UPACARA KONVOKESYEN KE-44 UNIVERSITI SAINS MALAYSIA (USM) 21 - 25 SEPTEMBER 2011

July 09, 2011 iPai 47 Comments

Salam 

Dewan konvo !! Credit to paydaybowling.blogspot.com

Semalam kawan aku sorang ni tag aku info tentang Konvokesyen ke-44 USM yang akan diadakan pada 21-25 September 2011. Penting kena tahu ni, sebab nanti nak kena tempah hotel awal-awal dan rancang cuti dan perjalanan family dengan lebih baik. Kalau tahun-tahun sebelum ni, USM Kampus Kejuruteraan selalu jatuh pada hari Jumaat, tetapi pada tahun ini ada kelainan sedikit dan ia jatuh pada hari Sabtu.

 
Sekarang aku pulak kena susun elok-elok sebab kena rancang untuk tidak ketinggalan memenuhi undangan kawin rakan kenalan di Parit Buntar. Waa, sempat ke tak sempat tuh susah nak kata. Ni haa, jadual konvo bagi sesiapa yang nak tahu;


Sidang Pertama, Rabu, 21 September 2011, 9.00 pagi
Ijazah Kehormat                       
Doktor Falsafah           
Doktor Falsafah (Falsafah Klinikal)           
Doktor Pendidikan                       
Doktor Pentadbiran Perniagaan                       
Sarjana Sains (Sains Gunaan)                       
Sarjana Sains (Tulen)           
Sarjana Sains (Kejuruteraan)                       
Sarjana Sastera                           
Sarjana Sains Kemasyarakatan                       
Sarjana Sains (Kesihatan, Perubatan &   Pergigian)
Doktor Pergigian                       
Doktor Perubatan                       
SM Seni Bina                       
                                   
Sidang Kedua, Rabu, 21 September 2011, 3.30 ptg. 
Sarjana Sains (Sains Gunaan)                       
Sarjana Farmasi (Farmasi Klinikal)                        
Sarjana Sains                       
Sarjana Sains (Kejuruteraan)                       
Sarjana Sastera                       
Sarjana Sains (Sains Maklumat Geografi)                       
Sarjana Kajian Antarabangsa dan Diplomasi (Kajian Eropah)                                     
Sarjana Kerja Sosial                       
Sarjana Pengurusan Ekonomi                                   
Sarjana Pentadbiran Awam                                     
Sarjana Pentadbiran Perniagaan                                                  
Sarjana Instruksi Multimedia                                       
Sarjana Komunikasi                                   
Sarjana Pendidikan                                   
Sarjana Sains (Kesihatan, Perubatan &  Pergigian)           
Sarjana Perubatan                                     
Sarjana Perubatan Masyarakat                                   
Sarjana Patologi                                    
Sarjana Surgeri                                   
Sarjana Kesihatan Awam                                   
                       
 Sidang Ketiga, Khamis, 22 September 2011, 9.00 pagi
SM Teknologi                       
SM Pengurusan                       
SM Pengurusan (UA)           
SM Pengurusan (JJ)           
SM Perakaunan                       


Sidang Keempat, Khamis, 22 September 2011, 3.00 petang
SM Sains Gunaan                       
SM Sains Kesihatan                       
SM Sains (Sains Forensik)                       
Diploma Kejururawatan                       


Sidang Kelima, Jumaat, 23 September 2011, 9.00 pagi
SM Seni Halus                       
SM Seni Muzik           
SM Sains Komputer                       
SM Sains Komputer (UA)           
SM Komunikasi           
SM Komunikasi (UA)                 
SM Sains dengan Pendidikan           
SM Sains (PBP)           


Sidang Keenam, Jumaat, 23 September 2011, 3.30 petang
SM Farmasi                       
SM Farmasi (UA)           
SM Sains Kemasyarakatan                       
SM Sains Kemasyarakatan (JJ)                           
SM Sastera dengan Pendidikan                       


Sidang Ketujuh, Sabtu, 24 September 2011, 9.00 pagi
SM Kejuruteraan           


Sidang Kelapan, Sabtu, 24 September 2011, 3.30 petang
SM Sastera                       
SM Sastera (JJ)           


Sidang Kesembilan, Ahad, 24 September 2011, 9.00 pagi
SM Sastera (Seni)            
SM Sains                        
SM Sains (JJ)           
SM Pendidikan           


Credit to Raja yang tag aku, sumber diperolehi daripada sini.
Sapa USM sini ??!!! Jom berkonvo !!


47 comments:

senyumSOYA said...

saya? heheh..stahun lagi bru ley konvo..adei..^^~

huish . dah konvo ?

danish said...

Tahniah kepada sesiapa yang dah layak untuk berkonvo

En Jay said...

nice bro, info yg di tunggu2, so kita 24 rite? amik jubah lak camne? like always, seminggu awal?

tarikh berkonvo ko ke ni pai?pki hensem2 tau.awek byk tu nti.hahaha ;))

Acik said...

tahniah! acik lom pernah sampai ke usm ni ...

me suya said...

Ipai...
Suya cilok u punya entry,
share back to my blog.. bleh eyhhh..
ke nak kena surcas???

wah dh konvo....best tuuuuu

best betol tgk yg sarjana perubatan tu nk graduate
berakhir sudah pnt lelah diorang

wahh...dh nak berkonvo dah? tahniah..

3 tahun lagi! sobs! :'(

Bro ahmad said...

banyak senarai...huhu

Suhazli said...

oo graduan USM.. Congratz ye!

Aku baru nak masuk IPT lepas raya ni..wish me good luck la k?haha

Tea said...

waaa.. beznye dia dh nk konvo.. :D

Tea said...

eh, tea gn suhazli tu sebaya eh? >.<

Suhazli said...

huhu tea.. 19 kan? sama la tu agaknya.. =)

-apis- said...

nice bro..ak igtkn lmbt lg info ni, bru dpt srt bg tau layak konvo je...hehehe

miss puteri said...

24? Kenduri put tue..heee

waa..mish konvo bulan 12..lmbat lg maaaaaaaaaaaaa..huwaa!

lama la lagi nak konvo~~haaaa

Tea said...

@Suhazli
eerr. haha. konfem la tuh.

.m y z. said...

dulu penah apply USM dalam bidang farmasi tapi tak dapat. sampai sekarang masih touching dengan USM. hahah XP

Aemy Shamy said...

Waaa best! Sy ada 2 thn lg, baru konvo..hehe. Selamat berkonvo! ^^

iPai said...

@senyumSOYA
Takpe .. tahun teakhir itu adalah yang paling best sekali .. uhuh

iPai said...

@tia @ Ini Kisah Tia
sudah mau konvo dah .. hehehe

iPai said...

@danish
terima kasih danish

iPai said...

@En Jay
sama2 .. rasanya yang lain, semua macam biasa je ..

iPai said...

@Abang Stalker
yup2 .. tarikh konvo .. uhuh .. hensem2 tuh .. takleh gak .. nanti ada yang jatuh hati, kan dah susah

iPai said...

@Acik
hee .. kalau boleh sampai, datang r ..

iPai said...

@me suya
takde hal lah .. amik je ..

iPai said...

@Zulqarnain Musa
Huhu. Baru nak masukkan .. takpe2 .. jangan jeles orang yang dah berkonvo .. fokus studi dulu .

iPai said...

@syahira ariff
wah .. amik medic ke ? mantap tuh .. uhuhuh

iPai said...

@syahira ariff
wah .. amik medic ke ? mantap tuh .. uhuhuh

iPai said...

@SoLy SoLicious
terima kasih soly..

iPai said...

@Nur Syafiqah Md Takiyudin
eh .. 3 tahun lagi ? baru 1st yer ke ? laa .. ingatkan dah nak dekat abes

iPai said...

@Bro ahmad
cari yang penting je bro .. hehe

iPai said...

@Suhazli
uhuh .. blaja baik2 k .. pulun habis-habisan ..

iPai said...

@Tea
Time Tea pun akan tiba nanti .. apa2 pun study pulun elok2 ..

iPai said...

@-apis-
aku pun nasib baik ada orang tag .. kalau idak, tak tau gak ..

iPai said...

@miss puteri
Haa, tu laa pasal .. tengah pening pale juga ni, cam ne nak uruskan ..

iPai said...

@najihah sahami
fuiyoo .. jauhye bulan 12 .. takpe2 .. dah leh kerja2 dulu .. hehe

iPai said...

@syarifahsidrus
hehe .. takpe2 .. pulun kasi habes ok ? Chaiyok

iPai said...

@syarifahsidrus
hehe .. takpe2 .. pulun kasi habes ok ? Chaiyok

iPai said...

@.m y z.
wah, sama laa kita .. mintak farmasi juga ..

iPai said...

@Aemy Shamy
uhuh .. thank u .. 2 tahun pun tak lama .. hehe

selamat berkonvo ipai..saya sudah hehe

http://syoknye-layanonline.blogspot.com/ visit radio n tv online syoknye