya, mungkin yang lain dah baca preview dia, yang dalam cerita ni kita leh lihat macam mana Charles Xavier (Magneto) dan Erik (Magneto), pada mulanya kawan baik. Tetapi disebabkan idealogi mentor dia, menyebabkan dia dikaburi dengan keberkesanan idealogi Charles Xavier. (Tak moh bagi spoil banyak-banyak. Ngeh3)

Bagi aku, ceritanya ok. Cite cenggini memang banyak cakap sikit, dan memang expected banyak cakap. Kurangnya action tuh. Tapi thrill dia sangat berkesan.

Pandangan peribadi aku, aku rasa aku bagi 8/10. Memang nice. Lain-lain info leh bacaa kat sini




P/S: Aku ni bukan gila X-Men sangat. Tapi aku rasa, semua mutan yang wujud dalam cite ni, yang masih kekal sampai sudah, Prof X, Magneto n Raven. Strom budak kecik lagi time ni. Wolverine pula, tak suka dikacau. Huhu
close button
ShoutMix chat widget
Twitter Bird Gadget