Nuffnang ads

Jiran Terbaik ♥ S U T E R A K A S I H ♥

Monday, July 4, 2011

Berita panas: YMads penipu besar ??!!

Salam



Dengar-dengar cerita, YMads yang famous dengan bayaran lumayan walapun kepada blogger dengan trafik rendah telah dikatakan sebagai satu syarikat penipu besar. Ini adalah kerana terdapat beberapa petanda yang berlaku sejak memasuki Julai;


1. Pop up ads daripada couponmaster.com

Kepada Blogger yang letak iklan ni, terdapat iklan pop up daripada coupon master secara tiba-tiba pada hari Sabtu lepas (2 July), kalau ikut timeline sebelah barat, baru masuk 1 July. Jadi kecoh semua blogger e-mel kepada staff YMads untuk dapatkan penjelasan dan mohon terminate pop-up ads.


2. Penerimaan e-mel berkenaan penangguhan bayaran bulanan Jun/Julai

YMads memasukkan bayaran bulanan kepada blogger melalui akaun PayPall. Aku tak dapat e-mel ni tapi mengikut blogger lain seperti 2dayblogger.com, dia mendapat makluman mengenai penangguhan bayaran untuk bulan Julai. Menurut beliau, dia sendiri sudah mendapat bayaran untuk bulan pertama. Jadi 2daybloger.com masih mempercayai syarikat YMads bukan syarikat palsu.


3. Terdapatnya DDoS attack kepada server YMads

Melalui masalah yang sama, dan sumber daripada 2dayblogger, server YMads telah diserang. Ia boleh dijelaskan dengan pop up ads secara tiba-tiba pada hari Sabtu yang lalu. Selain itu terdapat pembuktian bahawa laman home page YMads tidak dapat di-acess oleh pengunjung. Berita selanjutnya di 2dayblogger.com


Kesimpulannya, semua tengah kecoh pasal ni dan ura-ura YMads sebagai penipu sedang berleluasa. Dan masih tidak ketahui sama ada YMads satu penipuan atau tidak dengan petanda yang ada. Kita tunggu dan lihat sahaja, apa yang akan terjadi kepada YMads.


31 ngomelan:

Wani said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

huyyohh!!
seb bek tak pakai ymads nih, setialah pada encik nuff yg satu, hahaha

miss puteri said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

apakah dan siapakah? tatau.. nuff je tahu!hee

Tea said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

taktau pape. sebab salu sangat setia kat incik nuffnang dan churpchurp. HUHU.

Tea said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

pop-up ads? macam ade je haritu masa masuk blog ipai. eh, ipai ade ke iklan ymads ni? *soklan sengal.

EYFAalias said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

setia lah pada nuff. k bai! ahaha

Tea said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

pewitt. follower u dah ramai lahh u.

*gedik


larikks.

Syuxer said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

eh bukankah kita geng pakai ymads kan..aku dapat email yang alexander fernandez dah diberhentikan kerja 1 july baru2 neh..

ni email aku dapat

Deal publishers,

Unfortunately, payments with maturity in these days will be delayed by our publisher agreement due limitation of our PayPal account.

We are sorry for late answers on your emails, but due DDoS attacks on our servers we are not able sending emails from our mail account.

Please do not contact Alexander Fernandez anymore. He is not our employee from July, 1st, 2011.

Thank you for your patience.

Chinouyazue
YmAds CEO
chinouyazue@ymadsinc.com

Suhazli said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ala.. aku pakai nuff tak dapat ape2 pon.. tolong la klik untuk aku ek ipai?haha

Nizam Ijam said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

awal2 nie... setia dengan nuffnang ler :)


Saya pakai domain baru dan nak buat bloglist jom join
Segmen Mudah-Jom Join Bloglist Nizam Ijam

[sutera kasih] said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

1st time dgr huhu tau nuff je hehe

salwaismail said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

xpernah try ymads pun.
:)

Tea said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

teringin pulak nak curang. -.-

Tea said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tp, entahlah. haish. tunggu cashout dulu. kuikui.

Tea said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

rasanya testing utk commentator ke-2 tu macam pelik je. salah kot. ade ke ciput gitu. ish.

Miz Novexx said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tak tahu pon, waaa... tak sangka ek :(

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Wani ~ mahulah wanita setia pada satu sebab dapat BE selalu .. heheh

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Put ~ ada banyak lagi syarikat lain ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Tea ~ hehe .. follower dah ramai .. uhuh .. maka setialah baik-baik dengan nuffnang dan churp churp

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Tea ~ ada satu hari tuh pop ups klua ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

EYFA ~ hehe .. boleh laa setia kerana banyak income dari situ .. wuu..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Syuxer ~ aku pun baru je dapat .. dah dia dah tipu tuh .. uhuhuh

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Suhazli ~ hehe .. tak klik pun takpe .. janji ada orang datang .. hehe .. banyakkan blogwalking ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Nizam ~ ramai yang setia ni .. heheh .. akan join .. jap g datang ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sutera kasih ~ ada banyak lagi syarikat lain .. uhuh

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

salwa ~ ni mesti banyak test iklan lain juga ni ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Tea ~ jgn curang .. stay pada nuffnang kalau dapat duit dah .. hehehe

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Miz Novexx ~ ada banyak lagi tuh .. tak pe la .. nak wat cam ne kan .. benda nak jadi .. huhuhu

Tea said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

boleh konfius lak entry ni dgn entry baru tu. huhu. sebab gmb sama. =.=

Cik Aish said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

uhuhu aku dulu pun pelik gak ngn ymad ni..mcm suspicious..nsib bek tak amik iklan dia..klu tak, nuff majuk susah oohh..haha

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Tea Heheh .. ops .. sama ek ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Cik Aish Nuff dah merajuk dah pon .. hahaha

close button
ShoutMix chat widget
Twitter Bird Gadget