Nuffnang ads

Jiran Terbaik ♥ S U T E R A K A S I H ♥

Sunday, July 24, 2011

Broga Hill, Semenyih 23 Julai 2011 (Warning: post banyak gambar)

Salam

Hee, tengah penat lagi ni. Dah lama tak jogging, terus nak panjat bukit tinggi-tinggi. Ini merupakan trip ke Broga Hill yang kedua bagi aku. Trip pertama aku adalah pada bulan April yang lepas. Bagi aku, pada hari tersebut tak ramai orang. Kalau tak mesti berduyun-duyun datang macam orang jalan-jalan kat shopping complex. Huhuhu.
Jom usha gambar laa.


 Gambar daripada puncak 1. Puncak 2, puncak 3 dan puncak ke-4



Aku tak kenal diorang ni, saja je snap

 2/3 geng yang sedang mendaki. 1/3 geng ada kat belakang




Tengah usha puncak yang ke-3 daripada puncak yang ke-2. Menyusun strategi barang kali.
Dan aku tak kenal model dalam gambar ni.



 Gelongsor paling merbahaya di Broga Hill



 Pakcik dan anak-anaknya di atas batu puncak ke-3. Aku tak kenal model-model ni




 Pendakian ke puncak ke-4. Jem macam kat jalan raya.



Bukti ? Puncak no.4



 Di atas batu puncak no.4. Sedang usha puncak no 3, 2 dan 1.



Menikmati rasa angin yang sejuk



 "Haa tuh dia geng yang 1/3 tuh"




 Lokasi gambar gambar pra-perkahwinan Sheikh Muzaffar dan Dr. Halina




Sumber: Zonartis. Sama tak ?
Dengar cerita diorang dah dapat baby baru. Tahniah buat mereka ^_^


24 ngomelan:

IMANSHAH said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kalau saya memang sekerat jalan

Tea said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

best best best, dpt pengalaman baru..

najihah sahami said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

huwaa..jelessss la ipaii!!!

Mohd Khairi Khadzir said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

broga hill xprnh smpai lg..huhu...

Suhazli said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tapi nape gmbr yang 2 last ada perbezaan?gmbr kawin tu cam menyeramkan je?haha..pastu nape ipai tak ada orang tolong buaikan?msti sama cam dato SMS ngan dr halina.. :D

Tea said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

haha. takkan ipai nk jd ala2 dr halina plk? haha. adehh.

Suhazli said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Tea

hahaha..xde la..bkn suh jdi dr halina..amik la kwn dia jd dr halina..ipai jd dato SMS..kan3??hahaha

EYFAalias said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

amboi. berjalan sakan! huhu. nak main buai jugakkk.

SoLy SoLicious said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hee..sy pun penah smpai puncak tuh..ade bukti lagi..heee..tapi penat nak mati....
naek buai 2 best...mase naik buai 2, kain2 yg depa duk balut tali tu ade lagi..mase tuh,baru jugak la photoshoot diorg kt situ....... Naik broga mmg best..tp tanak p dah....penat..hee.. tak pegi sungai tekala ke lepas naek broga??

Aemy Shamy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Adventure!! Cantik la tempat tu....one day sy mesti pegi sana juga..hehe..
Nice shots, 2nd picture tu cantik. Thumbs up!
^^

abglan said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Wah.. ramainya manusia kat sana..

syarifahsidrus said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

uh,bestnya. gambar second last tu tu, kalau edit confirm boleh sama.hehe

TYNTHA LANA said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

perghh..bertambah sorg lgi gi sana..bila lana nk smpai lak neh..nama ja dekat..hampeh tol diriku ini... T___T

~Ipai..xajak pun... hahahahaha

salwaismail said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

cantiknya :)
http://salwaismail.blogspot.com

lala shaheila said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tinggi tu....

Bro ahmad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bestnya..pakai kamera dclr ke ipai? tak pernah rasa panjat gunung mcm mana..d

Tea said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@suhazli
ngeh2. takyah amik kawan, amik gf dia aje. ngeh2. ;p

h A n Y S said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

haih..jeles yg amatt..tak pi pi lagi ke sana niiii.. T__T

najihah sahami said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

jap..ipai asal mana eh?dekat ke ngn semenyih ni?

Cik Aish said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

aku suka gamba last sekali. hahaha..mmg kelas ah ko nek buaian tu..aku tk jumpa la pulak..

Mrs. Farhan said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Wahhh, bestnye dapat naek puncak broga. teringin sgt2 nak gi sana. tapi stamina x cukup lg.kang semput pulak tgh2 jalan. hahhaha.


ehh, gambar kat buaian tu sama la. tp nape xde org tolakkan buaian tu. hihi.

TeAqArH said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

teringin nak pegi broga hill..view yg dlm gambar sume chantek2

[sutera kasih] said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wahhhh syoknya dpt panjat puncak2 tu...

owhh kt situ rupanya dorg begambar ekk..hehe

mana gmbr ipai???haha

Aimifiqa said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

best giler broga hill~ tak penah gi lagi.

close button
ShoutMix chat widget
Twitter Bird Gadget