Nuffnang ads

Jiran Terbaik ♥ S U T E R A K A S I H ♥

Wednesday, July 20, 2011

SEGMEN: KAMI SAYANG TEMAN BLOGGER-TERJAHAN KEDUA

Salam


Yaa, akhirnya aku berjaya kembali ke dunia blog setelah seharian bertungkus-lumus meng-settlekan masalah virus Facebook. Nanti aku sharekan cara yang paling terbaik menghilangkan virus tuh. Sebelum itu aku kena settlekan assignment daripada segmen Ninie Azriena ni. Lepas tuh aku serang blog korang pulak ye. Minta maaf laa kalau aku terlepas pandang blog-blog yang komen kat sini. Mungkin dah berhari-hari ni, serabut sikit.

Bagi segmen terjahan yang kedua ni, semua orang disuruh untuk mengkritik blog lain tanpa menggunakan kata-kata kesat. Jadi bab kritik ni, aku nak guna sedikit ilham daripada Syuxer masa segmen dia dulu. Bro Syuxer, pinjam ilham ni ekh.


#1

Aku rasa akak Fasha punya blog ni ok. Speed loading time sangat rendah sebab widget aka Fasha ni tak banyak. Dari segi iklan nuffnang, dia hanya letak iklan skyscrapper dan tidak meletakkan iklan large rectangle dan leaderboard. Rasanya, kalau tambah dua tuh, mesti Nuffnang suka.

Tajuk post dia sangat unik. Siap perkataan berlapis-lapis lagi. Macam kuih lapis.




#2

Iz ni takde banner, tapi template yang ada pun dah cukup cantik. Rasanya kalau dia tambah banner ni mesti smart lagi. Yang ni sama kes dengan akak Fasha, takde iklan leaderboard dan iklan large rectangular. Semua blogger rasa skyscrapper ni senang letak. Tapi kalau boleh selit, selit je.

Loading time web ni sangatlah ringan. Tak banyak widget, loading pun cepat.





#3


Belog Cik Muda ni sangatlah simple. Macam blog Iz, dia takde header, tapi design template yang dia pakai pun cantik. Rasa tenang je bila tengok bunga-bunga biru ni kan. Iklan Nuffnang yang diletakkan pun hanya ada Skyscrapper. Patut boleh cuba selitkan Leaderboard dan Large rectangular kat mana-mana.

Loading time blog memang cepat sebab tak banyak widget. Nice



#4

Tuan punya blog dipanggil Kinder Buana. Header simple je ek. First time tengok blog ni macam blog professional. Sebab dari segi warna dan susunan, memang pro ah. Iklan Nuffnang pun hanya ada Skyscrapper sahaja, yang large rectangle dan leaderboard takde.

Loading time agak laju. Kat blog dia ni siap ada tempat untuk promote banner 5 jam secara percuma. Sesiapa yang nak, datang-datang laa cepat upload. Dan yang paling stylo, kat blog dia ada Navigation bar warna biru. Hehe, bagi aku, ada sedikit terganggu sebab rasa macam tebal sangat atas tuh.





#5



Blog kak Nasha ni boleh dilihat nampak kekeluargaan dengan header yang ditunjukkan. Kak Nasha pun hanya letak iklan Skyscrapper Nuffnang kat sebelah. Yang lain tak letak. Mungkin iklan tuh boleh diletakkan atas sikit, kasi orang nampak. Background putih je, tak pasti laa kalau background tuh yang load lama, tapi aku nampak putih je.

Blog kak Nasha pun ringan je, sebab tak banyak widget. jadi cepat je dia loading.



Habis ??


Wah !! tak tahu sempat ke tidak ni. Dateline pukul 9 PM, sekarang dah pukul 8.58 PM

27 ngomelan:

SoLy SoLicious said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

perghh..gigih tu kritik 1 1... teeheeee...

ninie_azriena said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

SERIOUSLY KAGUM DENGAN SEMANGAT ABG IPAI !!!
nak nangis dulu sebelum komen kat sini -____-
terima kasih sudi join..and memang hasil kerja yang baik..tahniah !!
nak pi launch last aktiviti ni..

TANKS ! TANKS ! TANKS !

P/S: blog ninie berat tak abg ipai ?? camner nak cek cmtue yer ?? (n_n)

Aku Bah Nie Imah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

pehhh...masa da tamat..hehehe

najihah sahami said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

waa..tahniah ipai sebab sempat....T_T sedih sebab tak sempat....

Cik Pelangi said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

did the virus issue had resolved?

Wani said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

rajin sungguh ipai join menda nih, kami x sempat nk join, dah tutup =(

ninie_azriena said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

last aktivity semua..jom terjah..due date 10 malam esok !! gud luck semua !! :)

Syuxer said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

rajin ko bro..:)..bukan senang nak bagi kritikan membina kan..heheh..kalau aku dah tak larat dah heheh..

tq backlink blogku..:)

Tea said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wah wah. sila terjah mereka sume. :)

Tea said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

alahai, berukband tea dh limit. dh macam siput sedut ni. loading pn amik masa 5min. =.="

Abang Stalker said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

dgn gigih ipai menyiapkn task ke2 dia.hahhhaha ;))

chaiyok ipai!


gle r review dia.hebakk :D

Acik said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

skang dah 10.36
:)

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@SoLy SoLicious
hee .. ye trima kasih .. hehe ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@ninie_azriena
eh jangan nanges2 .. senyum2 je .. hee .. eh nak kasi review juga ek .. nanti jap ye ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Aku Bah Nie Imah
waaa .. jangan laa gitu .. hehe

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@najihah sahami
eh najihah tak sempat ek .. takpe2 .. lain kali, najihah wat segmen plak .. wah .. kita kasi susun-susun je, leh tak ? uhuh

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Cik Pelangi
a bit yes .. partially no ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Wani
a a laa wani .. 3 hari berturut-turut tau .. takpe2 .. nanti wani leh join lain kali ye ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@ninie_azriena
baik .. dah siap pon .. heheh ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Syuxer
Bro yang ajar, of coz kene backlink maa .. heheh ..

apa-apa pun trima kasih laa juga bagi ilham ni ..

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Tea
sila laa Tea .. nanti kata iPai kem salam .. hehe

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Tea
owh limit dah ke ? dasat ni tea guna .. lagi beberapa hari akan renew bandwith baru .. sabar2 ...

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Abang Stalker
takde laa hebat mane .. sikit2 ni .. kasi up skit blog diorang ni

iPai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Acik
err .. skrang 12.20 .. hehehe

izfanora said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

iPai mmg seorang yang gigih kan.. :)

~iz~ said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

iz dah cuba letak nuffnang dibawah entry tu tapi cari2 tempat x jumpa..

yg kt kepala header tu pn nampak separuh jer..ni mungkin sbb template..

ada idea x nak buat camner..:)

eintan nurfuzie said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hye...jom join bloglist cik en plak..sempat lagi ini
PENCARIAN CIK EN DAN BLOG

close button
ShoutMix chat widget
Twitter Bird Gadget