Aspire Graduan 2011 tak best

July 16, 2011 iPai 56 Comments

Salam

Cakap tak nak update, tapi aku update juga kan. Ntah apa-apa ntah aku ni. Aku update pendek je. Tapi tak larat nak blogwalking lagi. Nanti, aku serang blog-blog yang komen kat post aku ni. Ooohh. berani conteng-conteng kat post aku ye, nanti aku conteng balik kat post korang. Serangan komen akan bermula hari Isnin.


Hari ni ngada-ngada pergi Kuala Lumpur Convention Center, pergi usha Aspire Graduan 2011. Jumpa member satu kelas, kenal member baru dari UPM, tersempak member lama daripada KMM, dan jumpa member yang dah jadi Manager kat salah satu booth kat dalam tuh; padahal member wanita sama baya tuh. Memang tabik r kat dia, dalam 3 bulan keja dapat naik pangkat.


Tapi malangnya bagi pendapat persendirian berhad aku, Aspire Graduan ni tak best sangat. Sebabnya senarai syarikat yang sikit. Ya, aku setuju syarikat yang datang tuh banyak; 50 syarikat. Tapi untuk spesifik kos tertentu terlalu sikit. Aku print 10 resume pun tak habis untuk dihantar ke syarikat. Atleast, patut kena 100+ yang syarikat datang, baru best. 


Hoho. Nak demand lebih-lebih plak. Cepuk aku jap.


Lepas tuh kan, aku ada terserempak beberapa blogger famous tau. Gila. Cam jakun-jakun juga aku. Tapi jakun bawah tempurung je laa. Aku poyo cool, macho je, dalam hati meronta-ronta nak tegur. Tapi aku ni penyegan. Hahaha. Dalam banyak-banyak yang famous, yang aku kenal Nisa Kay je. P/S: Mengumpat kat sini kejap boleh tak ? Dalam blog dia nampak putih r, tapi real life, agak gelap sikit. (Kalau Cik Nisa baca, minta maaf ye)

Moral of the story today, gambar aku dalam blog ni pun
apa kurangnya, jangan percaya dalam gambar-gambar dalam blog ni ye. Aku sebenarnya lagi HITAM  !!

56 comments:

Tea said...

haha. stended laa, gmbar kann. :P

haha. gambar boleh menipu. eh yeke. haha

la..siannye...penat2 print 10 resume kan..
gambar jangan boleh dipercaya sgt..teeheee

izfanora said...

baru je nak konon-konon rindu.. :P

oo, dier pun wat entry psl g event nie gak kan. ingat nk g, tapi xder member lah plak. hihi..

kamu tue putih yer..? :P

bole x ckp cmni,"dlm gmbr aku putih.luar gmbr aku lg putih!".hahahha ;))

xpe la ipai..rezeki ada di mn2.insyaAllah.usaha lbh lg. :)

banyak peluang kat tempat lain la tu..hheee

*gambar kan tak boleh percaya*hhaa

azie5ouh!8 said...

graduan aspire nih diadakan setiap tahun eaa?? al-maklumla baru hbs first yr..bnyk bnda ta taww...XD

erk..mish xpenah pulak tau kewujudan mnde alah ni. huhu.jakun!

Suhazli said...

haha!gile jahat kutuk orang..

cuba lagi..rezeki ada mana2 je

putra87­™ said...

Nak pegi... tapiii.. xterpegi... Coz peminat setia bola... hahaha

100+ resume??nak test power ka hapa neh?:)

besntya dpt pegi aspire graduan tu..jeles :(


saya pun gelap jgk hehe

Mr Lonely said...

walking here with a smile.. have a nice day ~ =D

Regards,
http://www.lonelyreload.com (A Growing Teenager Diary) ..

Fyqa said...

gmbar skng bole edit bagaii

Nisa Kay said...

ahahahaa..
no worries. no hard feelings here. btw sy x populerrr.
ahahahahaha :P

Cik Aish said...

aku pun nk g gak tpt ni ..tp last2 tak jadi..nnt kat melaka ada buat job fair..time tu la kot ak g.. ha amboi ko..klu jumpa aku, silap2 ko komen,

dlm blog nampak tak comel, kat luar nampak mcm awek muda nya. hahahahahahaha

hehe .. dalam komputer sume nmpak cantik ..with lensa kamera , with mekap .. qaseh kat luar mcm nenek kebayan jgn trkejut tau haha

nana said...

wow! xsaba nak grad.. =)

EYFAalias said...

wahh! pergi tak ajak eh! hahaha

EYFAalias said...

wahh! pergi tak ajak eh! hahaha

Nisa Kay said...

hahaha mana ade terasa.. betollah tu kat luar gelap sikit. no worries, sy x mrh langsung.
kehkehkeh...

Bro ahmad said...

ipai bro tak kenal nisa kay..serioss

aku lagi kesian. tak tahu pun untuk apa aspire bla bla uhh. haha. baca dah pun still tak faham -.- haha

MamaEma said...

jangan percaya pada gambar..hehehe..

kalau terjumpa mamaema ni..jangan kutuk pulak yer..ahaks..

abglan said...

Ha ha ha!! lawak2... aku tak kenal lagie dia nak gie intai jap keh keh!!

alif haris said...

laa tak best ke bro .. seb bek aku tak jadi pergi hahaha

eQuRlz said...

hakhak.. apa la iPai ni.. mngumpat Nisa..

gambar boleh di edit.. tp gamba eqa real tau :p <--perasan

kotak bulat said...

nisa kay? tak kenal..hehhe.. nak tgk blog dia kejap la.. :)

iPai said...

@Tea
tu laa pasl .. gambar kan ..

iPai said...

@adeeb khairudin
hehe .. tak menipu, tapi terpedaya saja .. hehe

iPai said...

@SoLy SoLicious
a ah .. penat print 10 .. uhuhu ..

iPai said...

@izfanora
hak2 .. putih laa juga .. la nape tak g .. kalau tak leh buat2 terserempak kan ..

iPai said...

@Abang Stalker
uhuh .. kalau bro memang begitu laa nampaknya .. uhuh

iPai said...

@syarifahsidrus
yup .. rezeki kat tempat lain .. heheh

iPai said...

@azie5ouh!8
eh ni rasanya 1st time .. sebelum ni tak pernah dngar laa plak ..

iPai said...

@najihah sahami
owh mungkin tak sampai ke najihah kot .. takpe2 .. najihah dah keje kan

iPai said...

@putra87­™
sempat je pergi siang tuh sebelum pg tgk bola .. hehe

iPai said...

@nurathirahkaman
uish .. print 10 je .. bukan 100 .. kalau syarikat banyak, kita boleh pilih industri yang kita nak..

iPai said...

@[sutera kasih]
eh tak dapat pergi ke ?

iPai said...

@Mr Lonely
hee, jalan2 kat blog smile ke atau smile kat aspire ni ? hehe

iPai said...

@Fyqa
hehe .. boleh edit ek ..

iPai said...

@Nisa Kay
Terima kasih sebab tak amik hati .. sebenarnya fofular gitu ..


(macam mana laa nisa kay ni boleh sampai sini nieh)

iPai said...

@Cik Aish
hahah .. itu perasan namanya ..

iPai said...

@Qaseh dalia adelia
wah nak gak tgk nenek kebayan rupa cam ne .. hehehe

iPai said...

@nana
takpe .. akan tiba masanya nanti ..

iPai said...

@EYFAalias
ala eyfa pergi tgk wayang kan ? kan kan ?

iPai said...

@Nisa Kay
terima kasih nisa kay


(aku suspek ni mesti peminat dia, foward blog aku kat dia ni. haha. haddoi, malu laa aku cam ni)

iPai said...

@Bro ahmad
cuba bro pergi berkenalan dengan dia .. hehehe

iPai said...

@fatin syahirah :)
eh aspire ni macam karnival kerjaya .. uhuh

iPai said...

@MamaEma
eh tak kutuk laa .. yg atas tuh tak kutuk kan ..

iPai said...

@abglan
uhuh .. intai2 .. jangan tak intai plak ..

iPai said...

@alif haris
a ah .. tak best r bro .. uhuhu

iPai said...

@eQuRlz
terngumpat, sekali dia datang sini woo .. seram aku ..

iPai said...

@Suhazli
haha .. bukan kutuk r .. terngumpat je .

izfanora said...

wah.. iPai putih.. jambu lah plak nie.. :P

iPai said...

@izfanora
er saya putih ke ?