Carefree: Tak siap, kalau tak pakai

July 07, 2011 iPai 51 Comments

Salam

Sorry semalam ada masalah teknikal sedikit dimana post ini hilang seketika daripada blog. Jadi aku repost pada pagi ini. Terima kasih yang sudi memberi komen semalam. Komen itu sampai dan aku sempat membacanya. Maka aku share sekali lagi k ? 

Semalam aku ada kongsikan pasal satu jenis iklan yang nampaknya seperti ini;

"Tak siap, kalau tak pakai"
(Nak cari video, baru boleh nampak expression muka yang penting tuh tapi  tak jumpa)
Ada satu lagi tuh
"Aku hari-hari dah"
Terngiang-ngiang di kepala
 

Jadi aku tertanya-tanya
Apakah perasaan korang bila tengok iklan macam ni kat TV ?
 


Kalau keluar iklan ni kat TV,
Aku pura-pura cari surat khabar bawah kerusi.
-_-"

51 comments:

iklan tu sangat bangang... boleh dak cakap cenggitu.. bukan yang tu je banyak lagi iklan lain yang buat Ticer malu bila nengoknya.. nak2 kalau ada adik2 lelaki Ticer time tu... wuuuu T_T

iPai said...

@~~Ticer Wann~~ er ticer ... sabar2

me suya said...

huhuhu perasan ttg iklan ni. entah la.. kita bukan negara barat yg mudah utk terima semua ni.. Kadang2 fikir negara kita ni terlalu emosi nak melangkah setaraf dgn negara lain, tak kira dalam bidang apa. Tapi masalahnya lupa ttg adab dan kesopanan yg berkurun kita amalkan. Kan?? muahahaha..Panjang komen.. *emo

iPai said...

@me suya hmm .. mungkin cara yang lebih baik patut difikirkan ek ? tu laa .. tak tau laa cam ne . kalau nak tlg fikirkan cara lain pun tak terfikir2 ..

Haha.. agak malu la bila tengok. haa. pernah tengok tak iklan 'benda' tu yang jenis berwarna2??? pernah tak? iklan baru kot, tapi bukan carefree la. Haha. abang aku kata.." waa.. ada kaler2 laa.." haha. malu siot. mengong.

errr...dah tak kisah bila iklan mcm ni..buat2 tak tahu..hee~

Tea said...

sebagai pompuan, memang malu.

TYNTHA LANA said...

Ermmh..tatau nak cakap apa pai,hahaaha. Macamana eh,kang silap cakap, habis kena hentam. Pandangan lana, iklan tuala wanita ni perlu..tapi yang tak perlunya bila:

1. Tagline tak kena tempat..macam produk atas ni.
2. Tak payah pakai model2 iklan lah. Bagitahu jenama je cukup..lagipun orang pempuan je yang pakai. Automatik tengok pembalut pun da tau.

iPai said...

@F A T I H A H M U R A wah ye ke ada warna2 .. baru tau ..

iPai said...

@~bUih-bUih ciNta~ Tak kesah ek ?

iPai said...

@Tea Tutup muka je ..

iPai said...

@TYNTHA LANA Betul2. mungkin tagline tuh over ..

Ecah Ecot said...

x paham motif iklan tu..haha

kotak bulat said...

err.. ntahlah.. kb segan dgn ayt2 dia tu.. lg2 dpn ayah.. prnah abg kb ckp msa iklan tu klua..
" npe tak tunjuk je terus cra pkai benda tu kt tv?"
erkk... bila semua da hilg malu..

Syuxer said...

aku laki so aku jawab pada pandangan lelaki..sudah2 la buat iklan haramjadah tuh..memalukan aje..

EYFAalias said...

iklan ntah apa2. huhu.

EYFAalias said...

eyfa tak pakai hari2 pn siap je. ahahaa

Alisya said...

@F A T I H A H M U R A setuju dgn fatihah..alisya tak dapat nak cerna kenapa perlu ada warna2 bagai..huhu..

p/s: tak perlu kot...

Aemy Shamy said...

Betul! Even klu jumpa kwn2 lelaki, kadang2 dorg tanya "sdh pakai?" pastu ketawa2 pla....eeeeee.....gara2 iklan tu la..

baby said...

buat pe nk malu..haha..kita kan pakai baju..
model tuh crik duit di situ..
manakala..yg lain pun brniiaga weyh..
tp nona rase kn..kalau lah jenama yg dh popular tuh..tak payah bazir wt ikln..yg jenama tak popular sgt..haa..baiklah buat iklan..huhuh~
nabi pun sebut sal peod..tp taklah sbut sal jenama2 niih..ekekkk..
dhlaa..pnat naaipp~

syaimz said...

iklan diorang kelakar giler

erk...da buat2 tak tau dengan iklan2 macam ni..huuu

iPai said...

@Ecah Ecot
uhuh .. motif dia nak promote kot .. hehe

iPai said...

@kotak bulat
wah tunjuk cara pakai .. lagi dasat ..

iPai said...

@Syuxer
uhuh .. betul tuh .. kene cari medium yang lebih sesuai

iPai said...

@EYFAalias
hee .. siap je ek ..

iPai said...

@Alisya
tu laa .. actually baru tahu yg ada warna2 ..

iPai said...

@Aemy Shamy
wah gitu ke .. nak try tanya juga laa =P

iPai said...

@baby
panjang juga komen ni .. betul laa tuh apa yang baby cakap ni ..

iPai said...

@syaimz
er .. klaka tuh .. tak berani nak kata ..

iPai said...

@syarifahsidrus

hmm tuh yang cari surat kabar bawah kerusi tuh .. hehe

Tea said...

tutup muka xcukup. baik tutup tv, lagi kalau model gedik. shesh. dan kenapa mesti pakai pakaian putih? grrrr.

Tea said...

ohh patut le komen semalam lesap. gahaha.

x pernah tgk iklan ni. apa maksudnya?

dia punya iklan terbuka sangat. sampaikan adik-adik yang kecik2 tu tanya. eh. pampers? erk! malu...

mmg la ade certain hal kita kena open minded. tp ade jugak certain hal yg kita kena close kan sikit. kannn.......sian mak bapak nak kena explain. ades.

mak oiii , kadang Tia menyampah jugak sebab ada iklan yang MELAMPAU siap tunjuk2 bontot . adehhh ..

ada kepak..bole terbang la sume prmpn mcm ni.hahaha

d2z said...

x pernah tgk pon iklan nh~ -____-"

syaz@rozelt said...

isu hangat dekat sini..hehe..x payah la buat iklan yg pelik2 mcm iklan libresse yuna tuu..buat yg simple sudeh..asal smpai mksud..ye dok?

biaselah iklan nak lariskan produk...lagipun dia byr kan kt stesen TV tu suroh promote barang dia..huhu...
tp yg ade kaler tu,mmg rekaan paling b*d*h la...pakai kt dlm..watpe nak ada warna...bkn org nmpk pun...tah ape2x tah...huhu

iPai said...

@Tea
model2 itu kan lawa .. hik3 ..

iPai said...

@SoutulMujahid
ni iklan tuala wanita

iPai said...

@najihah sahami
tergagap-gagap juga nak explen ek .. n budak2 kecil tak perlu tahu seawal itu ek

iPai said...

@tia @ Ini Kisah Tia
haa tu laa .. cam ne laa tuh

iPai said...

@Abang Stalker
hahha .. nanti terbang awek kau cam ne nak kejar ?

iPai said...

@d2z
haa, ni dah selalu sgt tak tgk tv malaysia ni ..

iPai said...

@syaz@rozelt
simple dan sampai makdus .. yup3

iPai said...

@Bill 丰 Kayroon
uhuh .. saya sendiri pun tak tau lagi ..

Gadis said...

even pompuan tgk pun rasa malu terutme de org laki-laki dkat.. haish, nak wat camne da tv dok tyg bnde tu tiap2 ari.. terpkse la tbal kn muke nih.. tp da trbiase la kot..

Cik Aish said...

haha...aku penah buat entry mcm ni dulu...aku tak sokong la iklan mcm ni..buat malu kaum aku je..tp nak uat camne..skng, dunia dah maju..perasaan malu tu macam dah takde..tp aku still malu lg klu tgk iklan mcm ni dgn lelaki.. aku pun pura2 amik suratkhabar gak

Aimifiqa said...

malu! smpai adik yg kecik ckp. along! itu along punye kan? oh segannya~