Nuffnang ads

Jiran Terbaik ♥ S U T E R A K A S I H ♥

Thursday, June 2, 2011

Thought #1: Benda yang belajar masa kecil

Salam

Aku nak tanya korang laa, so pinjam minda korang fikir kejap untuk difikir dalam-dalam.

Adakah benda yang korang belajar masa kecil lagi banyak yang korang boleh ingat sampai dewasa berbanding benda yang korang belajar bila dah besau-besau ?

Bagi aku laa, aku tak leh nak bilang laa mane yang lagi banyak, tapi kan benda yang aku ingat masa kecik-kecik (yang tak ingat tu, memang konfirm takleh nak recall back r) boleh ingat sampai sekarang. Jadi adakah ia sangat rugi, minda yang sebegitu baik masa kecik itu kita tak guna kan sebaik-baiknya.

Aku adalah berangan, kalau aku jaga sorang budak ni, aku nak dia tahu macam-macam. Belajar kraftangan, belajar melukis belajar mengaji, belajar bersukan, belajar berenang, belajar ice skating dan macam-macam lagi. Supaya masa dia besar dia boleh gunakan ia sebagai kelebihan.

Korang rasa cam ne ek ?

4 ngomelan:

miss puteri said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

multitasking! budak2 sekrg kena ada mcm tu untuk bersaing nanti. bukan budak2 je. kita yang dewasa lagi2 lah. sebab diri sendiri tak merasa dulu, so bolehlah hantar anak-anak@ adik2 ke kelas2 mcm tu..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bagus put .. dah merancang untuk anak-anak nampak .. heheh

salwaismail said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

mase kecik2 dlu asyik dapat no last dlm kelas je. skng tak lagi. hahah
:D

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

salwa ~ waa .. skrang dah hebat dah .. uhuh ...

dulu pun tak ingat sangat dapat no brapa ..

close button
ShoutMix chat widget
Twitter Bird Gadget