Nuffnang ads

Jiran Terbaik ♥ S U T E R A K A S I H ♥

Friday, July 1, 2011

Isu kerja dan kerjaya

Salam

Ramai yang tanya aku pasal benda nieh. Isu pasal kerja dan kerjaya. Hari ni dah masuk bulan baru, maka banyak la aku dengar bunyi daripada member blogger sekampus dengan aku nak dapat gaji dah. Aku pulak masih di rumah, masih ting tong, ting tong. Hahah.

Lepas tuh, ramai yang tertanya, kerja ke idak. Jadi jawapannya, Ya, saya dah dapat kerja dah. Pada mulanya ingatkan tempat kerja tuh nak panggil cepat. Jadi tunggu dan rilex saja. Tunggu punya tunggu, surat tak sampai-sampai. Hati mula rasa tak tenang. Bila call katanya memang nak hambik ni. "Jangan risau".

Nasib baiklah aku kenal sorang senior yang kerja kat company sana. Dan terima kasih kat Facebook laa aku dapat contact dia;


Dalam hati rasa legalah sedikit pasal dah ada orang pastikan tempat kita kat sana. Tapi bila didengar pasal isu sijil ijazah, macam kena tunggu lepas konvo laa. Maknanya, dari saat ini aku baru tahu aku akan masuk lepas konvo. Haiya, kecewa sedikit, kerana info ni tak diberitahu. Aku rasa tertunggu-tunggu, sekali cek lambat lagi rupanya. 

Dan sekarang, aku rasa dah tak sedap hati plak. Sebabnya dah duduk rumah terlalu lama, segala skill-skill kerja yang aku ada macam dah tumpul dah. Aku nak taip e-mel dalam English pun dah terkial-kial, macam budak baru belajar English. English aku takdelah power mana, tapi kalau korang guna hari-hari, korang seakan-akan pro, walaupun simple english. PERCAYALAH ~~~ ....


P/S: Effect blogwalking lagi. Aku sekali ikut jiwa kacau. Haddoi
P/S2: Takut juga tiba-tiba tak jadi kerja kat situ
P/S3: Adik aku pun dah stat kerja hari ni. Gila psiko
P/S4: Ni Entry yang saja nak sedapkan hati

24 ngomelan:

Abang Stalker said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ko minx company tu je ke?try la byk2 beb.klu kte tggu 1 je mmg cm tggu durian jth ke tanah la.lme nk tggu pastu x thu ble.

Cik Pelangi said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Hey dear! chill. da ade org save tmpt awak tu. sabar ekh. tggu saye balik, kite pegi majlis konvo same2. pastu awak terbangla sane jauh2 lame2. :P

CALL ME NEPH said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wahh...thniah..huhu

najihah sahami said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hoho..jgn la keje lagi.mish pun nganggur ni. meh la geng. haha

AZTIQAH said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hooyee lg 6 hri gji masuk
lalala

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Abang stalker ~ dulu dah dapat satu. itu pun dah reject dah .. yang lain mintak juga .. tengah senyap je ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Pelangi ~ hee .. thanx dear .. waa, terbang jauh lama2 ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Neph ~ thank u neph

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

najihah ~ hehe .. ni kire geng laa juga nieh kan ?

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

aztiqah ~ ni saje laa ni bagi jeles ...

Myra Arshad (: said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

eh2, raja perlis? haha. raja sayaaa. daulat tuanku ! *Tetiba

p/s : agak2 nanti rakyat dia, dia bagi srat ijzah bagai tu awal laaa kannn. hihi

miss puteri said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

chillex!!..nanti dah keje nak rehat pulak..hihi..sila nikmati masa ini sepenuhnya..hee.. put dulu pun kene tunggu transkrip jugak. kena hold dulu sbulan sebab xde sain senat tu....

EYFAalias said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

knp tak hantar resume banyak2 tmpt?

Tea said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

pergh, lambat seyh nk tgu lepas konvo.. hish.. xpe.. ipai tulis la blog in english.. jgn biar it blunt.. and no worries, readers tetap ade woahh utk blog ipai.. :D

chayok chayok.. adehh, bosan gle duk umah lama lama ni.. -..-

suha said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

jom keje ngn cik suha..jadi laki cik suha hahahaha (^_^)


desperado tol kan?joking je tau lala

Suhazli said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

rilek la.. doa banyak2 dapat la tu kan? lau xdapat gak jadi org gaji aku la..hehe gurau!! peace! =)

Cik Aish said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ilek la..aku pun penah nganggur setahun kot.. hehe

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Myra ~ hahah ... boleh plak kasi spesel kat rakyat negeri sendiri je .. mane aci .. heheh

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Put ~ owh macam tuh juga ekh ... uhuh .. dah settle pasal surat dah .. konon2 leh kasi cepat .. tgk laa cam ne .. heheh

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Tea ~ Tea pon sudah bosan sikit .. heheh ... ape2 pun thanx pasal bag support ...

I have one strategy that work 100% for me, read more novel .. heheh

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Suha ~ hehehe .. gaji berapa ? (wah aku plak demand)

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Suhazli ~ wah ramai betul nak jadikan aku sebagai orang gaji .. uhuhu ... aku amik desgree jadi orang gaji je .. hehe ..

norinaomar said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

aku pernah rasa apa yang ko rasa..memang sangat psiko,mental down dsb..to be frank,sijil degree tu memang penting,kalau ada kawan ko yang dah dapat kerja tu namanya rezeki masing2..maybe rezeki ko lebih baik lepas ni..
aku dulu sementara tunggu konvo aku kerja katering,lepas tu aku dapat jadi outdoor trainer(kebetulan post tu tak mintak sijil degree n pengalaman sebab dia bagi training)

doa banyak-banyak dan jangan lupa minta parents doakan.Trust me.

http://noipunyablog.blogspot.com/2011/07/cara-merapatkan-hubungan-dengan-rakan.html

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Norina ~ thank u for your advice .. yup2 .. aku kena kuat je .. thank u again .. hehehe

close button
ShoutMix chat widget
Twitter Bird Gadget