Nuffnang ads

Jiran Terbaik ♥ S U T E R A K A S I H ♥

Wednesday, July 20, 2011

SEGMEN: KAMI SAYANG TEMAN BLOGGER-TERJAHAN TERAKHIR

Salam

 

Orait, ni adalah aktiviti terakhir daripada segmen Ninie Azriena. Tak sangka aktiviti yang ke-2 tu aku sempat masuk. Sipi-sipi je tak masuk tau. Takut i. Hehe. Kira ni last laa. Tapi yang last ni dasat tau. Siap kena pilih lagu dan buat pantun. Adeh. Cik Ninie, saya lemah bab dua-dua ni. Adeh. Buat termampu je laa ek.

Disebabkan semalam buat lambat-lambat, malam ni aku buat cepat-cepat. Boleh aku meronda blog-blog kawan-kawan nanti. takut diorg rindu (eh rindu ke ? perasan laa aku ni. heheh. Padahal aku yang rindu korang)




#1


Lagu Khas: Aishiteru (Zivilia Band) - 2nd time aku dengar.
Sebab: Jangan fikir sebab jiwang k, aku dengar lagu ni bila masuk blog dia. So maksudnya mesti dia suka lagu ni kan. A a a a Aishiteru. Aishiteru ni bermaksud bermaksud 'I Love You' dalam bahasa Jepun. Dan bila dilihat background Ezzatti ni, memang setema laa dengan lagu ni. Cewah.


Pantun untuk Ezzati:

Kucing suka bersuka ria,
Bersuka ria sampai tercekik,
Mari semua dengar cerita,
Ezzati yang suka memekik




#2

Lagu: Marry you - Bruno Mars.
Sebab: Wah ni dah boleh jadi skandal lagi. haha. Jangan buat gosip k. Lagu ini pun dapat daripada blog cik eyryn ni. Aku sendiri pun suka lagu ni. Tapi harap-harap Cik eyryn ni jangan berangan nak kahwin cepat ya. Perjalanan masih jauh, belajar puas-puas, timba pengalaman banyak-banyak. Nanti jumpa lagu 'I think I wanna marry you' versi yang lagi besat dalam 6 tahun lagi ke, kahwin ye dik. (Amboi macam besor sangat aku ni)

Pantun untuk Eyryn:

Nama diberi Nurin Assyahira,
Sedang belajar tingkatan lima,
Berblog pandai bahagi masa,
Ini Eyryn nak bercerita.





#3

Adeh, karang aku kasi lagu kat bro aku ni karang ramai kata aku gay. Kesian aku tau.
Lagu: Sahabat Selamanya - Padi
Sebab: Sebab lagu ni sweet (uweekkk. Muntah). Hahaha. Jangan lihat dari sudut yang salah k. Aku rasa, aku kenal bro Stalker ni antara geng terawal bila aku masuk fasa blogger tegar. Jadi antara dia dengan ada beberapa blogger yang sama-sama kenal macam Tea dan EYFA, lagu ni macam khas untuk aku kenal serentak dengan diorg bertiga. (Bro, lepas kau baca part ni, aku nak kau nanges skrang!!)


Pantun terbaik untuk abang stalker:

 Abang Stalker suka berjenaka,
 Jenaka senyum sampai ke telinga,
Sapa nak jadi gila-gila,
Sila serang blog dia.



Habis dah !!!
First time aku join segmen begini. Dasyat juga ek. 

31 ngomelan:

anismelon said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

singgah sini..blog anis lak cm ne??weeee

Cik Ezy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

mekaseh gtau pesanan dr ninie tu ek..
=')

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@anismelon
blog anis plak

hai ke mana adik manis ?,
mari pergi blog anis !!

hehe .. ok tak ?

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Cik Ezy
sama2 .. takut message tak sampai kan, so better bagitau .. sian kat ezy plak nanti

izfanora said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wah, komen kencang yer..

sila nangis abg stalker.. huhu.. oh, izfa nk ajak iPai couple xleh sebab iPai kan adik.. :P *muntahlah abg stalker nanti.. huhu..

knp nak kn request header besar juga?

abglan said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

abis pun hu hu

me suya said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Mana blog sayer~~~~

NM02 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tq sbb sudi polo ai balik

hepi blogging okesss

ninie_azriena said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ninie dtg baca pantun abg ipai..
wah2..semua ada lagu masing2 ye ??
jelesnya -____-
lagu tok ninie takder ker ?? (n_n)

btw, tanks ya join segmen ni sampai ke akhirnya..tanks juga tok web yg abg ipai bg tu tau..suka sgt !

p/s: nanti terjah lah link kawan-kawan lain juga ye..nanti ninie senaraikan semuanya maam ni (n_n)

najihah sahami said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

huhu..bes la segmen macam ni.....siap ade pantun bagai....pandai iapi buat pantun. hehe

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@izfanora
request besar2 kasi nampak .. heheh

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@abglan
tu laa .. berpeluh2 dah ...

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@me suya
eh blog suya ari tuh dah masuk dah ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@NM02
sama2 .. hepi blogging juga .. hee

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@ninie_azriena
hee .. lagu utk ninie ek .. kene duk bertapa dulu laa macam tuh ..

hee, akan lawat bila urusan selesai ..


thank u ninie kasi join ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@najihah sahami
best ek .. itu pon cam gelabah gila nak buat pantun .. poning palo ..

anismelon said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hehehe..tenks erk komen komen toh..malu sekejap kene puji..nasib tak berat..weee..yg radio toh..leh dikuatkan or dipelan kan..xde hal punye..:)

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

anismelon
jangan2 malu2 k .. ok r .. hee, yup2 .. boleh kecikkan n kuatkan ..

Abang Stalker said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nangis bc pantun ko ipai..T_T


sgt tepat dan gitu.hahah ;D


lgu ko bg aku tu menusuk kalbu~

izfa:kakak x bole couple dgn adik,tp adik bole couple dgn abg :P

Afikah Aziz said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ehehe siap suh buat pantun..ika lemah bab tu wuwuwu >_<

izfanora said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

abg stalker sudah nangis di situ.. :P hahaha..

wah, sapa adik nie? *buat muka musykil.. dalam kepala terfikir, "bukankah iPai adik. adakah?? kahkahkah..

dAyAnA. ヅ said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

terbaek la..
saya nk pantun gak :P

Acik said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Wah .. siap pantun bagai! Acik nak berpantun gak tp x pandai. heheheeee ...

Rtp Farra Arisha said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

segmen yg menarik! hee suka suka! love to read those poems :))

Bro ahmad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahaa blog picisan newbi nih..ipai tak promote ke? huhuuuu

salwaismail said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

rajinnyaaaaa terjah blog orang! :D
#kalau terjah blog saya, saya puji double. hehe
http://salwaismail.blogspot.com

alif haris said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

yeah terjah2 .. hehe :D
rajin ko ni bro .. gua salute ! hehe

syerz eyryn said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ryn singgah dri group 7 jugakk. .
nice pntun ntok ryn kan dear . .
thanx yurp ! :)

Tea said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

again, taknak dengan blog abang stalker. kehkeh, sengaja dengki. :P

Tea said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

haha. tea plk yg tak penah dgr lagu padi tuh. =.="

Cik Ceria said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

walaupun dahsyat tp bermakna kan..hehe ^_^

salam perkenalan

moga ceria2 selalu ^_^

close button
ShoutMix chat widget
Twitter Bird Gadget